Η Καταλονία ξεκίνησε «αντάρτικο» ενάντια στην Μαδρίτη για τον έλεγχο της τοπικής αστυνομίας – Δείτε τι ζητούν οι Γερμανοί με τον Ζ.Κ.Γιούνκερ να ρίχνει «βόμβα» στο τραπέζι – Συγκλονιστικές εξελίξεις

Δημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2017, 4:19 μμ | Ανανέωση: Σεπτέμβριος 24, 2017 στις 4:33 μμ

Στο απόλυτο κενό πέφτει το σχέδιο της κεντρικής κυβέρνησης της Ισπανίας για άμεσο έλεγχο της τοπικής αστυνομίας στην αυτόνομη περιφέρεια της Καταλονίας σε μια προσπάθεια να σταματήσει το επερχόμενο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας, αντιμετωπίζοντας την έντονη αντίσταση τοπικών αξιωματούχων που το  καταγγέλλουν ως «απόπειρα επέμβασης».

Το Σάββατο, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καταλονίας, Χοσέ Μαρία Ρομέρο ντε Τζαντάντα, πληροφορήθηκε ότι τόσο αυτός όσο και οι αξιωματικοί του πρέπει να «υπακούουν» άνευ αντιλογίας  στον διοικητή που απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών, συνταγματάρχη Ντιέγκο Πέρεζ ντε Λος Κόμος.

Η αστυνομία της Καταλονίας, σύμφωνα με τη Μαδρίτη, δεν συμμορφώθηκε με τις οδηγίες  για την απομάκρυνση των διαδηλωτών από κυβερνητικά κτίρια.

Παρόλο που ο ντε Τζαντάντα  παραμένει επίσημα υπεύθυνος, τώρα θα λαμβάνει εντολές από τον συνταγματάρχη ντε Λος Κόμος ο οποίος έχει ήδη αναπτύξει πρόσθετες δυνάμεις της Εθνικής Αστυνομίας και της εθνοφρουράς ( ισπανικές ένοπλες δυνάμεις) στην αυτόνομη περιοχή.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας, Χοακίμ Φορν, καταδίκασε την κίνηση ως προσπάθεια των ομοσπονδιακών δυνάμεων να καταλάβουν την τοπική αστυνομική δύναμη.


«Καταγγέλλουμε την παρέμβαση του κράτους για τον έλεγχο των αστυνομικών δυνάμεων της Καταλονίας . Δεν θα δεχθούμε αυτόν τον έλεγχο», ανέφερε ο Forn, όπως ανέφερε το Reuters.

Ο Forn σημείωσε ότι ο αρχηγός της καταλανικής αστυνομίας, Mossos d’Esquadra, απέρριψε την κυβερνητική εντολή , καθώς συναντήθηκε με τον ανώτατο εισαγγελέα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, μέσω του αντιπροσώπου της στην Καταλονία, Enric Millo, προέτρεψε τον Forn να μην τροφοδοτήσει νέες  διαδηλώσεις με τη ρητορική του, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «δεν αναλαμβάνει τις αστυνομικές αρμοδιότητες της περιφερειακής κυβέρνησης», αλλά αναλαμβάνει το ρόλο συντονιστή των κοινών  επιχειρήσεων ασφαλείας .

Η ισπανική κυβέρνηση στη Μαδρίτη συνέλαβε αρκετούς δημόσιους υπαλλήλους της Καταλονίας που υποστηρίζουν την ψηφοφορία, ενώ έκλεισε  ιστοσελίδες υπέρ του δημοψηφίσματος, κατηγορώντας  εταιρείες εκτύπωσης  ψηφοδελτίων και κουτιών καθώς και άλλων υλικών  που θα χρησιμοποιηθούν για την ψηφοφορία.

Τις τελευταίες ημέρες, αντίπαλοι διαδηλωτές και αρνητές του δημοψηφίσματος συγκρούονται στους δρόμους της Βαρκελώνης και άλλων καταλανικών πόλεων.

Το Σάββατο, χιλιάδες μαθητές συσπειρώθηκαν εκτός του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης ζητώντας να σταματήσουν οι κυβερνητικές καταστολές.

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το μέλλον μας . Οι σπουδαστές είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας,  γι ‘αυτό πρέπει να τους κάνουμε να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει εδώ» , είπε ένας νεαρός άνδρας  που συμμετείχε στη διαδήλωση.

