Κόσμος

Ανησυχούν Μόσχα και Πεκίνο μετά την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου

Η Ρωσία και η Κίνα «ανησυχούν για την κλιμάκωση των εντάσεων» στην κορεατική χερσόνησο μετά την εκτόξευση ενός πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα σε παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, ανακοινώθηκε σήμερα από το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πουτιν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ «συζήτησαν λεπτομερώς την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο» στη διάρκεια συνάντησής τους στο Πεκίνο και «τα δύο μέρη εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση των εντάσεων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Πεκίνο καλεί σε αυτοσυγκράτηση μετά την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου

Η Κίνα κάλεσε σήμερα σε αυτοσυγκράτηση και ζήτησε απ' όλες τις πλευρές να μην κάνουν οτιδήποτε θα μπορούσε να αυξήσει την ένταση αφού η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο αψηφώντας τις εκκλήσεις να περιορίσει τα οπλικά προγράμματά της.

«Σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας έχουν σαφείς κανόνες σχετικά με τη χρήση από τη Βόρεια Κορέα τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων για να πραγματοποιεί εκτοξεύσεις. Η Κίνα αντιτίθεται στις παραβιάσεις αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας εκ μέρους της Βόρειας Κορέας», αναφέρεται σε δήλωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Προς το παρόν η κατάσταση στη χερσόνησο είναι περίπλοκη και ευαίσθητη και όλες οι πλευρές θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην κάνουν κάτι που θα μπορούσε να επιδεινώσει περαιτέρω τις περιφερειακές εντάσεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...