Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ - «Γαργάρα» έκαναν οι ΗΠΑ την πυρηνική δοκιμή του Κιμ Γιονγκ Ουν - Τρικυμία στην ηγεσία της υπερδύναμης που δεν γνωρίζει πως να αντιδράσει


Άλλα λέει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τη μία μέρα απειλεί με «φωτιά και οργή», την επόμενη αναγγέλλει ότι μία ναυτική αρμάδα με επικεφαλής αεροπλανοφόρο κατευθύνεται στην Κορεατική Χερσόνησο και την επόμενη ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου ή του Λευκού Οίκου λέει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τις εχθροπραξίες, ότι δεν υπάρχει στρατιωτική επιλογή και ότι το αεροπλανοφόρο κατευθύνεται στην πραγματικότητα προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Έτσι και τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει ότι η συζήτηση με τη Β. Κορέα δεν οδηγεί πουθενά. Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον τονίζει ότι ο διάλογος είναι η λύση και ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις τονίζει ότι δεν μας έχουν τελειώσει οι διπλωματικές λύσεις.

Έτσι και αυτή τη φορά ο Τζιμ Μάτις έθεσε ακόμα μία προϋπόθεση: ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν μαζική στρατιωτική απάντηση αν υπάρξει επίθεση εναντίον αυτών ή των συμμάχων τους. Δηλαδή άφησαν ελεύθερη τη Β. Κορέα να διεξάγει πυρηνικές δοκιμές αρκεί να μην κατευθυνθεί ο πύραυλος εναντίον τους. 

Μιλώντας έξω από τον Λευκό Οίκο, ο Μάτις δήλωσε: «Οποιαδήποτε απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τα εδάφη τους, περιλαμβανομένων του Γκουάμ ή των συμμάχων μας, θα αντιμετωπισθεί με μια μαζική στρατιωτική απάντηση, μια απάντηση τόσο αποτελεσματική όσο και σαρωτική».

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις απείλησε σήμερα ότι θα δοθεί «μαζική στρατιωτική απάντηση» σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους μετά την πραγματοποίηση από τη Βόρεια Κορέα της ισχυρότερης μέχρι σήμερα πυρηνικής δοκιμής της.

Ο Μάτις δήλωσε πως η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει την «πλήρη εξολόθρευση μιας χώρας, δηλαδή της Βόρειας Κορέας. Όμως όπως είπα, έχουμε πολλές στρατιωτικές επιλογές».
https://twitter.com/FoxNews/status/904425992990613504

https://twitter.com/BuzzFeedNews/status/904374999569637377

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...