Ένοπλες Συρράξεις

Χάος στα Σκόπια: Απειλές πολέμου από την Αλβανία - Αναπτύχθηκαν οι παραστρατιωτικές δυνάμεις του Γκρουέφσκι - Σε συναγερμό τέθηκε η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και οι μυστικές υπηρεσίες μας λόγω UCK (εικόνες, βίντεο)

Χαοτική είναι η κατάσταση στα Σκόπια καθώς έκαναν την εμφάνιση τους στους δρόμους οι παραστρατιωτικές ομάδες του Νικολά Γκρουέφσκι ενώ η Αλβανία απείλησε με πόλεμο το τεχνητό κρατίδιο! Μαχητές του UCK οργανώνονται και κινούνται μέσα στο κρατίδιο των Σκοπίων και είμαστε πλέον πολύ κοντά σε δραματικές εξελίξεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αθήνα έχει σημάνει συναγερμός στα βόρεια σύνορα λόγω της κρίσης στα Σκόπια.

Η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, που πριν από μερικούς μήνες πραγματοποίησε άσκηση στην περιοχή, καλείται να είναι έτοιμη ώστε από τη στιγμή της κλήσης και εντός δύο ωρών να μπορούν να μετακινηθούν οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και εντός έξι ωρών τα τεθωρακισμένα επιβεβαιώνοντας έτσι το άρθρο μας Ελλάδα-Σερβία συμμαχία: Ρίψεις Αλεξιπτωτιστών στα σύνορα με την Αλβανία – Σερβικές μυστικές Υπηρεσίες: «Έλληνες κινδυνεύετε, ενεργοποιήθηκαν πυρήνες UCK-UCC» (εικόνες, βίντεο) όπου αναφέραμε ότι σκοπός της άσκησης ήταν να σταλεί μήνυμα πολεμικής ετοιμότητας στους Αλβανούς.

Μέρα με τη μέρα η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται ολοένα και περισσότερο, με τους οπαδούς του κόμματος VMRO DPMNE, του απερχόμενου πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, να διαδηλώνουν καθημερινά στους δρόμους της πρωτεύουσας και άλλων μεγάλων πόλεων και να απειλούν ότι θα αποκλείσουν το Κοινοβούλιο, με σκοπό να μην επιτρέψουν την είσοδο βουλευτών των άλλων κομμάτων.

Πρόκειται μετωπική κατά των ΗΠΑ και του Τ.Σόρος με ρωσικές "πλάτες".

Παρακάτω μπορείτε να είτε φωτογραφίες και βίντεο από τις συγκεντρώσεις τους.

Προς το παρόν ο βασικός αντίπαλος του Γκρούεφσκι, ο Ζόραν Ζάεφ, δεν βγάζει τους οπαδούς του στους δρόμους φοβούμενος ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Μπροστά σ' αυτήν τη νέα εστία αποσταθεροποίησης που δημιουργείται στα βορειοδυτικά σύνορα της χώρας, τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και Προστασίας του Πολίτη καλούνται άμεσα να λάβουν τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα με ενίσχυση της μεθορίου μεταξύ Φλώρινας και Καστοριάς.

Συγκεκριμένα:

-Η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, που πριν από μερικούς μήνες πραγματοποίησε άσκηση στην περιοχή, καλείται να είναι έτοιμη ώστε από τη στιγμή της κλήσης και εντός δύο ωρών να μπορούν να μετακινηθούν οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και εντός έξι ωρών τα τεθωρακισμένα.

-Οι Αστυνομικές Διευθύνσεις και οι Τελωνειακές Αρχές να εντείνουν τους ελέγχους στα «περάσματα» κατά μήκος της μεθορίου.

-Οι κεντρικές Υπηρεσίες Πληροφοριών καθώς και τα περιφερειακά και τοπικά δίκτυα αυτών να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή ώστε η χώρα να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να αντιμετωπίσει ακόμη και ακραίες καταστάσεις στα βόρεια σύνορά της.

-Για τον σκοπό αυτό τις επόμενες μέρες θα αναζητηθεί η δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας με όλες τις Μυστικές Υπηρεσίες των συμμαχικών χωρών αναφέρει το Έθνος.

Λάδι στη φωτιά με ευθεία απειλή πολέμου είχαμε από τους Αλβανούς με την Αλβανίδα βουλευτή, Μεσίλα Ντόντα, κατά την επίσκεψη στη πόλη Ντεμπάρ να δηλώνει ότι «χώρα Μακεδονία δεν υπάρχει, γιατί είναι μια παλιά αλβανική επαρχία» και την αποκάλεσε ‘Ιλλυρίδα’, παροτρύνοντας τα αλβανικά κόμματα στο νότιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων να δημιουργήσουν το δικό τους κοινοβούλιο.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων μετά από δύο ημέρες από τις δηλώσεις αυτές, αντέδρασε σήμερα, καταδικάζοντας τις «δημόσιες και εμπρηστικές δηλώσεις των αξιωματούχων της Αλβανίας».

«Οι ανεύθυνες δηλώσεις δημοσίων προσώπων, των οποίων η λειτουργία απαιτεί μια υπεύθυνη στάση και όχι μια στάση αντίθετη προς το πνεύμα της καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών δεν συνάδουν με το πνεύμα των ευρωπαϊκών αξιών», σημειώνεται και τονίζεται ότι θα έπρεπε να οι αξιωματούχοι να απέχουν από εντάσεις που ενδεχομένως θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν την περιοχή.

Η Μεσίλα Ντόντα, βουλευτής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων (Κόμμα Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας- PDIU), επανήλθε με νέες δηλώσεις και απειλές πολέμου με τα Σκόπια από την πόλη Επισκοπή.

Ο Νίκολα Γκρουέφσκι έδωσε εντολή για την ανάπτυξη  παραστρατιωτικών ομάδων οι οποίες θα αντιπαρατεθούν εναντίον του σοσιαλιστικού κόμματος SDSM και του αλβανικού DUI που θέλουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...