«Είναι πολύ σημαντικό για αυτή τη διαδικασία να έχουμε μαθητές από την πλευρά μας, γιατί πραγματικά πρόκειται να  προωθήσουμε την ανεξαρτησία», εξήγησε ένας άλλος.

«Ανεξάρτητα από το τι προσπαθεί να κάνει η ισπανική κυβέρνηση ή η  αστυνομία εναντίον μας, θα βρεθούμε στους δρόμους και θα προσπαθήσουμε να ψηφίσουμε», δηλώνουν οι περισσότεροι Καταλανοί .

Ταυτόχρονα, έντονες ανησυχίες για ενδεχόμενη κλιμάκωση της κρίσης λόγω του δημοψηφίσματος στην Καταλονία διατυπώνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Ορισμένοι ξένοι ηγέτες κάνουν λόγο για εσωτερική διαμάχη, τη στιγμή που η κυβέρνηση και τα δικαστήρια στη Μαδρίτη ασκούν δριμεία επίθεση στις περιφερειακές αρχές της Καταλονίας, με την κατηγορία ότι αψηφούν τη συνταγματική απαγόρευση της απόσχισης.

Η επίσημη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζει ότι οι Ισπανοί πρέπει να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους, σύμφωνα με τους εθνικούς νόμους.

Ωστόσο, η αστυνομία συνεχίζει τις συλλήψεις εκλεγμένων αξιωματούχων της Καταλονίας, προκαλώντας ανησυχία σε Ευρωπαίους αξιωματούχους υπό το φόβο ότι τα περιστατικά αυτά ενδέχεται να πλήξουν την Ευρώπη με διάφορους τρόπους.

Από την πλευρά της, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, επανέλαβε αυτή τη γραμμή μέσω εκπροσώπου της, όταν ρωτήθηκε από το Reuters, αν είχε επικοινωνήσει για τα εν λόγω περιστατικά με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας. Τόνισε, ακόμη, ότι αποτελεί «εσωτερικό θέμα της Ισπανίας».

Ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ επεσήμανε ότι η Καγκελάριος ανέφερε στον κ. Ραχόι ότι το Βερολίνο «έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη διατήρηση της σταθερότητας στην Ισπανία».

«Ο Ραχόι έχει ρίξει λάδι στη φωτιά. Έκανε ένα τεράστιο λάθος», δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος των γερμανών Πρασίνων Σκά Κέλερ.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανέφερε ότι στην περίπτωση της Καταλονίας θα μπορούσε να εφαρμοστεί μόνο το λεγόμενο δόγμα «Πρόντι».

Το δόγμα αυτό αναφέρει ότι το κράτος που αποχωρεί θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ένωση και θα μπορούσε, στη συνέχεια, να επανέλθει μόνο, αν έχει αποκτήσει ανεξαρτησία, σύμφωνα με το συνταγματικό δίκαιο του κράτους μέλους που εγκατέλειψε.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι πλούσιες «περιφερειακές παραδόσεις» δεν πρέπει να μετατραπούν σε «στοιχεία διαχωρισμού και κατακερματισμού της Ευρώπης».

Εξαιτίας των περιορισμών που πηγάζουν από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η Επιτροπή παραμένει ουδέτερη στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με επικεφαλής το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), παρέχει τη στήριξή του στη Μαδρίτη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Aντόνιο Ταγιάνι, τόνισε ότι η παραβίαση του συντάγματος της Ισπανίας αποσκοπούσε στο να υπονομεύσει τη νομική βάση ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν πρόκειται για σκληρή γραμμή. Αντίθετα είναι δημοκρατική και νόμιμη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Antonio Lopez-Isturiz, σημειώνοντας ότι οι Καταλανοί ψήφισαν το Σύνταγμα το 1978.

Όλα αυτά αποτελούντα προεόρτια μιας μεγάλης σύγκρουσης σε μια χώρα που κουβαλά ένα σοβαρό εθνικιστικό ζήτημα εδώ και πολλά πολλά χρόνια .

Αυτήν όμως την δεδομένη χρονική περίοδο μια εξέγερση για παράδειγμα στην Καταλονία θα πυροδοτούσε σαφώς αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι Ισπανοί δεν έλυσαν ουσιαστικά ποτέ το ζήτημα. Την τελευταία φορά το μακρινό 1937 πυροδοτήθηκε ένας εμφύλιος που κόντεψε να διαλύσει την χώρα .

Ο ισπανικός εμφύλιος ήταν στην ουσία μια πρόβα τζενεράλε γι αυτό που ακολούθησε στην συνέχεια… ένας παγκόσμιος πόλεμος.

