Κοινωνία

Καρτέλ της Λατινικής Αμερικής πίσω από τις διαρρήξεις στα νοσοκομεία

Τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής κρύβονται σύμφωνα με την ΕΛΑΣ πίσω από τις διαρρήξεις σε τέσσερα νοσοκομεία μέσα σε λίγες ημέρες τον Μάιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία δράστες των διαρρήξεων στα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Λαμίας, Λάρισας και Βόλου είναι τρεις Κολομβιανοί.

Όσο για τα εργαλεία που έκλεψαν, στη Μπογκοτά εντοπίστηκαν δύο ενδοσκόπια και πλέον έχει ξεκινήσει η διαδικασία «επαναπατρισμού» τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι τρεις Κολομβιανοί εμφανίζονταν αρχικά ως τουρίστες και νοίκιαζαν σπίτια κοντά στα νοσοκομεία που θα χτυπούσαν. Στη συνέχεια υποδύονταν τους ασθενείς προκειμένου να κάνουν κατόπτευση του χώρου αλλά και να έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό των τεσσάρων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση του κυκλώματος η αστυνομία συνέστησε ειδική ομάδα.

Όπως λένε αστυνομικές πηγές πρόκειται για «μεταφερόμενες» ομάδες του κολομβιανού καρτέλ οι οποίες για λογαριασμό του ταξιδεύουν σε ευρωπαϊκές χώρες ως τουρίστες με πλαστά έγγραφα, νοικιάζουν διαμερίσματα και αυτοκίνητα και στη συνέχεια επισκέπτονται πόλεις όπου υπάρχουν γαστρεντερολογικές κλινικές.

Τα μέλη της ομάδας στη συνέχεια υποδύονταν ακόμα και τους ασθενείς ενώ για τις «επιχειρήσεις» αρπαγής των μηχανημάτων ειδοποιούσαν συνεργούς τους.

Αφού άρπαζαν, δε, τα εργαλεία, τα έστελναν στη Λατινική Αμερική μέσω εταιρειών μεταφορών.

Οι τρεις δράστες έφτασαν στην Ελλάδα στις αρχές Μαΐου μέσω Τουρκίας με πορτογαλικά διαβατήρια ενώ στη συνέχεια έφυγαν στις 25 Μαΐου μέσω Ισπανίας. Όπως προέκυψε είχαν φτάσει σε Λαμία και Λάρισα στις 20 Μαΐου και μια ημέρα αργότερα πήγαν στο Βόλο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...