Ρωσική ανάλυση προβλέπει νέα Μικρασιατική Καταστροφή: «Επαναστατικό γεγονός» θα διαλύσει τη χώρα – Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις οδεύουν στην ολική καταστροφή

Δημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2017, 10:26 μμ | Ανανέωση: Σεπτέμβριος 25, 2017 στις 8:36 μμ

Άσχημα , πολύ άσχημα μαντάτα αναφέρει για την χώρα μας ρωσικό άρθρο που προοιωνίζει εθνική καταστροφή  με φόντο την ατέλειωτη οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα από το 2009.

Συγκεκριμένα αναφέρει :  «Με  φόντο την εξουσία στην Ελλάδα από το λεγόμενο «αριστερό» κόμμα  του  ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής το γεγονός ότι παρά την βίαιη κοινωνική και οικονομική κρίση,  οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις  δεν θέλουν με τίποτα  να εγκαταλείψουν τον εκσυγχρονισμό του κλάδου της πολεμικής  αεροπορίας (λόγω προφανών  προβλημάτων με τους «γείτονες» Τούρκους), αναφέρει σε άρθρο του ο Ρώσος Олег Усик ,  αναλυτής, δημοσιογράφος και μέλος ομάδας συμβούλων στο Κρεμλίνο.

Η άνοδος στην εξουσία του συνασπισμού του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα  τον Ιανουάριο 2015,  ενέπνευσε στην αρχή την διεθνή κοινότητα για την ελπίδα της  αρχής  κατάρρευσης του ΝΑΤΟ, αλλά όλα αποδείχτηκαν φρούδες ελπίδες μετά το δημοψήφισμα και  τον φόβο της εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ.

Λαμβάνοντας υπόψη την θέσης της χώρας  στη διεθνή σκηνή, η Ελλάδα έχει ορισθεί  ως ένα σοβαρό αντι-ρωσικό ανάχωμα σε μια επιθετική πολιτική  της συμμαχίας.

Η  παρουσία της κύριας ναυτικής  βάσης των ΗΠΑ  στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετική γεωγραφική θέση στην Κρήτη , προσδίδοντας  μεγάλο πλεονέκτημα στην σχεδιαζόμενη πολεμική επίθεση κατά της Ρωσίας, της Μολδαβίας και της Σερβίας .


Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, η Ρωσία δεν πρέπει μόνο να συνεχίσει να ενισχύει τις αεροπορικές βάσεις της στα νοτιο-δυτικά (Κριμαία Ν.Ρωσία) , με κύρια αποστολή την  καταστροφή των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του εχθρού(ΝΑΤΟ) στη νότια Ευρώπη, αλλά θα πρέπει να επιβάλει αντίστοιχες  πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις εναντίον των εχθρών της , προκειμένου να υπονομεύσει την επιρροή τους στα Βαλκάνια.

Η ελληνική πολεμική αεροπορία διαθέτει 156 αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου  F-16C / D,   22 αεροσκάφη «Mirage» 2000-5 / 2000EGM / BGM,  34 αεροσκάφη  F-4E PI-2000 «PHANTOM «, 7  RF-4E , 40 T-2C / Τ-2Ε «Buckeye», 15 στρατιωτικά μεταγωγικά  αεροσκάφη C-130B / C-130H «HERKULES «, 8 μεταφορικά C-27J «SPARTAN » ιταλικής παραγωγής,και 4 αεροσκάφη εγκαίρου προειδοποιήσεως και ελέγχου EMB-145H.

Υπάρχει επίσης μοίρα αεροσκαφών VIP με δύο «Embraer» ERJ 145 και ένα «GOLFSTREAM V». Διαθέτει επίσης 11 μεταφορικά ελικόπτερα  AS-332C1 «Super Puma»,  17 AB 205Α / AB-212 που κατασκευάστηκαν  στην Ιταλία.

Οι χερσαίες ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν  27 αεροσκάφη σταθερών πτερύγων , 29 επιθετικά ελικόπτερα AH-64A / AH-64D «Apache», 15 μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D «Chinook», και 95 πολλαπλών χρήσεων ελικόπτερα UH-1H , καθώς 13 ελαφρά ελικόπτερα  AB-206.

Υπάρχουν επίσης στην δύναμη του ναυτικού  αεροσκάφη P-3 «Orion» , ελικόπτερα S-70B «Seahawk» και ελικόπτερα  ΑΒ 212 ASW .

Στην περίπτωση αυτή, η βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση που έπληξε την Ελλάδα αυτή τη στιγμή καθιστά αδύνατο  τον εκσυγχρονισμό ολόκληρης της ελληνικής αεροπορικής δύναμης σε όλο το μήκος των ακτών του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους,  έτσι ώστε η οικονομική κατάρρευση να επηρεάσει άμεσα τον στρατό στο σύνολο του σε κάποιο χρονικό διάστημα .

Μπορούμε  επίσης  να αποκλείσουμε το γεγονός ότι σε  περίπτωση  «επαναστατικών γεγονότων» η Ελλάδα ως  χώρα μέλος του ΝΑΤΟ,  δεν θα έχει πρόσβαση  σε νατοϊκά ραντάρ και έτσι δεν θα λειτουργεί το σύστημα  GPS  που λειτουργεί  με τα δυτικά πρότυπα.

Λόγω  αυτών των παραμέτρων  η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, σε μια τέτοια περίπτωση  απλώς θα παύσει να υπάρχει, τονίζει ο Ρώσος αρθρογράφος.

