Αρχείο

"ΝΙΕΤ" από Μόσχα: Η Αγκυρα ζητά τώρα δάνειο σε ρούβλι για να αγοράσει S-400 - Παρέμβαση του Αγίου Όρους - Tι «μήνυμα» στέλνει στο Κρεμλίνο

Αρχισαν οι δικαιολογίες από την Τουρκία αλλά και τη Ρωσία η οποία κωλυσιεργεί χαρακτηριστικά. Ο Ερντογάν εξέφρασε επίσημα την επιθυμία να αγοράσει S-400 αλλά αφού λάβει  δάνειο  από ρωσική κρατική τράπεζα,(η οποία πρόσφατα «απελευθερώθηκε» από την οικογένεια Ρότσιλντ).

Το pentapostagma.gr ήταν το μόνο μέσο που σας είχε αποκαλύψει πριν λίγα 24ωρα ότι δεν υφίσταται αγορά.

Πρόκειται για μία αδιανόητη κίνηση η οποία εκνεύρισε την ανώτατη ηγεσία της συμμαχίας, η οποία έχει διαμηνύσει στον Τούρκο ΑΓΕΕΔ, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ ότι τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα δεν «διασυνδέονται» με τα νατοϊκά σε καμία περίπτωση λόγω ύπαρξης « ύποπτων λογισμικών». 

«Η Τουρκία ανακοίνωσε την επιθυμία της να λάβει ρωσικό δάνειο για  να αγοράσειόπλα, συμπεριλαμβανομένων των S-400 ( ΝΑΤΟ: SA-21 Growler)", ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Rostec , Sergey Chemezov στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24 σήμερα  Τρίτη.

«Έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να λάβουν  δάνειο αλλά τώρα το ζήτημα δεν έχει λυθεί. (Η Μόσχα το καθυστερεί).

Το υπουργείο οικονομικών διεξάγει συνομιλίες, και από τη στιγμή που υπογράψουμε και ληφθεί η σχετική απόφαση για το δάνειο, θα υπογράψουμε σύμβαση  για τις προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων των S-400» δήλωσε ο Chemezov.

Η διευθυντής της Rostec όμως δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα μπορούσε να ληφθεί αυτή η απόφαση.  Aυτό σημαίνει ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί να δώσει τους S-400 στην Άγκυρα, όπως είχε αποκαλύψει το pentapostagma.gr στο άρθρο με τίτλο: (ΕΚΤΑΚΤΟ: S-400 τέλος για την Τουρκία – Η Ρωσία εξόπλισε τους Κούρδους SDF και ανακοίνωσε την αυτονομία της περιοχής! Συγκρούσεις κουρδικών-συριακών-ρωσικών δυνάμεων με τους Τούρκους)

Τον προηγούμενο μήνα ο Chemezov δήλωσε ότι η Τουρκία είχε δείξει ενδιαφέρον για το ρωσικής κατασκευής πυραυλικό σύστημα S-400, και για αυτό διεξάγονταν  συνομιλίες με την Άγκυρα σχετικά με την συμφωνία αυτή.

Τον Νοέμβριο του 2016 ο Τούρκος υπουργός άμυνας Φικρί  Ισίκ αναφέρθηκε  σχετικά σε  αυτές τις συνομιλίες.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κίνα ήταν η πρώτη που επιθυμούσε να αγοράσει τα ρωσικής κατασκευής πυραυλικά συστήματα S-400 εδάφους-αέρος.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε την άνοιξη του 2015 και σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης,  ήταν αξίας περίπου $ 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων .

Τον Οκτώβριο του 2016  Ρωσία και  Ινδία υπέγραψαν διακυβερνητική συμφωνία για την παράδοση άγνωστου αριθμού πυραύλων S-400.

Η υπόθεση όμως της προμήθειας από την Τουρκία ενός τέτοιου πυραύλου είναι ένα τρομερά πολύπλοκο θέμα με πολλούς παραμέτρους ακόμη και θρησκευτικού χαρακτήρα, που επηρεάζουν ολόκληρο το Status Quo στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Εάν και εφόσον ο τουρκικός στρατός μπορέσει και αποκτήσει αντιπυραυλικά συστήματα S-400 με βεληνεκές 400 χλμ  σε συνδυασμό με την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 5ης γενεάς , κινδυνεύει ολόκληρο το ελληνικό αντίστοιχο σύστημα άμυνας , καθιστώντας αυτόματα την Τουρκία σε «υπερδύναμη».

 Σύμφωνα με γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο ( Δ.Βερύκιο) και δικές του πληροφορίες μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA  , ανέφερε ότι το Άγιο Όρος έχει ήδη "παρέμβει" στην Μόσχα για το θέμα αυτό , για αυτό και όλη αυτή η «κωλυσιεργία» από ρωσικής πλευράς , μέχρι να έλθει το «αμερικανικό ιππικό» και να επιληφθεί επί του θέματος .

Εκτιμήσεις αμυντικών  αναλυτών τονίζουν ότι είτε με τον ένα τρόπο , είτε με τον άλλο οι Τούρκοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλάβουν κινητές συστοιχίες πυραύλων S-400, διότι τότε κινδυνεύει άμεση ολόκληρη η ελληνική αεράμυνα και φυσικά το Αιγαίο πέλαγος.

Εφόσον για παράδειγμα τοποθετηθεί μια μόνο συστοιχία απέναντι από την Χίο το βεληνεκές αυτής καλύπτει σε κάθετη διάμετρο μέχρι το Μεσολόγγι , και ανάλογα την θέση σχεδόν ολόκληρο το Αιγαίο πέλαγος.

Το πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 «Triumph» έχει τη δυνατότητα κατάρριψης εχθρικών αεροσκαφών σε αποστάσεις μέχρι 400 χιλιόμετρα, ενώ μέχρι τα 60 χιλιόμετρα, μπορεί να καταστρέφει βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα έως και 4,8 km/s, όπως τακτικούς πυραύλους και βλήματα Κρουζ.

 

https://youtu.be/JPFJ1qQjNFI?t=2

https://youtu.be/0qzJknJBTxI?t=4

https://youtu.be/hLYYNd8q9Vk?t=1

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...