Μπαρούτι! Ραγδαία επιδείνωση και στις σχέσεις Βουλγαρίας-Τουρκίας λόγω μειονότητας: Βουλγαρικές παραστρατιωτικές ομάδες αναπτύχθηκαν στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα – Έστειλε δυνάμεις και η Άγκυρα!

Δημοσίευση: 13 Μαρτίου 2017, 11:05 μμ | Ανανέωση: Μάρτιος 17, 2017 στις 6:47 μμ

Των Γ.Μοτσάκου και Β.Καπούλα

Ραγδαίες εξελίξεις και σοβαρή επιδείνωση έχουμε και στις σχέσεις Βουλγαρίας-Τουρκίας με 3 περιστατικά που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το pentapostagma.gr, είχαμε  «ωμή» παρέμβαση Τούρκου υπουργού στις βουλγαρικές εκλογές και εκβιασμό μέσω τουρκικής μειονότητας της Βουλγαρίας ενώ εντοπίστηκαν χειροβομβίδες και εκρηκτικά στη Σόφια που αποδίδονται σε ισλαμιστική οργάνωση που ελέγχεται από την ΜΙΤ! Την ίδια όμως στιγμή οι Τούρκοι μετακινούν επίλεκτες δυνάμεις στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα όπου έχει αναπτυχθεί και περιπολεί βουλγαρική παραστρατιωτική ομάδα (κεντρική φωτογραφία άρθρου)!

Φαίνεται ότι η  Τουρκία έβαλε για τα καλά ρότα να επέμβει στα Βαλκάνια στοχοποιώντας δύο συγκεκριμένες χώρες , την Ελλάδα και την Βουλγαρία, μέσω της ενεργοποίησης των μουσουλμανικών μειονοτήτων. Όχι βέβαια τυχαία αλλά με στόχο πρώτον,  να τις καταστήσει «υποχείριο» της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας που ετοιμάζει ο Τούρκος πρόεδρος και δεύτερον, για να πάρει εκδίκηση για τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13 στους οποίους έχασε τα εδάφη αυτά.


Την αρχή έκανε με προκλητική παρέμβαση στα εσωτερικά της Βουλγαρίας ο Τούρκος υπουργός εργασίας και κοινωνικής πολιτικής, Mehmet  Müezzinoglu, καλώντας τους Τούρκους που ζουν στην χώρα να ψηφίσουν το «τουρκικό κόμμα» DPS με ηγέτη τον Lyutvi Mestan.

Η Βουλγαρία θα πραγματοποιήσει πρόωρες εκλογές στις 26 Μαρτίου και για  πρώτη φορά, το κόμμα Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (DPS), που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί  τα συμφέροντα της Βουλγαρίας , κατεβαίνει σε αυτές , μόνο που αυτό «σπονσονάρεται» αποκλειστικά από τον Ερντογάν.

«Δεδομένου ότι η Τουρκική Δημοκρατία, η οποία θέλει τον τουρκικό λαό της Βουλγαρίας να γίνει πιο ισχυρός,  στηρίζει το κόμμα DPS , προκειμένου να τους βάλει στην κυβέρνηση»,  ανέφερε  ο  Müezzinoglu .

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά πρακτορεία ειδήσεων (BTA) και Mediapool.bg, ο Τούρκος υπουργός αναφέρει ότι  στόχος του είναι να βοηθήσει το συνασπισμό DPS και όχι το DOST να εξασφαλίσει «ένα καλύτερο μέλλον για [τους Τούρκους ‘] συμπατριώτες του στη Βουλγαρία».

Τις δηλώσεις του ο  Müezzinoglu τις έκανε  σε μια συνάντηση με τα μέλη των οργανώσεων των Τούρκων της Βουλγαρίας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος έχει υποσχέθηκε σε ομογενείς Τούρκους  ότι η κυβέρνηση στην Άγκυρα θα διευκολύνει  την παραμονή τους στη χώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι το 1980 ο τότε πρόεδρος της Βουλγαρίας  Τεοντόρ Ζίβκωφ απέλασε χιλιάδες Τούρκους που γεννήθηκαν στην Βουλγαρία στην Τουρκία, για να ελαττώσει τον αριθμό τους διότι υπήρχε πρόβλημα στην χώρα.  Αυτή τη στιγμή δεν ισχύουν τα διαβατήρια τους και δεν έχουν λάβει τουρκικά έγγραφα.

Η Τουρκία θέλει να επιτρέψει πίσω στην Βουλγαρία αυτούς τους οποίους  τα έγγραφα έχουν λήξει  για να λάβουν  στις βουλγαρικές  εκλογές.