Όπως έχει ήδη ειπωθεί, η έως τώρα  άσκηση μιας ύπουλης εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει προκαλέσει  πλήρη ικανοποίηση στην Δύση.

Παρά την πλήρη υποταγή της «αριστερής» κυβέρνησης στα κελεύσματα της  Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών, η Βορειοατλαντική Συμμαχία συνεχίζει να αυξάνει τη στρατιωτική και πολιτική παρουσία της  στην Ελλάδα. Κάτι που δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός .

Γιατί όμως  η Δύση με τόσο ζήλο εισβάλει «ποικιλότροπος» στην Ελλάδα;

Ας εξετάσουμε μόνο τα πιο σημαντικά κίνητρα των εχθρών της Ρωσίας  για αυτές τις  ενέργειες.

 1. Η Ελλάδα έχει μια τεράστια ευνοϊκή γεωγραφική θέση στα περίχωρα της νότιας Ευρώπης, δηλαδή, ελέγχει τον εναέριο χώρο και θαλάσσιων διαδρόμων στην περιοχή της Α. Μεσογείου.
 2. Η Ελλάδα διαθέτει τεράστια στρατιωτική σημασία για το ΝΑΤΟ ως στρατηγικό προγεφύρωμα κοντά σε Μαύρη θάλασσα , Βουλγαρία και Σερβία, καθώς και «βάση» για μελλοντικές επιχειρήσεις νατοϊκών στρατευμάτων  στα Βαλκάνια.
 3. Σε σχέση με την έλευση στην εξουσία των «αριστερών» δυνάμεων τον Ιανουάριο του 2015, οι επαφές μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας αυξήθηκαν…προσωρινά όμως όπως αποδείχθηκε.

Όλα αυτά προκάλεσαν τους φόβους του «ΝΑΤΟ» μήπως χαθεί η δεσπόζουσα θέση του στο νότο της Ευρώπης .

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές  Ιουλίου 2015, η ιταλική εφημερίδα «Il Giornale» είχε γράψει  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί ότι σε ένα χρόνο θα έκλεινε  όλες τις ξένες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα και θα  εξασφάλιζε  την απόσυρση της χώρας από το ΝΑΤΟ.

Είναι σαφές ότι η πολιτική κρίση του Ιουλίου 2015 στην Αθήνα μετά το δημοψήφισμα ήταν καλά σχεδιασμένη από τη Δύση, η οποία φοβόταν ότι η στρατηγική συμμαχία της Ελλάδας  με τη Ρωσική Ομοσπονδία θα προκαλούσε καίριο πλήγμα στην συμμαχία.

Είναι επίσης γνωστή στους κύκλους της Ουάσιγκτον  είναι  η μεγάλη συμπάθεια των απλών Ελλήνων πολιτών και τα αισθήματα που τρέφουν για την Ρωσία λόγω  πολιτισμού 1000 χρόνων και ορθόδοξης θρησκείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανοικτές πηγές (OSINT), το βορειοατλαντικό μπλοκ χρησιμοποιεί τουλάχιστον επτά στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα.

Για παράδειγμα, η  ναυτική βάση της Σούδας , που βρίσκεται στην  Κρήτη είναι ένα από τα σημεία αναφοράς των Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο.

Υπάρχει επίσης ένα Κέντρο Επιχειρησιακής Κατάρτισης του Ναυτικού της Συμμαχίας για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στη θάλασσα (ΚΕΝΑΠ).

Στο πλαίσιο της βάσης αυτής υπάρχει και το αεροδρόμιο του Καστελίου που δέχεται αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας και  των χωρών του ΝΑΤΟ.

Η βάση στην Σούδα έχει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και επιτρέπει την υποδοχή μονάδων επιφανείας  όλων των κατηγοριών που είναι υπηρεσία στο  ρωσικό ναυτικό, και αυτό δεν θα το επιθυμούσε το ΝΑΤΟ σε καμία περίπτωση .

Η βάση έχει δυνατότητα  να υποδεχθεί όλα τα μεγάλα ρωσικά πολεμικά πλοία όλων των κατηγοριών, όπως  το αεροπλανοφόρο  «Ναύαρχος Kuznetsov» , και το  βαρύ καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Petr Veliky».

Στην έξοδο του κόλπου υπάρχει πεδίο δοκιμών για υποβρύχια, και στη χερσόνησο Ακρωτηρίου πεδίο βολής πυραύλων .

Στρατιωτική βάση υπάρχει και στην  Θεσσαλονίκη ( αρχηγείο NDC). Πρόκειται για την έδρα του σώματος ταχείας ανάπτυξης του ΝΑΤΟ, το οποίο βασίζεται στο στρατιωτικό σώμα  των ελληνικών στρατευμάτων.

Το προσωπικό του αρχηγείου  περιλαμβάνει εκπροσώπους των δυνάμεων ξηράς  εννέα χωρών μελών της Συμμαχίας.

Με δεδομένη λοιπόν την άνευ προηγουμένου πίεση της Δύσης, καθώς και την ύπουλη θέση της ηγεσίας του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της Αθήνας, σε αυτό το στάδιο είναι αδύνατο να εντοπιστεί  τουλάχιστον ένα μικρό κομμάτι ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.

Έτσι, η Ελλάδα πρέπει θα πρέπει να  αναζητήσει  μια ισχυρή εθνικοπατριωτική κυβέρνηση για να την βγάλει από την στενωπό που έχει εισέλθει το ταχύτερο δυνατό  .

