ΗΠΑ

Ν. Τραμπ: Δεν έχω έσοδα από ρωσικές πηγές εκτός από «μερικές εξαιρέσεις»

Αρνήθηκε ότι έχει κρυφούς οικονομικούς δεσμούς με την Ρωσία ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την αποπομπή του επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμει.

Οι δικηγόροι του προέδρου Τραμπ διευκρίνισαν την Παρασκευή ότι στις φορολογικές δηλώσεις που έχει κάνει δεν εμφανίζονται έσοδα από ρωσικές πηγές, ή οφειλές προς φυσικά ή νομικά πρόσωπα προερχόμενα από τη Ρωσία πλην δύο συγκεκριμένων ποσών:

Την καταβολή 95 εκατ. δολαρίων από έναν ρώσο δισεκατομμυριούχο για ένα κτήμα που ανήκε στον Τραμπ στη Φλόριδα, και άλλη μια καταβολή 12,2 εκατ. δολαρίων που πήρε ο Τραμπ για τα καλλιστεία «Μις Υφήλιος» που διοργανώθηκαν στη Μόσχα το 2013. Δεν είναι τόσο γνωστό, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν διοργανωτής των καλλιστείων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, οι δηλώσεις περιέχονται σε επιστολή δύο δικηγόρων, της Σέρι Ντίλον και Ουίλιαμ Νέλσον, της φορολογικής εταιρείας Morgan Lewis, προς τον κ. Τραμπ την οποία δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή. Ο πρόεδρος επικαλέστηκε την επιστολή σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο NBC News ως απόδειξη ότι δεν υπάρχουν «κρυφοί» οικονομικοί δεσμοί μεταξύ του ιδίου και της Ρωσίας.

Εκτός από το κτήμα που πούλησε στη Φλόριδα, και τα Μοσχοβίτικα καλλιστεία, οι δικηγόροι δήλωσαν ότι ο κ. Τραμπ επί μια δεκαετία έλαβε πληρωμές (άγνωστα ποσά) από Ρώσους υπηκόους για ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία του ή προϊόντα που φέρουν το όνομά του όπως κρασί και γραβάτες. Ωστόσο, χαρακτήρισαν τα ποσά αυτά «επουσιώδη», αναφέροντας ότι δεν θα μπορούσαν να εμφανίζονται στις φορολογικές δηλώσεις ότι προέρχονται από ρωσικές πηγές.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...