Οπλικά συστήματα

Εμπλοκή με "βόμβες" από τη Ρωσία: Οι Ισραηλινοί πιλότοι εκπαιδεύονται στην ελληνική διεθνή άσκηση «Ηνίοχος-2017» για την αντιμετώπιση των S-300 και για επιχειρήσεις στη Συρία!

"Βόμβες" έρχονται από τη Ρωσία και ίσως σε αυτό οφείλεται η αγανάκτηση που περιγράψαμε στο άρθρο μας Μόσχα: Θα προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητήσει η Ελλάδα αλλά θέλουμε πληροφορίες για την άσκηση Ηνίοχος 2017…» . Σύμφωνα με πληροφορίες η παρουσία ειδικά των Ισραηλινών πιλότων και αεροσκαφών στην ελληνική διεθνή άσκηση «Ηνίοχος-2017» έχει προκαθορισμένο στόχο και αποστολή και αφορά την ρωσική τεχνολογία. Yπενθυμίζουμε ότι το Ισραήλ έχει στείλει μαχητικά F-16 και ένα G550 Eitam. 

Το αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης G550 Eitam AEW είναι εξοπλισμένο με το ραντάρ EL/W-2085 ισραηλινής κατασκευής και περιλαμβάνει 4 συνολικά σύμμορφες κεραίες της μπάντας L και S ενώ διαθέτει και σύστημα ESM και ενισχυμένες δυνατότητες ELINT.

Χάρις στις τέσσερις σύμμορφες κεραίες το νέο αεροσκάφος παρέχει κάλυψη 360 μοιρών ενώ η μεγάλη αυτονομία του αεροσκάφους επιτρέπει στο πλήρωμα να επιχειρεί σε ύψος 41.0000 ποδών για 9 ώρες.

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει σε  εκτεταμένη διεθνή άσκηση με αρκετές χώρες του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων και των Αραβικών Εμιράτων.

Ο κύριος στόχος της άσκησης είναι η εκπαίδευση των πιλότων στην αντιμετώπιση των προηγμένων ρωσικής κατασκευής συστημάτων αεράμυνας (S-300) που ήδη είναι εγκατεστημένα στη Συρία και το Ιράν, αναφέρει η ίδια πηγή.

Το αποκορύφωμα της εναέριας άσκησης αφορά την εντατική εκπαίδευση στην αντιμετώπιση των προηγμένων εναέριων πυραυλικών συστημάτων  συμπεριλαμβανομένου του συστήματος πυραύλων S-300.

Αυτό προμηνύει όμως σαφέστατα την πρόθεση νέας αντιπαράθεσης μεταξύ του Ισραήλ και της Ρωσίας πάνω από τον συριακό εναέριο χώρο, με απρόβλεπτες και άκρως επικίνδυνες προεκτάσεις για ολόκληρη την περιοχή.  

Όλες οι χώρες που συμμετέχουν στην άσκηση «Ηνίοχος-2017»  επιχειρούν πάνω από τη Μέση Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο στον τομέα της άμυνας, αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για να εκπαιδευτούν τα ισραηλινά πληρώματα κατά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων και να γνωρίσουν τις αδυναμίες τους, δίνοντας στο Ισραήλ μια καλύτερη ευκαιρία να τα εξουδετερώσει  σε μια μελλοντική σύγκρουση.

«Αυτή η εμπειρία μας δίνει την αίσθηση για την ορθή αντιμετώπιση», δήλωσε ο ίδιος.

«Μας δίνει την ευκαιρία να βελτιώσουμε την ευελιξία με πράγματα που μπορεί ή δεν μπορεί να αντιμετωπίσουμε μελλοντικά  σε ένα περιβάλλον που δεν έχουμε συνηθίσει», καταλήγει ο ίδιος .

Στην άσκηση συμμετέχουν 49 αεροσκάφη  από την Ελλάδα, 12 αεροσκάφη  από τις ΗΠΑ, 20 αεροσκάφη  από το Ισραήλ, 4 αεροσκάφη από την Ιταλία και 6 αεροσκάφη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα .

Σύμφωνα με άρθρο με τίτλο (Ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300 κατέρριψε Ισραηλινό F-16 στη Συρία – Νεκρός ο πιλότος – Οργή από Ισραήλ: «Θα καταστρέψουμε ολόκληρη τη συριακή αεράμυνα»), είχαμε αναφέρει ότι  τέλος η ανοχή  προς το Ισραήλ από τη Ρωσία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία πριν μερικές ημέρες εκτόξευσε αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 καταρρίπτοντας  ένα ισραηλινό μαχητικό, ενώ ένα δεύτερο μετά βίας προσγειώθηκε στο Ισραήλ κατά την επιχείρηση των Ισραηλινών στην Παλμύρα.

Ο «περίπατος» του Ισραήλ με τους βομβαρδισμούς τόσο βαθιά στην Συρία και συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση της Παλμύρας Τ4 στην οποία βρίσκονταν ρωσικές ειδικές δυνάμεις Spetsnaz που σχεδίασαν και εκτέλεσαν την επιχείρηση απελευθέρωσης της πόλης από το ISIS, τελείωσε άπαξ δια παντός .

Επίσης επισημαίνεται ότι πριν δύο μήνες ο διοικητής των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία, αντιστράτηγος Αντρέι Καρταπόλωφ, είχε δηλώσει ότι ολόκληρος ο συριακός εναέριος χώρος ενοποιήθηκε και ελέγχεται από την ρωσική αεράμυνα.

Αυτό ακριβώς το «κενό» έρχεται να καλύψει προφανώς η Ελλάδα δίνοντας την δυνατότητα  σε Ρώσους, Αμερικανούς και Άραβες και Ισραηλινούς να μάθουν από «πρώτο χέρι» πώς να αντιμετωπίσουν τους S-300.

Μιλάμε για το πλέον σύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα που διαθέτει η χώρα μας ενώ τα δεδομένα αυτά θα «αιωρούνται» γενικώς και ανεξαιρέτως από τους «φίλους μας» ειδικά μετά την αποχώρηση τους από το ελληνικό έδαφος .

https://www.youtube.com/watch?v=igEh9DuSGdY

https://www.youtube.com/watch?v=aeQYtbG4za8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...