Χωρίς απόσυρση της Ελλάδος  από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η χώρα, στην ουσία, είναι καταδικασμένη στην εθνική καταστροφή. Όλα τα  αριστερά και  δεξιά κόμματα της πατριωτικής λογικής θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα ενωμένο αντι-αμερικανικό μέτωπο, αλλιώς η χώρα είναι χαμένη …αλλά αυτό θα το δείξει ο χρόνος και ο ελληνικός λαός», καταλήγει το άρθρο .

Προφανώς οι Ρώσοι παρ’ όλες  τις φιλίες τους με τους Τούρκους έχουν γίνει αποδέκτες «πληροφοριών» για το μέλλον της χώρας μας , ακόμη και ως πιθανό αντάλλαγμα για την «συμμόρφωση» του Ερντογάν στο ΝΑΤΟ.

Πάντως ο Ρώσος συντάκτης μιλά για «ενδεχόμενες εξεγέρσεις » εντός χώρας και για πλήρη έλεγχο της Ελλάδος από την συμμαχία και αυτά δεν είναι καθόλου καλά σενάρια ούτε για απλή αναφορά.

 

 • george george
 • george george

  Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση». https://uploads.disquscdn.com/images/05af7b3db50e48ed286d4cc5fe458ded55bb565e1cbf88a3e10548e63aa7ea51.jpg

 • Spyros Spyropoulos

  «Αισιοδοξες προοπτικες»……..Δεν παμε καλα………

  • Spyros Spyropoulos

   Αυτες βεβαια ειναι εκτιμησεις ενος Ρωσου δημοσιογραφου…….παντως ειναι γεγονος οτι με αυτην την Κυβερνηση και τους προδοτες πολιτικους που εχουμε……δεν παμε καλα!

  • george george

   ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ

 • Θεσσαλονικιός

  Εάν δεν στηθούν κρεμμάλες και εάν δεν εξαφανισθούν από προσώπου γης οι προδότες, δεν πρόκειται να δει ανάκαμψη η Ελλάδα.

 • Έναν ψυχίατρο επειγόντως……………

 • Ελληνας Ορθοδοξος

  Καλησπερα σε ολους, τι σκ@τα ειχε μεσα η βοτκα που ηπιε ο Ρωσσος «δημοσιογραφος» ???
  Σουπερ αμολυβδη και τα ειδε ολα αναποδα ???

  • Spyros Spyropoulos

   Μαλλον αδελφε!!!

 • LuckyLuke

  ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΛΕΟΝ …
  Σκλαβος ειναι αυτος που περιμενει ολα τα βαρβαροειδη σκουπιδια (Φραγκοι ,ΑγγλοΣαξονες ,Ουνοι και Ρως-βικινγκς)
  να ερθουν να τον απελευθερωσουν …

  • ΑΛΕΠΟΥ

   Εχεις απολυτο δικιο πρεπει να παρουμε την κατασταση στα χερια μας..

   • LuckyLuke

    Οταν ξεχνας την ιστορια σου και τους πραγματικους ηρωες του εθνους ,πιανεις πατο …

    • ΑΛΕΠΟΥ

     Ετσι ακριβως τους ξεχασαμε ολους και Λεωνιδες και και Κολοκοτρωνηδες ΟΛΟΥΣ πρεπει να τους θυμηθουμε να τους νιωσουμε μεσα μας και τι εκαναν για εμας και να αναλαβουμε εμεις ειμαστε οι σημερινοι Κολοκοτρωνηδες…

     • Πιο απλό να βάψω πάλι το μαλλί

   • δηλαδη να βαψουμε τα μαλλια μας ξανθα και να σωθουμε μονοι μας?

    • Καπετάν Γαρέφης

     😂😂😂

    • ΑΛΕΠΟΥ

     Σιωπη εσυ παλιοσκυλο ειναι σοβαρα τα πραγματα!!!

     • ΑΛΕΠΟΥ

      Παλιοπαιδο!!

   • ΑΛΕΠΟΥ

    Αμα ειναι κιτρινη πειραζει γιατι ειμαι ΑΕΚΤΖΗΣ…τελος παντων ποτε δεν ειναι αργα για να ξυπνησουμε..

  • μερικοι το πανε ακομα παραπερα και περιμενουν σωτηρες ακομα και απο το διαστημα!

   • Καπετάν Γαρέφης

    Πιο πιθανο ειναι ναρθουν οι Ελληνες απτον σειριο παρα να δεις σωτηρια απτο ΚΥΝοβουλιο😂

 • Κώστας

  Κάποτε ο γκαντεμόσαυρος Τσίπρας πήγε στην Ιταλία και ακούμπησε έναν πύργο για 15 δευτερόλεπτα …

  Τη συνέχεια την ξέρετε …

 • Καπετάν Γαρέφης

  Και μονο που γραφει οτι αν εφευγε η Ελλας απτο ΝΑΤΟ η συμμαχια θα κατερεε, δειχνει οτι ειχε πιει βοτκες οταν αρθρογραφουσε..

 • Πολύ περίεργη προσέγγιση ανάλυσης σε πολύ περίεργες εποχές…

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Για πες!!!

   • Χονδροειδές για να το πάρει κανείς στα σοβαρά βέβαια, αλλά κάτι θέλει να ετοιμάσει…Ποτέ δεν εμπιστευόμουν τους Ρώσσους και πλέον, ακόμα περισσότερο

    • Bmw m6

     Εγώ τους εμπιστεύομαι, ένα εγώ, ένα ο ολαφ, ένα ο ινγκορ, δίκαια μερασια, ούτε σταγόνα παραπαν

     • άσπρο πάτο!

