Κόσμος

Βελγικά δικαστήρια: Το PKK δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση - Τουρκία: Απαράδεκτη απόφαση

Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης, στην προκειμένη περίπτωση με το Βέλγιο και ειδικότερα με τα βελγικά δικαστήρια, ανοίγει η κυβέρνηση της Τουρκίας, η οποία αντέδρασε στην απόφαση με την οποία το PKK δεν νοείται ως τρομοκρατική οργάνωση.

Το βελγικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι ενέργειες του PKK στην Ευρώπη δεν μπορούν να χαρακτηριστούν «τρομοκρατικές», νομιμοποιώντας επί της ουσίας, τη δράση του Κουρδικού κόμματος και την έκφραση των θέσεών του για τη διεκδίκηση ενός αυτόνομου κράτους.

Του υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με δήλωση που εξέδωσε, τονίζει ότι «η βελγική απόφαση αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα υποστήριξης του τρομοκρατικού γκρουπ, που θίγει τα συμφέροντα και την ασφάλεια της Τουρκίας».

Η Άγκυρα προσθέτει ότι «επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά, ότι το Βέλγιο είναι ο αδύναμος κρίκος στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Η τουρκική κυβέρνηση τόνισε ότι ο αγώνας της εναντίον λανθασμένων κανόνων θα συνεχιστεί και ότι θα προσφύγει σε άλλο δικαστήριο, ώστε να δικαιωθεί και να αναγνωριστεί η τρομοκρατική δράση του PKK, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την απόφαση του βελγικού δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...