 • Spyros Spyropoulos

  1ος! Ανεξαρτητη Καταλωνια!

  • Γιώργος fs.

   Άξιος αδερφε Σπύρο!!

   • Spyros Spyropoulos

    Ευχαριστω αδελφε Γιωργο!!!

 • Spyros Spyropoulos

  Η Μαδριτη τρεμει και η Ευρωπαικη Ενωση κλονιζεται με την περιπτωση της Καταλωνιας…..περιμενουμε με ενδιαφερον τις εξελιξεις!

 • Κώστας

  Ιστορική φωτογραφία

  https://uploads.disquscdn.com/images/26e630442b41189075d5d7abf5847e333ed6da02618a8b22aa0167b86f087f84.jpg

  Απ ότι βλέπετε λείπει ο σταυρός…

  Ξέρετε γιατί ;;

  • Spyros Spyropoulos

   Οχι…….

   • Κώστας

    Ήταν καθολική εκκλησία, αφού τα Δωδεκάνησα ήταν Ιταλικά …

 • Κώστας

  Θα είναι ακόμα ένα λάθος της Ισπανίας να ξεκινήσει εμφύλιο, είναι αυτό ακριβώς που θέλουν οι νεοταξίτες, να ελέγχουν τα πάντα,

  μη χαίρεστε, η σειρά μας έρχεται ..

  Πριν από τον Β ! ΠΠ επεβλήθη παντού δικτατορία, τώρα εμφύλιοι …

  Δεν είναι τυχαίο, τα σημεία των καιρών βλέπετε ..

  • Spyros Spyropoulos

   Δεν χαιρομαστε φιλε Κωστα,απλως διαπιστωσεις κανουμε!

 • ellinas magas

  Λαος, πολιτικα κομματα, οργανισμοι και εταιριες-επιχειρηματιες στην Καταλονια ολοι στην ιδια γραμμη.. Δεν ξερω που το εχουμε ξανα δει αυτο, τουλαχιστον προσφατα. Μπραβο τους, οι Καταλανοι ειναι αλλο εθνος απο τους Ισπανους και αυτο ειναι ξεκαθαρο, το αναγνωριζει ακομα και το Ισπανικο συνταγμα.

 • Αριστερός Μνημονιοζήτουλας

  Μόλις η Καταλονία γίνει ανεξάρτητη (αν γίνει), θα πρέπει οι κάτοικοι της να εκπληρώσουν το μεγάλο τους όνειρο, να γεμίσουν τη νέα χώρα με εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Γι’ αυτό διαδήλωναν πριν λίγο καιρό, ας γίνει το όνειρο τους πραγματικότητα.

  • Spyros Spyropoulos

   Να τους στειλουμε και τους δικους μας αφου τοσο τους αγαπουν!!!

   • Κώστας

    ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ;;

    • Spyros Spyropoulos

     Αυτο δεν το ειχα σκεφτει…….

   • Αριστερός Μνημονιοζήτουλας

    Γιατί όχι, αν και οι $υριζαίοι τους θέλουν εδώ.

 • καποιος

 • Αντύπα

  ΕΛΕΟΣ…!!! ΕΝΩ Η ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ… PHTOTOSHOP, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΙΣΣΑ…
  http://www.stoxos.gr/2017/09/phtotoshop.html

  • Κώστας

   ΜΑΓΙΚΗ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΕΡΑ …

  • Spyros Spyropoulos

   Η Αυλωνιτου ανταξια συναγωνιζεται τον Σεφερλη σε γελιο……..

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Μια χαρα τα οδηγουνε τα πραγματα οι νεοταξιτες…

  Το κοπαδι θελει τρομαγμα που και που

  Για να μπει στο μαντρι

  • Κώστας

   Υπάρχουν σχέδια για όλα, και ο τελευταίος απ αυτούς να πεθάνει, θα υπάρχουν συνεχιστές ή έστω εκτελεστές των γραμμένων τους ..

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Να δεις που θελουν να φερουν κουμουνισμο στην ευρωπη

  Οχι πως δεν εχει ερθει…

 • makis2105 .

  Tελικά από εκεί που θα διαμελιζόταν η Τουρκια αλλον βλέπω να πηγαίνει προς διαμελισμό.

  • Κώστας

   Μη βιάζεσαι, ένας ένας στο τσεκούρι …

   Μια τάβλα έχουμε ..

   • makis2105 .

