Κόσμος

Oι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σε επιχείρηση στο Ντιγιάρμπακιρ

Μία από τις μεγαλύτερες «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις των τελευταίων ετών στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι εξαπέλυσαν  οι  τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.  

Περίπου 7.000 χωροφύλακες, 600 επίλεκτοι αστυνομικοί, καθώς και δεκάδες ελικόπτερα και τεθωρακισμένα έχουν κινητοποιηθεί γι” αυτή την επίθεση στο Λίτσε, στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, με στόχο το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσαν οι αρχές.

Εξάλλου σε 18 χωριά επιβλήθηκε αυστηρή απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι νεωτέρας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ.

Η επιχείρηση αυτή έχει στόχο να «εξουδετερώσει τα μέλη και τους συνεργούς του PKK, μεταξύ των οποίων στελέχη που είναι ύποπτα ότι έχουν δραστηριότητες στις δασικές και τις ορεινές ζώνες», σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.

Η νέα επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας πραγματοποιείται μερικές εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος που θα ενισχύσει τις εξουσίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος  κατηγορείται από τους επικριτές του για αυταρχική παρέκκλιση, ιδιαίτερα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου την οποία ακολούθησαν διώξεις που έπληξαν επίσης τους φιλοκουρδικούς κύκλους.

Το κύριο φιλοκουρδικό κόμμα της χώρας, το HDP, αποδεκατίστηκε με τη σύλληψη των ηγετών και πολλών βουλευτών του. Ο Αλιτσάν Ονλού, βουλευτής του HDP, συνελήφθη σήμερα στο Τούντσελι  ενώ μετέβαινε στο δικαστήριο για να παρευρεθεί σε δίκη, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...