     • Bmw m6

      Νασταροβιε

     • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

      υπάρχει ρώσσος όλαφ;

     • Bmw m6

      Da

     • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

      αν πιείς αρκετή βότκα απόψε,τό πρωί θά μιλάς τήν ρωσσική απταίστως.

     • Bmw m6

      Κάτι πιάνω, τώρα το γυρίσαμε στην ορθοδοξία

     • Bmw m6

      To συναντάς και στα γερμανικά

     • Καπετάν Γαρέφης

      Βικινγκ ειναι. Και αυτος θα ειναι κανενας απογονος βικινγκ…

  • Spock

   δεν ειναι αναλυση….λιβελογραφημα φτηνης προπαγανδας….κριμα που αναπαραγονται και σε Ελληνικα σαιτ….

   • προσέγγιση ανάλυσης είπα…προσπαθώ να είμαι κάπως ραφινάτη σε ορισμένες εκφράσεις. Παρ όλα αυτά, κάπου στοχεύει, βέβαια, όχι για να μας πείσει για όσα γράφει

    • Spock

     ουτε η Β Κορεατικη τηλεοραση τετοια παραπληροφορηση και προσπαθεια δημιουργιας κλιματος….χοντροειδες αρθρο

     • εμ το είπα πιο πριν…

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

   ειθηστε αυτοι που με λοιδωρουν να αρθρογραφουν κιολας καθοτι σαν να ταυτιζονται εις ολα πεποιθησιακα!!

   • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

    τί κι αν λένε δάσκαλε; κάνε αυτό πού νομίζεις εσύ…

    • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

     για σας το εγραψα καθως αφου με λοιδωρησουν καλα καλα και με ξεχασετε θα αρχισουν το παλιο τους τροπαρι για να ξανακερδισουν το χαμενο εδαφος!!

     • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

      δέν θά σέ ξεχάσουμε,αλλά θά μάς λείψεις.Καί μή νομίζεις,ακόμη καί σέ αυτούς πού λοιδωρούν θά λείψεις.Κάτσε εδώ..αμετακίνητος!

 • Bmw m6

  6κτο

  • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

   δύναμη είσαι!

   • Bmw m6

    Κάτσε και θα δεις

    • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

     είπαμε,δέν φεύγω απόψε αν δέν νικήσεις ))))

 • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

  λοιπον
  αποχωρω και αν σας πουν οτι εγινε λογω ΜΒ ή οποιαδηποτε αλλη μπουρδα
  θελησουν να πουν λοιδορωντας το προσωπο μου(οι συνηθεις υπερμαχοι των
  θρονων και αντιμαχομενοι του συλλογικου ευ ζειν-ευημεριας-αρμονιας κλπ),
  τοτε κατατοπιστηκα για σας περι της αληθειας για την απουσια μου ειναι
  τοσο τα σημερινα μου σχολια οσο και τα σχολια μου της 20-23/9/2017(μεσω
  της μηχανης αναζητησης του ιντερνετ τα βρισκετε ευκολα) !!!!

  καλο αντιο!!

  • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

   φεύγεις εντελώς ή φεύγεις γιά απόψε;

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

    εντελως !! στο προηγουμενο θεμα αναφερθει το αποσκοπουμενο!!!

    • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

     όχι ρέ σύ!!! μήν τό κάνεις αυτό!

    • Καπετάν Γαρέφης

     Αν φυγεις κερδιζουν οι θρονιοι!!

     • Έχεις ένα point

     • Καπετάν Γαρέφης

      Κατσε μου απαντησε!! Γιουπιιιι κρατησα τον σπαρτακα! Μισο να δω τι γραφει😄

     • Έχεις ταλέντο, χαχα

     • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

      αν γραφτουν σε βιβλιο θα κερδισει πραγματικα η ανθρωποτητα και ισως προλαβω και χαρω να ζησω αρκετα το ονειρο καθε ανθρωπου που γινεται πραγματικοτητα!!

     • Καπετάν Γαρέφης

      Ποιο; Χωρισε η τρισια χελφερ; Ειναι ελευθερη;;;;;

     • Ωραιοτάτη!

     • Καπετάν Γαρέφης

      Με ειχες για ερασιτεχνη;😊😜

     • Που να φανταστώ

     • Καπετάν Γαρέφης

      April bowlby

      http://youtu.be/IaKyhG3blfI

      Φοβερη σειρα

  • Spyros Spyropoulos

   Θα ξαναρθεις…..κι’αλλοι αποχαιρετησαν και ξαναγυρισαν…….

  • Μια βδομάδα αποχωρείς, δεν κάθεσαι, που να τρέχεις τώρα

  • Καπετάν Γαρέφης

   Περιμενε ρε δεν εγινε το προδημοψηφισμα ακομα!! ΠΟΥ ΠΑΣ;;;;;;;😱

   • Σκέφτομαι οτι κι εγώ, έτσι χωρίζω, σαν τον Σπάρτακο

    • Καπετάν Γαρέφης

     Χωρις προδημοψηφισμα ή με;

     • 2-3 προδημοψηφίσματα, ένα κανονικό αλλά με νοθευμένο αποτέλεσμα, 3 αυτόφωρα και μετά 10 επανασυνδέσεις

     • Καπετάν Γαρέφης

      Καταλαβα…περαστικα!😂

     • Όχι, μετά από αυτά χωρίζω , εντελώς

     • Καπετάν Γαρέφης

      Α οκ…το παιρνεις αποφαση δλδ…αποφασιστικος χαρακτηρας😜

     • ΝΑΙ

  • Imperium Romanum 330 – 1453
  • Ίυγξ Δρυς

   μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε….