    Ο επόμενος που θα διαμελιστεί θα είναι η Γερμανία. Βλεπω από καιρό τη Βαυαρία να την κανει και θα την κάνει αν κουβαλήσει μερικά εκατομμύρια ακόμα μουσουλμάνους η Αγγελα Δωροθεα. Η Τουρκία δεν πρόκειται να διαμελιστεί εκτός και αν τη διαμελίσει η Ελλάδα. Μπορεί ισως μετά από καμιά τριακοσαριά χρόνια να γίνει η δεύτερη μικρασιατική εκστρατεία. Εγώ θα χω γίνει αστρόσκονη.

    • Κώστας

     Επειδή έχω μιλήσει με πολλούς για τη Γερμανία,

     δεν έπρεπε να την αφήσουν να κάνει κουμάντο στην Ευρώπη .. Τον τρόπο διακυβέρνησής της τον είχαμε ξαναδεί στον Β! ΠΠ και δεν υπάρχει άλλος, αυτή τη φορά οικονομικός, πιο ύπουλος και επικίνδυνος, αθόρυβος και καταστρεπτικότερος …

     Αν φύγει η Γερμανία από το πάιχνίδι κάτι γίνεται ..

     • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

      1τρις εχει να δωσει στους πολωνους .που θα τα βρει

     • Κώστας

      Για μένα Πολωνοί, Αυστριακοί Γερμανοί το ίδιο είναι, η ίδια φάρα, η ίδια φυλή ..

  • Αρχαίος Έλλην Βασιλεύς

   Και το ένα θα γίνει και το άλλο.

 • Κώστας

  Στο βάθος πύργος που πλέον δεν υπάρχει πια ( γκρεμίστηκε από σεισμό)

  Ρόδος

  https://uploads.disquscdn.com/images/723f01cb266dae422d412d9c1a7c90ed074b181d268584176f6de3fbd0cab878.jpg

  • μαντροσκυλο

   δεν εχει αναγκη η ροδος απο πυργους

   • Κώστας

    Έχει πολλούς ε ;;

    • μαντροσκυλο

     ενα σκασμο φιλε

  • μαντροσκυλο

   κατι τουρκαλαδες βλεπω στην φωτο

   • Κώστας

    Είναι γκραβούρα επί τουρκοκρατίας, εκεί ήταν τότε η αγορά ..

    • μαντροσκυλο

     τα ζωα κατω καθονται , δεν ειχαν καρεκλες στην μογγολια

     • Κώστας

      Σκέψου πως το σημείο εκείνο είναι ακριβώς στους μύλους, κοντά στο φρούριο του Αγίου Νικολάου..

 • μαντροσκυλο

  επειδη ειναι πιο πλουσιοι θελουν να φυγουν, αν ειχανε 10 χρονια μνημονιο οπως εδω κοματακια θα ειχανε γινει, απο την πολυ καλοπεραση οι ευρωπαιοι γινανε , μπουληδες

  • BLAC PIT

   ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΓΕΡΜΑΝΟΠΟΥΤΑΝΑ Ο ΓΙΟΥΓΚΕΡ ΔΟΓΜΑ ΠΡΟΝΤΙ!!!!…ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΣΧΙΖΩΜΑΣΤΕ!!!….ΥΣΤΕΡΑ ΓΙΝΩΜΑΣΤΕ ΜΕΛΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ!!!….??????!!!!!!!!….ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ Η ΘΕΟΤΡΕΛΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ!!!!….ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ(ΟΧΙ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ)!!!…ΝΑΖΙΣΤΟΔΙΑΙΡΕΙ!!!!…ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΝΑΖΙΣΤΟΒΑΣΙΛΕΥΕ!!!!!…….ΤΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ <>!!!….ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΕΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!!!!…

 • καποιος

 • BLAC PIT

  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ!!!!….ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!!!!..Η. ΦΑΡΣΑ!!!!!….VIVA NAZISTOREVOLUTION!!!!!…NO PASARAN!!!!…

  • Κώστας

   Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.

   ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

   • BLAC PIT

    ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΔΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ!!!…Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΔΔΙΔΑΣΚΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΠΡΩΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ. ΑΚΡΙΒΩΣ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ!!!!..

    • Κώστας

     ΑΚΡΙΒΩΣ, ΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΤΑ ΛΑΘΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ..

 • Αυτα δεν γινονται σε χωρα της ΕΕ ειπαμε, ουτε χουντες :-))

  • Κώστας

   Και τότε τί γράφει ο ποιητής παύλα αρθρογράφος ;;

   • αφου δεν γινονται! Το ελεγε και ο Σημιτης.

