Ρωσία

Σοκ και δέος: Ρωσικό drone ανατίναξε αποθήκη 188.000 τόνων αμερικανικών πυρομαχικών - Εκλεισε ο εναέριος χώρος - 30.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Σοκ και Δέος. Ανατινάχθηκε τεράστια αποθήκη πυρομαχικών του στρατού στην κεντροδυτική Ουκρανία που φιλοξενούσε αμερικανικά όπλα και πυρομαχικά που μόλις είχαν αφιχθεί για να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο στη Ν.Α Ουκρανία. Η αποθήκη βρισκόταν 270 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου. Οι αρχές, προχώρησαν στο κλείσιμο του εναέριου χώρου σε μια ακτίνα 50 χιλιομέτρων από το σημείο ενώ απομακρύνθηκαν 30.000 κάτοικοι.

Η πυρκαγιά προκάλεσε μια σειρά εκρήξεων όλμων που βρίσκονταν στην αποθήκη, η οποία βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της επαρχίας Βινίτσια, όπου ζουν 370.000 άνθρωποι, επεσήμανε ο Γιάροσλαβ Τρακάλο, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αποθήκη φυλάσσοντο 188.000 τόννοι πυρομαχικών.

Έχει ήδη ξεκινήσει η απομάκρυνση των κατοίκων της πόλης Καλίνιβκα, όπου βρίσκεται η αποθήκη, αλλά και πολλών γειτονικών χωριών, ενώ στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί περισσότεροι από 1000 πυροσβέστες.

Ο ουκρανικός τύπος αναφέρει ότι στην αποθήκη υπήρχαν 188.000 τόνοι πυρομαχικών, αναγκάζοντας τις αρχές να διατάξουν την απομάκρυνση περισσοτέρων από 28.000 ατόμων από την γύρω περιοχή για λόγους ασφαλείας.

https://youtu.be/kOGR7-BDMtY?t=3

Αξιωματούχοι ανέφεραν πριν λίγο η έκρηξη οφείλεται σε δολιοφθορά με επικρατέστερη την επίθεση με drone.

Πληροφορίες φέρουν ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να έριξαν χειροβομβίδες θερμίτη σύμφωνα με το Κίεβο.

Ουκρανικά  ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η φωτιά  ήταν έργο σαμποτέρ που έφεραν σε πέρας μια προσεκτικά σχεδιασμένη ρωσική αποστολή.

Δημοσιογράφοι και ΜΜΕ  υποστήριξαν μάλιστα ότι ήταν δώρο γενεθλίων από τον Βλάντιμιρ Πούτιν στον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, που έγινε προχθές 52 ετών.

«Η μεγαλύτερη αποθήκη πυρομαχικών του Ουκρανικού στρατού δέθηκε επίθεση», ανέφεραν οι ίδιοι .

«Ο εχθρός συνεχίζει τις επιθέσεις στις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας. Είναι μια ισχυρή επίθεση στην αμυντική μας ικανότητα.»

https://youtu.be/qDO8mgX08Is

Την ίδια στιγμή ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των Η.Π.Α. δήλωσε ότι συνέστησε στον Λευκό Οίκο να επιτρέψει την προμήθεια θανατηφόρων όπλων  στην Ουκρανία, ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα τις πιθανές περαιτέρω ρωσικές στρατιωτικές επιθέσεις στην χώρα, σύμφωνα με το Radio Free Europe.

Ο στρατηγός Joseph Dunford, Α/ΓΕΕΔ , δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Ένοπλων Δυνάμεων της Γερουσίας  την  πρότασή του για να αυξηθεί η θανατηφόρα βοήθεια στην Ουκρανία που εκκρεμεί από το Λευκό Οίκο ως  απόφαση.

Ο  Ντάνφορντ δήλωσε: "Κατά την κρίση μου, από στρατιωτικής πλευράς, η Ουκρανία χρειάζεται πρόσθετες δυνατότητες για να προστατεύσει την κυριαρχία της."

Συγκεκριμένα, δήλωσε ο Ντάνφορντ, «αισθανθήκαμε ότι η ικανότητα να σταματήσουμε ρωσικά  τεθωρακισμένα οχήματα θα ήταν απαραίτητη για να προστατευτούν».

Οι ηγέτες της Ουκρανίας προέτρεψαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να στείλουν όπλα και ζήτησαν συγκεκριμένα  φορητούς αντιαρματικούς πυραύλους τους οποίους  χρειάζονται απεγνωσμένα για να αποτρέψουν τις επιθέσεις από άρματα  μάχης και αυτοκινούμενο πυροβολικό.

Το «μήνυμα» Πούτιν όμως στις αποθήκες του ουκρανικού στρατού θα πρέπει αν τους προβληματίσει ιδιαίτερα για το τι μέλει γενέσθαι .

https://www.youtube.com/watch?v=9uT_V9i9chg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...