Μέση Ανατολή

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Χεζμπολάχ: Οι απαχθέντες Επίσκοποι δεν είναι στα χέρια του “Ισλαμικού Κράτους”

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Πριν από μερικούς μήνες με αφορμή τη συμπλήρωση τεσάρων ετών από την δραματική απαγωγή των δύο Επισκόπων του Χαλεπίου το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έθεσε μια σειρά από ερωτήματα για την πιο δυσάρεστη ιστορία για την Χριστιανοσύνη.

Το δραματικό σήριαλ των Επισκόπων που είχαν απαχθεί στις 22 Απριλίου 2013, στις παρυφές του Χαλεπίου στοιχειώνει την Εκκλησία και την διεθνή κοινότητα μαζί.

Εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια το Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο μαζί με τους Συρορθοδόξους, έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν επαφές και να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη μιας προκλητικά αδιάφορης Δύσης!

Αμέτρητες οι προσευχές από κλήρο και λαό για τους απαχθέντες Επισκόπους, Παύλο, αδερφό του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη και Ιωάννη Ιμπραήμ των Συρορθοδόξων.

Ένα από τα ερωτήματα που είχαμε θέσει, λοιπόν, στο εν λόγω άρθρο, ήταν και το “ποια η ταυτότητα των απαγωγέων και κυρίως τι ζητούσαν! Ήταν Τσετσένοι, ήταν συνεργαζόμενοι με την Αλ Κάιντα; Ήταν ISIS;”

Ένα τμήμα αυτού του ερωτήματος απαντήθηκε τη Δευτέρα.

Η λιβανική σιιτική οργάνωση «Χεζμπολάχ» στις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή κρατουμένων με τους τρομοκράτες της ομάδας «Ισλαμικό κράτος» προσπάθησε να αποσαφηνίσει την τύχη των δύο Επισκόπων. Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αρχηγός της, σεΐχης Χασάν Νασράλα.

«Εμείς απαιτήσαμε από το Ισλαμικό Κράτος να περιλαμβάνονται και οι δύο επίσκοποι στη συμφωνία για την ανταλλαγή των κρατουμένων και να τους απελευθερώσει”, είπε, ωστόσο, η απάντηση που έλαβε ήταν οι τζιχαντιστές δεν έχουν στα χέρια τους τους δύο μητροπολίτες .

Η ανταλλαγή που συμφωνήθηκε μεταξύ Χεζμπολαχ και Ισλαμικού Κράτους ήταν αποτέλεσμα της συμφωνίας, την οποία ενέκρινε η συριακή κυβέρνηση, με συνέπεια οι εναπομείνασες ομάδες των τρομοκρατικών συμμοριών των τζιχαντιστών νααποσυρθούν την Δευτέρα από το Λίβανο.

Ακόμη μια προσπάθεια λοιπόν για να εντοπιστούν τα ίχνη των δύο Επισκόπων απέβη άκαρπη.
Πέρασαν 4 χρόνια από την απαγωγή του Μητροπολίτου Χαλεπίου κ. Παύλου και του συροιακωβίτου μητροπολίτου κ. Ιωάννου και η αγωνία για την τύχη τους έχει φτάσει στο κατακόρυφο.
Μετά τις πρώτες μέρες, όταν όλος ο πλανήτης είχε ενσκύψει πάνω στο θέμα, αλλά πλέον οι αντιδράσεις μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Τόσο η διεθνής κοινότητα όσο και η ελληνική πολιτεία δείχνουν να έχουν βάλει το θέμα στα...συρτάρια, αφήνοντας στο έλεος του Θεού τους δύο Ιεράρχες!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...