    • Κώστας

     Εδώ είπε ευχαριστώ στους Αμερικάνους,

     όλα γίνονται, διαδόσεις ..

  • Spyros Spyropoulos

   Παλι προβληματα με το disqus…..θα λυθει αυριο? Τι λες φιλε Λαλακη?

   • νομιζω και την αλλη φορα ειχε παρει ενα διημερο

    • Κώστας

     Τι ακριβώς παθαίνει ;; Γιατί εμένα κάποιες φορές μου τρώει ..

     • κεντρικα εχουν θεματακια, μπορει να κανουν αναβαθμιση παλι.

     • Κώστας

      Μου έχει τύχει να πάω να ανεβάσω βίντεο και να μου βγάζει το λινκ έξω από τη λεζάντα .. Φυσικά δεν μπορεί να δημοσιευτεί έτσι ..

     • αυτο το παθαινε απο παλια.
      μονο με ρεφρεσ γινεται, να ξαναφορτωσεις την σελιδα.

     • Κώστας

      Αυτό κάνω ..

  • BLAC PIT

   ΧΑ!!!…ΧΑ!!!…ΧΑ!!!!…ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΩΝΤΑΙ*!!!!…ΟΛΟΙ ΣΥΣΚΕΦΤΩΝΤΑΙ….ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΗ!!!!….Η ΝΑΖΙΣΤΟΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!!…ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΟΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ….ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΟΓΛΕΝΤΙΑ!!!!…ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ!!!..

  • skeptomenosellin

   Είναι θέμα μενταλιτέ…

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Χ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ…

 • Κώστας

  Πόσο μούφα είναι η εφαρμογή κινητού που σου μετράει τους παλμούς ;;;

  Κατ αρχήν με το που θα αφήσεις για πάνω από μισό λεπτό το δάκτυλό σου στο φακό, καίγεται !!

  Ε ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΠΑΛΜΟΥΣ ;;;

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ !

  • στο δικο μου δουλευει τελεια.
   εσυ εχεις πολυ δυνατο φλας.
   και παλμοι και οξυγονο και πιεση βγαζει με εξαιρετικη ακριβεια

   • Κώστας

    Το έχεις συγκρίνει με πιεσόμετρο ;;

 • Broukios

  ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΤΟ. ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΗΤΑΝ 9 ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ 10 ΕΚΑΤ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΙΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ Κ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ Κ. ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕ ΜΑΣΑΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ Κ ΔΕΝ. ΕΠΑΘΑΝ ΠΡΑΜΑ

  • Κώστας

   ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ …

 • Κώστας

  ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΑΝ Ο ΚΌΣΜΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΝΠΟ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ, ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ …

  ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΕΚΕΙ, ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ

  ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΣ

 • Mία ακόμα εστία αποσταθεροποίησης που δεν θα οδηγήσει φυσικά στο «ζητούμενο» ( δημιουργία ανεξάρτητου κράτους) αλλά που θα είναι χρήσιμο παιχνιδάκι στα χέρια όσων σχεδιάζουν την κατακρήμνιση της «Ευρώπης»

  • Κώστας

   Το δικό μου ζητούμενο ξέρεις ποιο είναι ;;;

   Να πάψουν επιτέλους να μας ταΐζουν σανό,

   φτάνει πια, χορτάσαμε και καταλαβαίνουμε ..

   • Βρίσκεις? :-)

    • Κώστας

     Ε ναι, τριάντα επτά είμαι, τριάντα χρόνια σανού δεν είναι αρκετά ;;;

     Σε λίγο θα βελάξουμε !!

     • ….Σανό θα λέμε και θα κλαίμε…κάτσε να πεινάσουμε πρώτα για τα καλά

     • Κώστας

      Εμφύλιος έρχεται κι εμείς … Καθόμαστε επί του πληκτρολογίου ..

 • Doctor

  Ετσι οπως εχει τρελλαθει ο κοσμος σε μερικα χρονια και οι εταιριες θα ζητανε δικα τους φεουδα

  • Μα, δεν κατάλαβες..

 • Κώστας

  Πόσο μπροστά πια;;;

  Σαν δούρειος ίππος μπήκαν …

  https://youtu.be/Ri4PDOF_KxM

 • Κώστας

  Να πως μάθαιναν κάποτε τα Ελληνόπουλα γράμματα ..

  https://uploads.disquscdn.com/images/2d2b54ca1e967221d983202a2f40820fdcef07c90d9b5f35e1ce1d0296ba4a69.jpg