 • ELETHROS

  μαυρη μαυριλα πλακωσε μαυρη σα καλιακουδα

  • Όχι, κίτρινη σκιά απλώθηκε απόψε

   • ELETHROS

    καλο και αυτο δε λεω

    • Ε, όσο και αν το κάνεις…είναι

   • Κώστας

    Ε όχι και σκιά …

    Κίτρινο φως, σαν αυτό για την ομίχλη !

    • Επειδή είναι βράδυ το είπα..

   • Καπετάν Γαρέφης

    Το κιτρινο ειναι το χρωμα του πολεμου λενε

    • όχι, της ΑΕΚ είναι

     • Καπετάν Γαρέφης

      Του πολεμου!
      Γιαυτο και ο θεος του πολεμου διαλεξε το κιτρινο για χρωμα του. Η αεκ δεν υπηρχε τοτε😊😜

     • Kάτσε βρε φίλε..πότε διάλεξε ο Άρης το κίντρινο? Μην τα μπερδεύεις

     • Καπετάν Γαρέφης

      Το 14

     • Καπετάν Γαρέφης

      Τωρα σοβαρα, καπου ειχα ακουσει οντως οτι το κιτρινο χρωμα θεωρειται το χρωμα του πολεμου. Οπως πχ λενε οτι το πρασινο ειναι το χρωμα του κακου κτλ…

     • Δεν έχω υπόψην… :o

 • george george
  • Εγώ είμαι απ τα αριστερά

   • Από ξένες γλώσσες ‘γαλλικά» το μόνο σίγουρο

   • george george

    ΟΜΟΙΩΣ ΚΙ ΕΓΩ

    • Άντε τσιιρς, πρέπει να άδειασα 5-6 από δαύτα την βδομάδα που πέρασε

     • Bmw m6

      Κοκονα μου εσύ

    • Bmw m6

     Hospital?? Θα καθαρίσω εγώ σήμερα για σενα

     • george george

      ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΕΙ ΠΟΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΠΟΤΗΡΙΑ VODKA

     • Χάνεις πολύ μεγάλο δράμα..

     • george george

      ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΙ ΑΚΟΜΑ
      ΧΑΧΑΧΑ

     • Α, εντάξει τότε

     • Καπετάν Γαρέφης

      17 ειναι..

     • Δεν γνώριζα

     • Bmw m6

      Ε και??

     • Καπετάν Γαρέφης

      Τι ε και ρε; Ποσο θες να πινει ημερισιως στα 17 του; Ενα μπουκαλι;

      Δεν μου λες; Εσυ συκωτι εχεις ή το εστειλες για αποσυρση;

     • Bmw m6

      Δύο φορές τον χρόνο σταματω από εναμισο μήνα, σαρακοστή και Οκτώβριο ούτε σταγόνα, ο γιατρός λει λίγο λίπος έχει

     • Bmw m6

      Ντροπή

     • Καπετάν Γαρέφης

      17 εισαι ακομα ρε θες να καταλληξεις αλκοολικος στα 23 σου;

     • george george

      5-6 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ ΑΛΚΟΟΛ
      Σε εξαιρετικές περιστάσεις μονο

     • Καπετάν Γαρέφης

      Καλα κανεις. Λιγο κρασακι και τελος

     • Bmw m6

      Σιγά ρε

     • Καπετάν Γαρέφης

      Ασε τον πιτσιρικο μην τον χαλας. Πιες εκει με τους αρκουδιαρηδες και ασε το παιδακι ησυχο😂

     • Bmw m6

      Αχαχαχαχα

   • Καπετάν Γαρέφης

    Οξωωωωω παλιοκομμουνααα😂😂😂😜

    • Δεν κατάλαβες :P

     • Καπετάν Γαρέφης

      ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως καταλαβα!!! Σου εχω δειξει σημαδια βλακειας ποτε;
      Απλα σε πειραζω😊😜

  • ΑΛΕΠΟΥ

   Εν τω μεταξυ αυτη ειναι σουηδικη..

   • Η μόνη που μπορώ να πιω, είναι ελαφριά μάλλον

    • ΑΛΕΠΟΥ

     Μαματη ειναι και εγω αυτην πινω με πορτοκαλακι!

     • δοκιμασε την με χυμο καρυδας και θα παθεις πλακα!

     • Ώπα, θα το κάνω

     • Καπετάν Γαρέφης

      😂😂
      BMW is it you?😜😜😜😜

     • Bmw m6

      ???

     • Bmw m6

      Μλμ

     • καντο πρωτα και μετα πες μου αν λμ

     • Bmw m6

      Μάθετε ρε να πίνετε καθαρά

     • Καπετάν Γαρέφης

      Σαυτο συμφωνω

     • ΑΛΕΠΟΥ

      Λεγε ρε φιλε…θα το κανω.

   • Κώστας

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

   • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

    σάν τόν Όλαφ πού τό παίζει ρώσσος

    • ΑΛΕΠΟΥ

     Ποιος ειναι αυτος?

