ΗΠΑ

Εφαρμογή του σχεδίου «Anaconda» : Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει την αποστολή 150.000 στρατιωτών στην Βαλτική και 80.000 στην Πολωνία

«Φωτιά» παίρνει και πάλι η περιοχή των δυτικών συνόρων της Ρωσίας από την αμερικανική παρέμβαση η οποία έχει στόχο να «περικυκλώσει» την δυτική πλευρά της Ρωσίας  μεταφέροντας παράλληλα τεράστιες νατοϊκές δυνάμεις πολύ κοντά στην Μόσχα.

Ο  Β.Πούτιν όμως πιθανόν να μην  βλέπει άλλο τρόπο αντίδρασης και  αργά η γρήγορα θα αντιδράσει δυναμικά..διότι δεν θα μπορεί να κάνει διαφορετικά .

«Η Ρωσία ανησυχεί για τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να αλλάξει τη στρατιωτική-πολιτική κατάσταση στην περιοχή της Βαλτικής», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και υπογράμμισε την αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία και τις στρατιωτικές υποδομές που δημιουργούνται  συνεχώς στα ρωσικά σύνορα , συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας του ευρωπαϊκού τμήματος της παγκόσμιας αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ.

https://youtu.be/ASbcukkgBVQ?t=4

Προχθες  ανακοινώθηκε η αποστολή  επιπλέον 11.000 Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν , μια περιοχή από την οποία η Ρωσία φοβάται ότι θα "ξεπηδήσει" σύντομα ο νέος ISIS με στήριγμα την Τσετσενία και στόχο την ρωσική αχανή επικράτεια.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Λαβρόφ, η Ρωσία είναι σε θέση να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την ασφάλειά της σε οποιαδήποτε εξέλιξη με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ο Viktor Murahovski, εκδότης του ρωσικού περιοδικού «Εξοπλισμός  της πατρίδας» σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik υπενθυμίζει ότι  το ΝΑΤΟ δημιουργεί μια  δύναμης ταχείας αντίδρασης που αριθμεί περίπου 40.000 στρατιώτες, με ένα μέρος αυτών των δυνάμεων να έχει ακόμα ταχύτερη ανταπόκριση και αφορά  περίπου 20.000 στρατιώτες για « ειδικές αποστολές».

https://youtu.be/ibWBHZJR-ww?t=4

«Επιπλέον, η Συμμαχία προετοιμάζει λειτουργικά όλη την απαραίτητη υποδομή στην Ανατολική Ευρώπη, όπως  αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, εργοστάσια όπλων και καυσίμων. Για την ανάπτυξη αυτών των είκοσι χιλιάδων στρατιωτών  κοντά στα ρωσικά σύνορα μέσα σε  48 ώρες, όλες αυτές οι υποδομές είναι άκρως απαραίτητες.

«Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκαταστάσεις που  αφορούν ανάπτυξη  120- 150 χιλιάδων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής, και μεταξύ 70 και 80 χιλιάδων στην Πολωνία» ,  λέει ο Murahovski.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η Ρωσία παρακολουθεί στενά την κατάσταση, αλλά πιστεύει ότι η στρατηγική κατεύθυνση της Δύσης  αποτελεί άμεση  προτεραιότητα όσον αφορά πιθανές στρατιωτικές απειλές.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα νέα είδη οπλικών συστημάτων μετακινούνται  πρωτίστως σε ρωσικές μονάδες  της νοτιοδυτικής περιφέρειας.

Στα νοτιοδυτικά, λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς του καθεστώτος του Κιέβου  και των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων στη Συρία ευρίσκονται και οι μεγαλύτερες ανάγκες μας  . Στην Κεντρική κατεύθυνση της Ασίας έχουμε μια επικίνδυνη κατάσταση που λαμβάνει χώρα στο Αφγανιστάν η οποία παραμένει πολύ τεταμένη, παρά την παρουσία του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών  «, δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

https://youtu.be/K1KOmE2UEQk?t=3

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία δημιούργησε επίσης νέες μονάδες στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, αλλά μόνο μετά την παρουσία του ΝΑΤΟ που  αυξάνει συνεχώς την παρουσία του  στην Ανατολική Ευρώπη.

«Πρώτα απ 'όλα αναφέρομαι στην 1η στρατιά στην περιοχή του Smolensk. Σχεδόν όλες οι ρωσικές ταξιαρχίες είναι εξοπλισμένες με τα  νέα πυραυλικά  συστήματα Iskander-M και αυτό λέει πολλά. Εξαίρεση αποτελεί μια  ταξιαρχία του 11ου Σώματος    στρατού, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στο Καλίνινγκραντ», τόνισε ο ίδιος.

"Η μονάδα αυτή συνεχίζει να χρησιμοποιεί το πυραυλικό σύστημα Σοβιετικού τύπου, Point U», δήλωσε ο Murahovski.

Η Ρωσία δεν έχει καμία επιθετική διάθεση τη δυτική στρατηγική κατεύθυνση, αλλά το ΝΑΤΟ όχι μόνο  προετοιμάζει τις αναγκαίες υποδομές, αλλά ενισχύει και τις εναέριες περιπολίες πάνω από την Εσθονία και τη Λιθουανία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Murahovski προειδοποιεί ότι τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ χρειάζονται μόνο 15 λεπτά για να φτάσουν στην Αγία Πετρούπολη.

«Η Ρωσία έχει λάβει αμυντικά μέτρα, και ενισχύει την εναέρια άμυνα στην δυτική κατεύθυνση, και σε περίπτωση πρόκλησης οι ρωσικές δυνάμεις θα επιτεθούν στις υποδομές  και εγκαταστάσεις  του ΝΑΤΟ», προειδοποίησε ο Ρώσος  στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

Για αυτό διατάχθηκε πρόωρη ετοιμότητα των ρωσικών δυνάμεων  στη Λευκορωσία και τη Ρωσία πριν από τις 14-20 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της άσκησης «Zapad 2017», η  οποία θα φιλοξενήσει περίπου 100.000 στρατιώτες.

Όλα όμως   δείχνουν ότι  το νέο περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου Τραμπ  καθώς και ο στρατηγός  McMaster εφαρμόζουν το «σχέδιο  Anaconda» με σαφή πρόθεση ολικής περικύκλωσης της Ρωσίας,  από την κορεατική χερσόνησο μέχρι την Πολωνία και την Υπερδνειστερία …προκαλώντας την «ρωσική αρκούδα να αντιδράσει»...κακό του κεφαλιού τους .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...