Κόσμος

Διασώθηκε μετά από 12 ώρες ο ασιάτης που καλούσε σε βοήθεια ανεμίζοντας ένα ρούχο

Επί 12 ολόκληρες ώρες, η εικόνα ενός άνδρα να κουνάει πανικόβλητος ένα λευκό φούτερ από κάποιο παράθυρο του 11ου ορόφου του Grenfell Tower, προσπαθώντας απεγνωσμένα να τραβήξει την προσοχή των διασωστών, κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ που καλύπτουν την τρομακτική πυρκαγιά του Δυτικού Λονδίνου.

Νωρίτερα σήμερα είχαν διατυπωθεί ανησυχίες ότι ο 50χρονος Ασιάτης που εθεάθη πολλές φορές να ανεμίζει την «αυτοσχέδια σημαία», προκειμένου να κατευθύνει τις ομάδες διασωστών στο ακριβές σημείο του διαμερίσματός του, ήταν ανάμεσα στους νεκρούς της πυρκαγιάς, όμως τελικά οι φόβοι αυτοί διαψεύστηκαν.

Η εμπειρία του εγκλωβισμού του σε ένα κτίριο τυλιγμένο στις φλόγες πρέπει να ήταν εφιαλτική για τον 50χρονο, αλλά τουλάχιστον είχε αίσιο τέλος, αφού το απόγευμα της Τετάρτης οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν τελικά να τον βγάλουν σώο και αβλαβή από το κτίριο.

Υποβασταζόμενος από τους διασώστες και με αστυνομικούς να προστατεύουν το κεφάλι του από τα κομμάτια τσιμέντου και μετάλλου που εξακολουθούν να πέφτουν σαν βροχή από τους ψηλότερους ορόφους, ο άνδρας οδηγήθηκε σε ασφαλές σημείο. Στη συνέχεια, λόγω των πολλών ωρών που παρέμεινε στο κτίριο εισπνέοντας τους καπνούς, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