     • Bmw m6

      Να εδώ είναι

     • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

      ο ιγκόρ,ο ολαφ κι ο μαναβης τα πινουν στο γκερμανια τωρα.Περιμένουμε νεώτερα γιά τό σκόρ.

     • Καπετάν Γαρέφης

      Ολαφ= νορβηγος

     • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

      πάντως όχι ρώσσος

     • Bmw m6

      Υπάρχει, και σαν γερμανικό

     • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

      δεκτόν.Πού βρισκόμαστε τώρα;

     • Bmw m6

      7,αλλα μάλλον θα κλείσουμε γιατί πρέπει να σηκωθώ στις 5:00, αυτοί όμως έχουν ελεύθερη μέρα αύριο

     • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

      μιά χαρά είσαι φίλε.Πρώτος!

     • Bmw m6

      Και Γερμανός, και σαν ρωσσο το ΒΡΕΙΣΚΕΙΣ μου λέει

     • Καπετάν Γαρέφης

      Νορβηγοι και γερμανοι, νορδικο φυλο. Γοτθοι

      Οι ρωσσοι το πολυ πολυ να το πηραν απο κανεναν βικινγκ που τους επιτεθηκε😂

     • Bmw m6

      Μπωρει, μου είπε ότι είναι πολύ σπάνιο

     • Καπετάν Γαρέφης

      Ναι χαχαχα😂😂
      Επιβεβαιωνομαι😜
      Ρωτα τον αν ειχε τιποτα προγονους στις ακτες τις βαλτικης😂
      Προσεχε μη φας καμια μπουνια ομως😂😂😂😜

  • Κώστας
 • Κώστας

  Βλέπω πάντως πως ο κύριος στόχος της Ρωσίας, είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και φυσικά ο εναγκαλισμός της με τη Ρωσία, γιατί ως γνωστόν όταν φύγει το πρόβατο από το κοπάδι το τρώει ο λύκος !

  Βέβαια το θέμα είναι το εξής:

  Τι κινδύνους θα μπορεί να έχει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που η Ελλάδα θα είναι εκτός ΝΑΤΟ;;

  Φυσικά σε εκείνη την περίπτωση η Τουρκία θα μείνει ! Και τότε δεν θα έχει το κόλλημα του μέλους του ΝΑΤΟ η Τουρκία !!

  Τότε η Ρωσία τι θα κάνει ;;;

  Θα τα βάλει με το ΝΑΤΟ ;

  • Θεσσαλονικιός

   Αυτή τουλάχστον απέδειξε στην Συρία ότι τιμάει τον λόγο της, εν αντιθέσει με κάτι «φίλους» μας οι οποίοι μας πούλησαν πάντοτε ..

   • Spock

    ναι οπως τιμησε τον λογο της με τους Κουρδους ,που τους πουλησε για χαρη της Τουρκιας

    • Κώστας

     Αυτό το παράδειγμα ΑΚΡΙΒΩΣ φοβάμαι..

     • Spock

      το μονο που τιμουν ολοι ειναι το συμφερον τους, ποτε θα το καταλαβουμε επιτελους?

     • Δεν είμαστε πρόθυμοι

     • Spock

      δυστυχως

     • Κώστας

      Εμ …

      Αν δεν καταλάβουμε πως ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν θα πάμε ΠΟΤΕ μπροστά …

      Κι όποιος άλλος θέλει ας μας υποστηρίξει, ο κορμός θα πρέπει να είναι ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ !

     • Spock
 • Αντύπα

  Για τον Κούγκη τον καζινάκια δεν εγραψε τίποτα ο παλιορώσος!

 • nikos(1)

  τελικα το …ξανθό γένος …τουρκοφέρνει!?
  δε θα μας δώκουν τη …πόλιν?

  • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

   θα μας την δωκουν με λιζιννγκ

  • Αντύπα

   σταμάτα τα εθνικιστικά σου πια φασιστοειδές!

  • Την πακετάρουν για το κούριερ, περίμενε

  • γερασα με ενα παιδικο παντελονακι και το ξανθο γενος δεν φανηκε ακομη…

   • RED OR DEAD

    Από τα Ορλωφικά τους περιμένουμε αδελφέ…
    ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΑΠΕΣΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΦΊΛΟΥΣ!!!;)

  • RED OR DEAD

   Μισό λεπτό! την τυλίγουν με κορδέλα!;)

 • Αντύπα
  • LuckyLuke

   ΣΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ

 • george george
 • Ίυγξ Δρυς

  καλησπέρα αδέλφια

  • Θεσσαλονικιός

   Καλησπέρα !!!

   • Ίυγξ Δρυς

    γεια σου αδερφέ μου Παοκάρα, μας γονατίσατε σήμερα!!!

  • RED OR DEAD

   Καλησπέρα Ηπειρώτη αδελφέ!;)

   • Ίυγξ Δρυς

    άσχημη μέρα για θρύλους!!

