Κυπριακό

EKTAKTO: Tο αποβατικό πλοίο «TCG Ertuğrul» εντάχθηκε εσπευσμένα στην δύναμη των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στη Κύπρο - Ετοιμάζουν αποβατικές επιχειρήσεις - Δείτε βίντεο και εικόνες

Του Βασίλη Καπούλα

Ένα μεγάλης χωρητικότητας αποβατικό πλοίο συν δύο μικρότερα ανήκουν πλέον στην δύναμη των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο και οι "Κασσάνδρες"  φωνάζουν για λίαν άσχημες εξελίξεις και εκεί μετά το Αιγαίο πέλαγος με την ιδιαίτερα αυξημένη αεροπορική παρουσία της τουρκικής αεροπορίας.    

Η Τουρκία αυτό το διάστημα έχει από ότι διαφαίνεται σε πλήρη εφαρμογή σχέδια που έχουν στόχο το Αιγαίο και την Κύπρο, δείχνοντας μια ιδιότυπη «βιασύνη» στην υλοποίηση τους.    

Μέρος αυτών των σχεδιασμών είναι και η ένταξη στο πολεμικό ναυτικό των κατεχομένων στην Κύπρο του αποβατικού πλοίου TCG Ertuğrul, το οποίο παρελήφθη σε ειδική τελετή στην τουρκική  Ναυτική Διοίκηση προχθές . Υπενθυμίζουμε το άρθρο μας Απίστευτη τουρκική πρόκληση: Έτσι έγινε η εισβολή του Αττίλα – Η «απάντηση» της Τουρκίας στην επέτειο έναρξης του αγώνα της ΕΟΚΑ (εικόνες) όπου Σε ένα παντουρκικό εθνικιστικό παραλήρημα ο τουρκικός τύπος παρουσίασε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στην «ειρηνευτική αποστολή» όπως ονομάζουν την εισβολή και τις θηριωδίες τους στην Κύπρο κάνοντας παράλληλα μια ιστορική υπενθύμιση στις αναμετρήσεις Ελλάδος-Τουρκίας στην μεγαλόνησο.

Και τα δύο γεγονότα συνέπεσαν χρονικά...

Το αποβατικό αυτό πλοίο TCG Ertuğrul  (L-401), ανήκε στο τουρκικό ναυτικό έχοντας 44 χρόνια υπηρεσίας  κατέπλευσε σε  τουρκική βάση στα κατεχόμενα στις  30 Μαρτίου 2017.

Το αποβατικό είχε πρωτύτερα το  όνομα USS WINDHAM COUNTY και ανήκε στο αμερικανικό ναυτικό κάνοντας το ντεμπούτο του  στις 14 Δεκ 1954. Παραδόθηκε στο τουρκικό ναυτικό στην Ιαπωνία στις 1 Ιουνίου, 1973 σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Γιοκοσούκα .

Διαθέτει ταχύτητα 15 κόμβων, έχει 117 μέτρα μήκος και 17 μέτρα πλάτος  και υπηρετούν σε αυτό 12 αξιωματικοί 11 υπαξιωματικοί και 46 ναύτες .

Το σκάφος αυτό μπορεί να μεταφέρει  φορτία 60 τόνων και 180 στρατιώτες και η ανώτατη ταχύτητά τους είναι 10 κόμβοι.

Υπενθυμίζουμε άρθρο μας με τίτλο (Δωρεές αποβατικών σκαφών στο ψευδοκράτος – Μπορούν να μεταφέρουν 140 στρατιώτες και 60 τόνους φορτίου), με το οποίο είχαμε αναφέρει ότι το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας «δώρισε» δύο σκάφη στο ψευδοκράτος των κατεχόμενων της Κύπρου και συγκεκριμένα στην ακτοφυλακή του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα των Ενόπλων Δυνάμεων του ψευδοκράτους.

Πρόκειται για δύο μικρά αποβατικά σκάφη της κλάσης Ç-302.

Τα σκάφη έλαβαν νέες ονομασίες και συγκεκριμένα KKTCSG-301 και KKTCSG-303 και τέθηκαν σε υπηρεσία στα μέσα Ιανουαρίου.

Το ερώτημα που τίθεται στην προκειμένη περίπτωση είναι τι ακριβώς θα τα κάνουν τα αποβατικά πλοία οι Τούρκοι στην Κύπρο;

Μήπως ετοιμάζουν αποβατικές επιχειρήσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά του νησιού με αφορμή τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων;

Η παρουσία τους και μόνο σε κατεχόμενα κυπριακά λιμάνια καταδεικνύει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο  ότι τα σχέδια που υπάρχουν είναι άκρως επιθετικά  και αποσκοπούν στον ελληνισμό της μεγαλονήσου.

 

https://www.youtube.com/watch?v=_o-rGLWUcWc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