Μέση Ανατολή

Πλησιάζουμε στο "τέλος της Ιστορίας" με πόλεμο «Γωγ και Μαγώγ» - Το Ισραήλ κτυπά τα «τύμπανα του πολέμου» εκτοξεύοντας απειλές κατά Ρωσίας: "Aν ο Πούτιν θέλει να επιβιώσει, να μην εμπλακεί"

Υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ: «Αν ο Πούτιν θέλει να επιβιώσει, πρέπει να κρατήσει τις στρατιωτικές του δυνάμεις έξω από τη Συρία και τον νέο πόλεμο που έρχεται»

Το Ισραήλ έχει αποκτήσει εμμονή με την παρουσία ρωσικών δυνάμεων στην Συρία και θέλει πάση θυσία την αποχώρηση τους από την χώρα αυτή πράγμα βέβαια ανεφάρμοστο.

Η  υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ προειδοποίησε τη συριακή κυβέρνηση και τη Μόσχα ότι το Ισραήλ "θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο" για να  κρατήσει τη Ρωσία έξω από τη Συρία.

Η Ayelet Shaked δήλωσε  ότι «εάν ο Πούτιν θέλει να επιβιώσει, πρέπει να κρατήσει τις στρατιωτικές του δυνάμεις έξω από τη Συρία ».

«Το Ισραήλ πρέπει να πιέσει τις παγκόσμιες δυνάμεις να μην επιτρέψουν  στη Ρωσία να εδραιώσει μια ισχυρή παρουσία στη Συρία», δήλωσε η ίδια  στο Διεθνές Ινστιτούτο Αντιτρομοκρατικής Διάσκεψης στην πόλη  Herzliya.

«Εάν οι παγκόσμιες δυνάμεις δεν συμμορφωθούν με αυτό το αίτημα, είπε, τότε το Ισραήλ θα "κάνει ό, τι πρέπει να κάνει», κατέληξε.

Φυσικά όλοι και πάνω απ όλα το Ισραήλ βλέπει αυτό που έρχεται: Eνας νέος, ο πλέον καταστρεπτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Οι απειλές του Ισραήλ εναντίον της Συρίας έρχονται μια εποχή κατά την οποία οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν σαρώσει στην κυριολεξία τις δυνάμεις του ISIS και πλησιάζουν τον τερματισμό του εξαετούς πολέμου.

Οι απειλές εναντίον της Συρίας έρχονται μια εποχή που οι κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ εξαϋλώνουν την παρουσία των Τζιχαντιστών στη Συρία και έρχονται κοντά στον τελικό στόχο τους που είναι η ανάκτηση των εθνικών εδαφών .

Την ίδια στιγμή οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες διαβλέπουν μεγάλη εχθρότητα από το Τελ Αβίβ σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση και «ακούν τα  τύμπανα του πολέμου».

Στην πιο πρόσφατη συνάντηση του Νετανιάχου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προσπάθησε  να εκφράσει τις ανησυχίες του , για την παρουσία της Χεζμπολάχ και των Ιρανών , αλλά ο Τσάρος « έκανε που δεν άκουσε τίποτα»,  καθώς θεωρήθηκε από τον ίδιο ως ένα μη ουσιαστικό ζήτημα.

Πληροφορίες φέρουν το Ισραήλ να είναι  απασχολημένο αποκλειστικά  με την προετοιμασία για πόλεμο στην Συρία ενώ οι ίδιες πηγές συνδέουν την στάση αυτή με την στάση των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα  στην Συρία εναντίον ρωσικών χερσαίων δυνάμεων.

Χθες νεκρός έπεσε ο Ρώσος αντιστράτηγος Valery Asapov ο οποίος διοικούσε τις  ρωσικές δυνάμεις που συνέδραμαν το συριακό Στρατό στην επιχείρηση για την απελευθέρωση της Deir ez-Zor, ύστερα από βολές όλμων που πραγματοποίησε η ISIS.

Ο αντιστράτηγος πολεμούσε στην πρώτη γραμμή και είναι ο πρώτος ανώτατος αξιωματικός της Ρωσίας μετά τον Β'ΠΠ που σκοτώνεται.

Όπως σημειώνουν τα ρωσικά ΜΜΕ ο Asapov ήταν ένας από τους κορυφαίους στρατιωτικούς συμβούλους που υπηρετούσε στη Συρία και από τους πλέον καταρτισμένους στην κατάστρωση τακτικών από τον συριακό Στρατό αλλά και τις ρωσικές δυνάμεις για την εξουδετέρωση των ισλαμιστών ανταρτών.

Ο θάνατος του είναι απόρροια δράσης  ξένης δύναμης .

Πριν μερικές ημέρες ο Ισραηλινός στρατός ξεκίνησε μια  μακρά σειρά στρατιωτικών ασκήσεων, οι οποίες  περιλάμβαναν και  μια προσομοίωση  εισβολής στο Λίβανο και στην Συρία.

«Για οποιαδήποτε άλλη χώρα, μια τέτοια άσκηση όπως αυτή που ξεκίνησε την 5η του Σεπ. 2017  θα θεωρούνταν  απειλή για την εθνική ασφάλεια ή  και πρόκληση πολέμου , ωστόσο το Ισραήλ φαίνεται να είναι σε θέση να κάνει ότι θέλει χωρίς να  υπόκεινται σε κανένα έλεγχο από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ούτε από τη διεθνή κοινότητα.

Τον περασμένο μήνα, στις 10 Αυγούστου, η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται ι για επιδρομή στην Γάζα, ενώ  ισραηλινά αεροσκάφη και drones σαρώνουν τον  εναέριο χώρο του Λιβάνου, αναζητώντας  την προοπτική πολέμου  εναντίον του Ιράν, της Ρωσίας, της Συρίας, της Γάζας και φυσικά του Λιβάνου», ανέφερε ρωσική στρατιωτική πηγή .

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε το  Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με τελεσίγραφο,  ότι δεν θα ανεχθεί ιρανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία,η οποία  θα απειλεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα του Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου είπε επίσης ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να αναλάβει στρατιωτική  δράση στη Συρία για να περιορίσει αυτήν ακριβώς την  απειλή …που έχει φτάσει μέχρι τον Λίβανο και τα υψώματα του Γκολάν.

Το Ισραήλ ανησυχεί για το ενδεχόμενο  νίκης του Άσαντ στον πόλεμο , κάτι που σημάνει πως το Ιράν θα διατηρήσει ένα προγεφύρωμα στη Συρία, μεγεθύνοντας την απειλή που θεωρεί ότι εγείρει η Χεζμπολάχ στον γειτονικό Λίβανο.

Η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή περιορίζει την ικανότητά του Ισραήλ  να χτυπήσει με αεροπορική επιδρομή τις φιλο-συριακές δυνάμεις στο  συριακό έδαφος.

Υπάρχουν επίσης αναφορές για την περαιτέρω μεταφορά συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας  S-350  κοντά σε  εργοστάσιο όπλων του Ιράν  στο εσωτερικό της Συρίας, τα οποία προορίζονται για την  Χεζμπολάχ, τα οποία όμως   θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του Ισραήλ.

Όλα αυτά  όμως οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό που ονομάζεται από την ιστορία, πόλεμος «Γωγ και Μαγώγ» και έτσι θα γίνει στο τέλος με την συμμετοχή και των ΗΠΑ οι οποίες δημιούργησαν πρόσφατα βάση στην χώρα αυτή .

https://www.youtube.com/watch?v=Tz71D5hIlg4

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