 • Bmw m6

  7ομο και κλείνουμε

 • Κων. Συνέσιος

  Μὲ ἄλλα λόγια οἱ Ρώσσοι μᾶς προειδοποιοῦν πὼς ἄν δὲν ἀλλάξουμε στρατόπεδο , πὼς ἄν δὲν φύγουμε ἀπὸ τὸ ΝΑΤΟ ἔρχεται ἡ καταστροφὴ μας ….Νομίζω κανεὶς σώφρων θὰ θεωρήσει πὼς εἶναι ίδανικὸ τὸ ΝΑΤΟ γιὰ ἐμᾶς , ἀλλὰ ἄν οἱ Ῥώσσοι λειτουργοῦν μὲ ἐκβιασμοὺς τότε δὲν θὰ κυλήσει τὸ νερὸ στὸ αὐλάκι καὶ θὰ πνιγοῦμε στὰ βοθρόνερα ….Εἴμαστε ὄντως ἀνάδελφοι , ἀλλὰ καὶ ὁ πολὺς ῥαγιαδισμὸς εἶναι ἐξίσου ἐξευτελιστικὸς. Ἄν δὲν ἐνωθοῦμε καὶ ἄν δὲν συμβάλλουν καὶ οἱ Ἕλληνες τοῦ ἐξωτερικοῦ θὰ εἴμαστε σὲ μιὰ μόνιμη παρακμὴ καὶ ἡ ἱστορία ἔχει δείξει πὼς σὲ τέτοιες καταστάσεις ἀναφύονται κάθε εἴδους ἀνωμαλίες ….Καλὸ ξημέρωμα , μόνο ἡ σκέψη μας στὸν Παντοδύναμο θὰ μᾶς φέρει ἠρεμία.

  • Αλέξανδρος

   γεια, καληνύχτα.

  • RED OR DEAD

   Καληνύχτα αδελφέ και καλό ξημέρωμα!;)

   • Bmw m6

    Ντροπή

   • kariolis kokoς

    OE OE OEEOE

 • nikos(1)

  απολύθηκε το αλμπανό ..Χάσι!!??/

  απίστευτο!

 • © Proud to be Ιnitialized
 • 👼VLAD.. the IMPALER👼

  Ολα τα ΚΚ κ οι αριστεροι συνασπισμοι ανα το πλανητη, ΧΤΥΠΑΝΕ ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ κ κατα τα αλλα ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΠΟΥ απ την αντιθετη πλευρα ΑΠΟΚΤΑ ΟΛΟ Κ ΠΕΡΟΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ εξ αιτιας της ΛΑΘΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ.
  ΤΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ;
  ΚΑΜΜΙΑ!!
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.

  • Spyros Spyropoulos

   Καλημερα συντροφε, εχεις απολυτο δικοι!

   • 👼VLAD.. the IMPALER👼

    η μεγαλυτερη ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΝΟΥΝ ΤΗ ΠΛΑΤΗ.

    • Spyros Spyropoulos

     Γι’αυτο φροντιζουν να μην κυκλοφορουν με τα ποδια οι πιο πολλοι η να συνοδευονται απο φουσκωτους………

     • 👼VLAD.. the IMPALER👼

      εννοω…ΠΟΛΙΤΙΚΑ…ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΑ ΟΛΟΙ.
      Κατι φουσταρια κατι λετσοι κ κατι τελειωμενοι φοιτητες τους εμειμαν για ..την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
      κ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ;
      ΚΑΛΟ!

 • Jorge Melissa

  Μπράβο (μας) που σας εξαπατήσαμε…
  Ο λαός άλλα ήξερε (όπως του τα έλεγε τότε, το 2015, ο κ. Τσίπρας) και άλλα είδε μετά την απόφασή του στις εκλογές. Για να επιβεβαιωθεί έτσι το ρηθέν «μετά την απομάκρυνσιν εκ της κάλπης ουδέν λάθος (του ψηφοφόρου) αναγνωρίζεται»
  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/bravo-mas-pou-sas-eksapatisame-44341480657

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ…

  • Spyros Spyropoulos

   Καλημερα Ηρωα ΠΕΥΚΕΣΤΑ!!!

   • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

    ΕΠΙΣΗΣ ΣΠΥΡΟ…
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

 • Jorge Melissa

  Η μοναδική μέχρι σήμερα φωτογραφική αποτύπωση της παραλίας της Θεσσαλονίκης πριν από την κατεδάφιση του παραθαλάσσιου τείχους. Χρονολογία κατά προσέγγιση στα μέσα της δεκαετίας του 1860, οπωσδήποτε πριν το 1867.
  http://vasliondos.blogspot.gr/2017/09/1860-1867.html

 • Jorge Melissa

  Τριγμοί στο καθολικό δόγμα: Επίσημη καταγγελλία κληρικών ότι ο Πάπας διαδίδει αιρέσεις
  http://www.protothema.gr/world/article/716362/trigmoi-sto-katholiko-dogma-episimi-kataggellia-klirikon-oti-o-papas-diadidei-aireseis/

  • Jorge Melissa

   Οι Βατικάνιες κακοδοξίες και απάνθρωπες τακτικές όλων των προηγούμενων αιώνων έρχονται αντιμέτωπες με την προσπάθεια του αντίχριστου Πάπα για επιβολή της πανθρησκείας. Έχουμε ένα εμφύλιο των αιρετικών δηλαδή…
   Μήπως ήρθε η ώρα να λάμψει η ορθοδοξία;;;???

 • George Voyajakis

  ελα ρε… τωρα το καταλαβατε?
  Μονο με φαπες παμε μπροστα.

