Κόσμος

Ψυχρός Πόλεμος: Η Ρωσία εκδιώκει διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ ως αντίποινα για τις κυρώσεις

Η Ρωσία περνά σε «αντίποινα» για τις κυρώσεις των ΗΠΑ ζητώντας τον περιορισμό του προσωπικού των Ηνωμένων Πολιτειών από την πρεσβεία στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μειώσουν το διπλωματικό και τεχνικό προσωπικό των αποστολών τους στη Μόσχα σε 455, έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg  το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι  «ο νόμος που προβλέπει  νέες κυρώσεις των ΗΠΑ  κατά της Ρωσίας δείχνει με κάθε προφανή τρόπο ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία έχουν καταστεί όμηροι της εγχώριας πολιτικής μάχης εντός των ΗΠΑ»  ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε μια δήλωση που προαναγγέλει τις κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει.

«Τα τελευταία γεγονότα δείχνουν ότι   υπάρχει σε συγκεκριμένους κύκλους στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ρωσόφοβια και μια πορεία προς την ανοιχτή αντιπαράθεση με τη χώρα μας».

Παράλληλα, από την 1η Αυγούστου η Ρωσία απαγορεύει στις ΗΠΑ την πρόσβαση στο θερινό εξοχικό της αμερικανικής πρεσβείας και τη χρήση των αποθηκευτικών χώρων που διαθέτουν οι αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στη Μόσχα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...