Κυπριακό

Απίστευτη τουρκική πρόκληση: Έτσι έγινε η εισβολή του Αττίλα - Η "απάντηση" της Τουρκίας στην επέτειο έναρξης του αγώνα της ΕΟΚΑ (εικόνες)

Σε ένα παντουρκικό εθνικιστικό παραλήρημα ο τουρκικός τύπος παρουσιάζει ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στην «ειρηνευτική αποστολή» όπως  ονομάζουν την εισβολή και τις θηριωδίες τους στην Κύπρο κάνοντας παράλληλα μια ιστορική υπενθύμιση στις αναμετρήσεις Ελλάδος-Τουρκίας στην μεγαλόνησο ελέω της σημερινής επετείου έναρξης του αγώνα της ΕΟΚΑ   .    

Ο Κυπριακός λαός ξεσηκώθηκε επίσημα από την 1η Απριλίου 1955 εναντίον του Αγγλικού ζυγού πετυχαίνοντας την ανεξαρτησία 5 χρόνια μετά από αγώνες και πολλές θυσίες.

Ο ένοπλες αγώνας  ξεκίνησε με λίγα άτομα  αλλά είχε την καθολική λαϊκή αποδοχή και συμμετοχή οργάνωση, η Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών, η θρυλική ΕΟΚΑ, με Αρχηγό της τον  συνταγματάρχη Γεώργιο Γρίβα, τον θρυλικό Διγενή.

Για τους  Τούρκους όμως αλλιώς έχουν τα γεγονότα .

«Το πρώτο πολεμικό περιστατικό ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους, άρχισε οκτώ χρόνια πριν από τη λήξη της περιόδου του 1920,  50 χρόνια από την πώληση της Κύπρου το 1878 από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στο Ηνωμένο Βασίλειο .

 Αυτά τα γεγονότα δεν είχαν την  μορφή  ένοπλης σύγκρουσης, αλλά ήταν πολιτικές μάχες ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους .

Το 1920, οι Ελληνοκύπριοι, χωρίς την έγκριση του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησαν ένωση με την Ελλάδα και οι Βρετανοί σχεδίαζαν δημοψήφισμα για να επιτρέψουν  τη διαχείριση της νήσου, αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα   .

 Το κίνημα αυτό της ένωσης κράτησε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1950, και το  1960 η Δημοκρατία της Κύπρου μέσω των συμφωνιών της Ζυρίχης πήρε αυτό που ήθελε.

Η  απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου από την μεγαλόνησο δεν μετέβαλε την στάση των Ελληνοκυπρίων οι οποίοι δεν ήταν πρόθυμοι να συνεργαστούν με τους Τούρκους.

Η ελληνοκυπριακή διοίκηση άλλαξε τα πάντα παίρνοντας λάθος δρόμο κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών και του Συντάγματος, και τότε  οι Έλληνες άρχισαν να επιτίθενται στους Τούρκους, καταλήγει το μυθιστόρημα το οποίο προφανώς διδάσκονται όλοι οι Τούρκοι μαθητές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στην Τουρκία.

Οι θηριωδίες και η εισβολή της Τουρκίας βαφτίστηκε από την Άγκυρα ως « ειρηνευτική αποστολή» , ενώ οι εν  ψυχρώ δολοφονίες Ελληνοκυπρίων αμάχων, ως  αντίσταση και εκτέλεση «δολοφόνων» των Τουρκοκυπρίων.

Με αυτό το σκεπτικό για ποιο ακριβώς λόγο εδώ και τόσα χρόνια αλλά και τώρα η ελληνοκυπριακή πλευρά συζητά με αυτούς τους «ανθρώπους» δεν είναι κατανοητό σε καμία περίπτωση.

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ την ειρήνη στο νησί, θέλει με οποιονδήποτε τρόπο να εποικίσει την μεγαλόνησο και να εξαφανίσει από προσώπου γης τους Έλληνες , όπως έκανε και στην Μικρά Ασία, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο δεν πρέπει να έχουν κατά νου τους οι Ελληνοκύπριοι και Έλληνες αξιωματούχοι όταν συναντώνται ειδικά με τους σημερινούς νέο-οθωμανούς .

Τα ίδια και χειρότερα ετοιμάζουν στην Δυτική Θράκη και στην Νότια Βουλγαρία στην οποία το τουρκικό κόμμα είχε το θράσος να ζητήσει  προχθές με ύφος την επανάληψη των βουλευτικών εκλογών.

Πρόκειται για ένα τρομερό σχέδιο το οποίο αφορά ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων στα οποία οι νέο-οθωμανοί του Ερντογάν θέλουν να επιστρέψουν πίσω …διότι , σύμφωνα με τους ίδιος, κακώς εκδιώχθηκαν σε μια περίοδο «αδυναμίας τους».

Αυτά τα πιστεύουν οι σημερινοί Τούρκοι σε μεγάλο ποσοστό στην γειτονική χώρα και όταν  θα έρθει η ώρα θα προσπαθήσουν να τα υλοποιήσουν με κάθε τρόπο, αυτό είναι άλλωστε επιβεβαιωμένο ειδικά κατά την διάρκεια του τουρκικού πραξικοπήματος .

 Η μόνη λύση είναι και η επανάληψη από πλευρά των Βαλκανικών χωρών του παρελθόντος με την δημιουργία της ορθόδοξης συμμαχίας ενάντια στην τουρκική ημισέληνο του νέου Σουλτάνου Ερντογάν.

Υπενθυμίζουμε το άρθρο μας με τίτλο (Η Τουρκία άναψε σπίθα πολέμου στα Βαλκάνια: Βαθαίνει η κρίση με τη Βουλγαρία – Βαριές κατηγορίες και μετακινήσεις στρατευμάτων στα σύνορα – Ξεκίνησε απελάσεις Τούρκων και ενημερώνει του πρέσβεις της ΕΕ η Σόφια), με το οποίο  αναφέραμε ότι ο Τούρκος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ είχε δηλώσει προ ημερών με αφορμή τις εκλογές στην χώρα ότι :

 «… εμείς έχουμε χάσει το μεγαλύτερο μέρος των Βαλκανίων και για μας ήταν μια αιματηρή οδυνηρή απώλεια… στη Βουλγαρία, στη Δυτική Θράκη, στην ΠΓΔΜ (που την αποκάλεσε «Μακεδονία»), το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία, τη Βοσνία, τα Βαλκάνια τα τελευταία 150 χρόνια υπήρξε πολύς πόνος και πληρώσαμε βαρύ τίμημα. Στις δύσκολες σημερινές μέρες, ωστόσο, μπορούμε πάντα να χτίσουμε αυτό το μεγάλο έθνος, πάνω σ ‘ αυτό της νέας Τουρκικής Δημοκρατίας, με τη σημαία της ημισελήνου και το αστέρι…».

Αυτά για όσους νομίζουν ότι η νοοτροπία αυτού του τύπου  ανήκει  στο παρελθόν και τώρα ζούμε στο 2017.

Οι Τούρκοι όσα χρόνια και να περάσουν έχουν το μοναδικό προνόμιο να ...παραμένουν οι ίδιοι και απαράλλαχτοι,  Μογγόλοι βάρβαροι και υποανάπτυκτοι που κατανοούν μόνο την "δύναμη των όπλων".

https://www.youtube.com/watch?v=jY3UUYPKwok

https://www.youtube.com/watch?v=-kDjQwgmENE

https://www.youtube.com/watch?v=A7ucCD2_uGw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