Κόσμος

Επίθεση σε ντισκοτέκ στην Κωνσταντία: Οι αρχές αποκλείουν την τρομοκρατία

Ένας 33χρονος Ιρακινός, γνωστός στις αρχές, είναι ο δράστης που τα ξημερώματα της Κυριακής σκόρπισε τον τρόμο σε ντισκοτέκ, στην Κωνσταντία της Γερμανίας, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Από τα πυρά έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η γερμανική αστυνομία αποκλείει την τρομοκρατία, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κρύβεται ένα ερωτικό δράμα πίσω από την επίθεση.

“Τα κίνητρα του άντρα που έδρασε μόνος του, δεν έχουν διευκρινιστεί. Διεξάγουμε ακόμη έρευνες, αλλά οι καταστάσεις που εξελίχθηκαν στη ντισκοτέκ την βραδιά πριν από την επίθεση γίνονται πιο ξεκάθαρες κι αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα να αποκλείσουμε κάποιο τρομοκρατικό υπόβαθρο,” δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Ν-TV, ο Φρίτζ Μπεζικόφερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Κωνσταντία.

Οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό γύρω στις 4.30 το πρωί, τοπική ώρα και πλέον "δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος", είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. Δεν διευκρίνισε αν οι δράστες συνελήφθησαν, ούτε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι τραυματίες.

Από τους πυροβολισμούς προκλήθηκε πανικός στο νυχτερινό κέντρο. Ορισμένοι από τους θαμώνες της ντισκοτέκ κρύφτηκαν στο εσωτερικό της, ενώ άλλοι έτρεξαν να βγουν έξω για να γλιτώσουν.
Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι γύρω από την ντισκοτέκ αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες των ειδικών δυνάμεων και ένα ελικόπτερο.

Η ντισκοτέκ βρίσκεται στη βιομηχανική ζώνη της Κωνσταντίας, μιας πόλης στη νότια Γερμανία, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελβετία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...