Κοινωνία

Σε απόγνωση οι κάτοικοι στο χωριό Βρίσα: Χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής! (βίντεο)


Οι ανθρώπινες ιστορίες στο σχεδόν ισοπεδωμένο χωριό Βρίσα από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που συγκλόνισε τη Λέσβο το μεσημέρι της Δευτέρας, είναι πολλές.

Συγκλονίζουν τα δάκρυα της κυρίας Ελένης Στεργίου, η οποία έξω από τα ερείπια του σπιτιού της σπαράζει. «Χάθηκε όλο το νοικοκυριό μου, οι κόποι μιας ολόκληρη ζωής«, λέει με δάκρυα στα μάτια. Η κυρία Ελένη ήταν τυχερή, μέσα στην ατυχία της καθώς, όπως λέει χθες το μεσημέρι την ώρα του σεισμού βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της.

Ένας άλλος κύριος κοιτά τα συντρίμμια απογοητευμένος. «Εγώ έχασα και το σπίτι μου και το μαγαζί μου», λέει.

Από το σημείο εκείνη την ώρα περνούσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί. Ο υπουργός πλησίασε  την γυναίκα και συνομίλησε μαζί της.

Σε δηλώσεις του ανέφερε «μέλημά μας να τελειώσουν γρήγορα οι καταγραφές των ζημιών και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Στόχος να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και να ξαναφτιάξουμε αυτούς του υπέροχους παραδοσιακούς οικισμούς».
https://www.youtube.com/embed/qJ1OIFjgyUE
https://www.youtube.com/embed/WAo_9BqtS98
https://www.youtube.com/embed/QIWfWx7cswE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...