 • Peacemaker

  «Μεγαλο κακο θα γινει απο το ρεμπελο…» ο ελληνας οσες φορες καταφερε να διαπρπρεψει το καταφερε ενωμενος υπο εθνικοπατριωτικο τιμονι, και οσοι ηγετες τον ενωσαν το καταφεραν μονο με το σπαθι κυριολεκτικα η μεταφορικα…βλ. Μεγας Αλεξανδρος, Μεταξας κλπ…ακομα και στην «επαισχυντη» για πολλους 7ετια των συνταγματαρχων αν και δεν μπορουμε να πουμε οτι ηταν σωστη σε ολα της ωστοσο ομως καταφεραν να γινουν σημαντικα εθνικα βηματα προοδου μην ξεχνατε τα μοναδικα πετρελαια που βγαλαμε ποτε του Πρινου τοτε εγιναν και χωρις την παραμικρη ξενη επιρροη… ο ελληνας πολλες φορες δυαστυχως για τον ιδιο αντιλαμβανεται την δημοκρατια ως ασυδοσια ποσο μαλλον τωρα που την εκαναν ετσι.

 • Ἐρχόμενος

  Μύρισαν ψοφίμι και μαζεύτηκαν τα πτωματοφάγα.

 • puaro

  το ξερουμε οτι χανομαστε δεν χρειαζοταν να μας το πει ο ρωσος αρθρογραφος

  • mariossahamis

   ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΦΙΛΤΑΤΑ ΡΩΣΑΚΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΙΣΙΝΟ.
   Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ:Ρ

 • Κωνσταντινος Χατζης

  Το οτι τα ανθελληνικα συμφεροντα που δυστυχως εκπροσωπουσαν και τα προηγουμενα κομματα εξουσιας εφεραν την Ελλαδα στο χαλι της χρεωκοπιας και για να απαλλαγουν των ευθυνων των και των συνεπειων των με την συνεργασια στελεχων των που προσχωρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ του 3% εκαναν Κυβερνηση για να συνεχισθει το ιδιο καταστροφικο γαϊτανακι και να εξυπηρετουνται τα ανομα συμφεροντα των Αμερικανων,Νατοϊκων,Γερμανων και Ευρωαπατεονων.Ο μεγαλος λοιπον ενοχος ειναι η ΝΔ και ειδικωτερα ο ΣΑΜΑΡΑΣ που κατ’ εντολη θελησε να τρομοκρατησει τον Ελληνικο πληθυσμο(Την πραγματικη πατριωτικη Παραταξη τον Λαϊκο Συνδεσμο) με τον χαρακτηρισμον της ως εγκληματικη Οργανωση διοτι με τον τροπο αυτο θελησε να ανακοψει την ανοδον του στην εξουσια καιο μεγαλυτερος λογοςητο αφ Ενος μεν να εξυπηρετησει κομματικα συμφερον,να ικανοποιησει τους εντολοδοχους εντευθεν και περαν του Ατλαντικου αλλα ταυτοχρονα να αποφυγουν οι ενοχοι για τα οικονομικα εγκληματα που διεπραξαν σε βαρος του Ελληνικου Λαου.Να λοιπον απο που προηλθε και εγινε Κυβερνηση το 3%.
  Ανεξαρτητα ποιους σκοπους εξυπηρετει το αρθρο του Ρωσου,ειναι γεγονος ομως οτι σαυτο υπαρχουν πολλες αληθειες,οι δε λεγομενοι συμμαχοι και φιλοι μας του ΝΑΤΟ τη Ευρωπης και Αμερικανοι ειναι ηλιου φανερον οτι οδηγουν την Ελλαδα με την ανικανο μεταπολιτευτικη ηγεσια της απο το κακο στο χειροτερο,φθανοντας στο σημειον ο ΓΓτου ΝΑΤΟ να λεει για τις παραβιασεις αλλο οι Τουρκοι και αλλο οι Ρωσοι. Ο καθε Ελληνικα σκεπτομενος Ελλην τι συμπαιρασμα μπορει να βγαλει με τετοιες συμπεριφορες και δηλωσεις;Αρα η Ελλαδα εχει αναγκη Εθνικου ηγετη να σταθει ορθιος στα Εθνικα μας θεματα και παραλληλα να εξαφανισει αυτους που κατεστρεψαν τον τοπο αφεροντας των καθε δικαιωμα ασκησεως πολιτικης και δημοσιας διαχειρησης.Μονο ετσι η Ελλαδα θα παει μπροστα,αφου απαιτησει απο τους συμμαχους και φιλους οποιοι και να ειναι αυτοι τον αμοιβαιο σεβασμο σε καθε εθνικο δικαιωμα.

 • ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  Ποτέ δεν είχα επιθετικές διαθέσεις για τους Ρώσους αλλά καλά θα κάνουν να θυμούνται ότι και ο Χίτλερ έχοντας πλήρεις αναλύσεις ξεκίνησε το Β’ Παγκόσμιο……. να τους θυμίσω επίσης ότι βάσει αναλύσεων η Ελλάδα ήταν ακριβώς τριάντα ώρες λόγω εδάφους για τους Γερμανούς, ξέρουν οι Ρώσοι βάσει αναλύσεων πόσο τους είχαν υπολογίσει μέσα στην ζεστή περίοδο την οποία και δεν τους επέτρεψε η Ελλάδα να αξιοποιήσουν;;;;;;;;;;;;;;; 32 ΗΜΕΡΕΣ!!!!!!!!!! Λοιπόν εξυπνάδες αλλού όχι στους Έλληνες ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;;;;;;;;

  • Γιάννης

   Καλε εσύ ηρέμησε. Ενας απο τους χιλιαδες συντακτες απλα εγραψε την ΔΙΚΗ του γνωμη. Αυτηη η ανάλυση δέν είναι η επίσημη και δέν εχει καμια σχέση με επίσημους ή στρατιωτικους αναλυτες. Είναι σαν να σταματας καποιο στον δρόμο και τον ρωτησες τι ωρα είναι :)