Ρωσία

Στην μεγαλύτερη πρόβα πολέμου από την ΕΣΣΔ, η Ρωσία αποκαλύπτει: Το ηλεκτρομαγνητικό όπλο που «βυθίζει χώρες στο σκοτάδι»

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η Ρωσία αναπτύσσει έναν ισχυρό πύραυλο EMR με το κωδικό όνομα «Alabuga» ο οποίος όταν εκραγεί στο κατάλληλο ύψος θα  εκπέμψει ΗΜΠ σε ακτίνα 2500  χλμ. καταστρέφοντας  όλα τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα. Ο πύραυλος θα δοκιμαστεί στην μεγαλύτερη άσκηση από την ΕΣΣΔ, ZAPAD-2017.

Το όπλο αυτό βυθίζει οποιαδήποτε χώρα στο σκοτάδι και θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες σχεδόν σε όλο το φάσμα των ανθρωπινών δραστηριοτήτων.

Την  είδηση ανέφερε  στο πρόγραμμα «Ημέρα της τηλεόρασης» ένας  πολύ γνωστός αμυντικός Ρώσος εμπειρογνώμονας,  o  Κωνσταντίν Ντουσενόφ, σύμφωνα με ρωσικό άρθρο.

Ο Ντουσενόφ δήλωσε ότι η τεχνολογία αυτού του τύπου αναπτύσσεται με απίστευτα γοργούς ρυθμούς στη Ρωσία και σε αυτήν επικεντρώνονται ένα σωρό έρευνες .

https://youtu.be/Jk2wcqcUBl8?t=3

Ανέφερε δε το παράδειγμα ενός ανώνυμου αξιωματούχου της εταιρείας Rostekh, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία διαθέτει ένα μυστικό όπλο, με το όνομα Alabuga, το οποίο διαθέτει γεννήτρια ηλεκτρομαγνητικού πεδίου υψηλής ισχύος.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο πύραυλο  που δύναται να καλύψει απόσταση  3,5 χλμ.

Με ένα μόνο χτύπημα, απενεργοποιούνται  όλα τα υπάρχοντα ηλεκτρονικά συστήματα και υποδομές ενέργειας. Στην περίπτωση αυτή, οι στρατιωτικές μονάδες παραμένουν χωρίς επικοινωνία, έλεγχο, καθοδήγηση και άλλα μέσα.

«Μετά την πτήση του πυραύλου αυτού θα  υπάρχει μόνο ένας σωρός άχρηστων παλιοσίδερων», εξήγησε ο στρατιωτικός ειδικός. Επιπλέον, η ενεργή  ακτινοβολία παλμών παρουσιάζεται με την μορφή πυρηνικής έκρηξης. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει ούτε το συνηθισμένο εκρηκτικό κύμα ούτε η ραδιενεργός μόλυνση του εδάφους.

Πηγές στο Κρεμλίνο ανέφεραν  ότι οι δοκιμές αυτού του πυραύλου έχουν περατωθεί και τώρα επίκειται η μαζική  ανάπτυξη διότι πρόκειται για ένα άκρως αποτελεσματικό όπλο.

Θέλοντας να μιλήσει  απλούστερα ο Ρώσος αμυντικός αναλυτής δήλωσε ότι ο «πύραυλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορεί να θαμπώσει, να αναισθητοποιήσει και να σβήσει κάθε στρατό που θα αντιταχθεί στο ρωσικό κράτος.

Εάν εξετάσουμε μια ενδεχόμενη σύγκρουση με τον εχθρό, το κύριο χαρακτηριστικό του πυραύλου  Alabuga θα είναι το γεγονός ότι όλα  τα κύρια ηλεκτρονικά συστήματα θα τεθούν  εκτός λειτουργίας. Είναι αλήθεια ότι ο πύραυλος είναι ήδη στη διάθεση των ρωσικών δυνάμεων», δήλωσε ο ίδιος .

«Το μόνο πρόβλημα με αυτή την εξέλιξη είναι το πολύ μεγάλο μέγεθος του πυραύλου, για  το οποίο αναμένεται "λύση". Εξάλλου, οι σημερινές διαστάσεις του δεν θα επιτρέψουν την ασφαλή υπέρβαση των αντιπυραυλικών συστημάτων του εχθρού. Οι επιστήμονες  της Ρωσίας ασχολούνται με αυτό το πρόβλημα και θα δώσουν λύση άμεσα» , κατέληξε ο εμπειρογνώμονας .

Ηλεκτρομαγνητικός παλμός (αγγλ. electromagnetic pulse ή EMP, γερμ. electromagnetischer Impuls) ονομάζεται ο παλμός ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που μπορεί να προκληθεί από μια θερμοπυρηνική έκρηξη, οπότε ονομάζεται NEMP (nuclear electromagnetic pulse) ή ισχυρή ηλεκτρική εκκένωση (κεραυνό). Ο παλμός αυτός θεωρείται ακίνδυνος για τους ζώντες οργανισμούς, μπορεί όμως να προκαλέσει σημαντική ζημιά, ως και ολοσχερή καταστροφή, σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και συσκευές ή σε ηλεκτρονικά τηλεπικοινωνιακά συστήματα.

Τέτοιου είδους πυρσύλους διαθέτουν και οι αμερικανικές δυνάμεις εδώ και τρία χρόνια στο οπλοστάσιο τους, με πλήθος δοκιμών αυτού του είδους των όπλων . 

Αυτό όμως που διαφαίνεται  όμως καθημερινά είναι ότι ένας μελλοντικός πόλεμος θα διαθέτει οπλικά συστήματα πέρα και μακριά από όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα .  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