Ο Müezzinoglu με τη σειρά του έχει δηλώσει ότι θα επιτρέψει σε αυτούς τους  Τούρκους που έφτασαν από τη Βουλγαρία και άλλα βαλκανικά έθνη  να μείνουν για μια περίοδο πέντε ετών ( ο χρόνος που απαιτείται  κάποιος να γίνει ένας Τούρκος πολίτης).

Εκατοντάδες χιλιάδες Βούλγαροι-Τούρκοι ζουν στη Βουλγαρία, οι περισσότεροι στα νότια και νοτιο-ανατολικά, αλλά πολλοί επίσης στα βόρειο-ανατολικά.

Εκατοντάδες χιλιάδες όμως άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη δεκαετία του 1980 την χώρα , στο πλαίσιο της λεγόμενης «διαδικασίας  Αναγέννησης», υπό το κομμουνιστικό καθεστώς. Πολλοί περισσότεροι έχουν φύγει δεδομένου ότι οι δημοκρατικές αλλαγές ξεκίνησαν στη δεκαετία του 1990.

Υπό το κομμουνιστικό καθεστώς, οι βουλγαρικές αρχές αποφάσισαν να αλλάξουν τα ονόματα των Μουσουλμάνων Τούρκων της Βουλγαρίας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θέλοντας να  επιταχύνουν  την αφομοίωση τους. Το μέτρο  ανακλήθηκε στο τέλος του 1989.

Για είκοσι επτά χρόνια, το κόμμα DOST  παρουσιάζονταν  ως εγγυητής της σταθερότητας και των  καλών  δεσμών μεταξύ των μουσουλμάνων  και Τούρκων της Βουλγαρίας,  και ουσιαστικά είχε το μονοπώλιο των ψήφο τους.

Αλλά το νέο κόμμα DPS και ο ηγέτης του,  συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας περισσότερο από μία φορά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, αποτελεί πλέον για τις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες  την πέμπτη φάλαγγα της Άγκυρας εντός Βουλγαρίας .

Το DOST από την πλευρά του  είναι ιδιαίτερα επικριτικό  για το DPS και  το «απεικονίζει» ως εργαλείο του Ερντογάν  και μια δύναμη που επιδιώκει να ωθήσει τη Βουλγαρία μακριά από την ευρω-ατλαντική  πορεία της .

Η Τουρκία  κάλεσε επίσημα τη Βουλγαρία να βάλει τέλος στα μέτρα για τον περιορισμό των πολιτικών δικαιωμάτων των μειονοτήτων της χώρας, αλλά στην ουσία η Άγκυρα παρεμβαίνει απροκάλυπτα στην πολιτική ζωή της χώρας  με αλαζονικό και ειδεχθή τρόπο, ενδεικτικό του σχεδίου της .

«Καλούμε τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας να εγκαταλείψει πρακτικές οι οποίες έχουν ως στόχο να περιορίσουν τα πολιτικά δικαιώματα των μειονοτήτων στη χώρα, οι οποίες είναι θεμελιωδώς αντίθετες με το ευρωπαϊκό σύστημα που βασίζεται σε κανόνες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Husein  Muftuoglu .

Αυτό όμως που κινητοποίησε τις ειδικές υπηρεσίες πληροφοριών της Βουλγαρίας και την υπηρεσιακή κυβέρνηση ήταν η ανεύρεση μεγάλης ποσότητας χειροβομβίδων και εκρηκτικών υλικών σε ένα από τα κτίρια του νοσοκομείου Alexandrovska στη Σόφια, σύμφωνα με το κέντρο τύπου του  βουλγαρικού υπουργείου εσωτερικών .

Οι πληροφορίες που ελήφθησαν περίπου στις 09:44 κινητοποίησαν την  διαδικασία επέμβασης των δυνάμεων των υπηρεσιών ασφαλείας με παράλληλο αποκλεισμό της περιοχής, ενώ ομάδες της Βουλγαρικής αντιτρομοκρατικής μονάδος έκαναν επέμβαση.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την ύπαρξη «ισλαμικής οργάνωσης» η οποία δραστηριοποιείται στην βουλγαρική πρωτεύουσα με διασυνδέσεις με τον ISIS.

Άλλωστε η ποσότητα που εντοπίστηκε ( πολεμικό υλικό επιθετικές χειροβομβίδες  και ΤΝΤ) ήταν μεγάλη για χρήση  από ομάδες του απλού ποινικού δικαίου…

Η σχέση και η διασύνδεση της Τουρκίας με οποιαδήποτε ισλαμική οργάνωση είναι γνωστή και μη εξαιρετέα, έτσι κύκλοι στην Σόφια συνδέουν τις πολιτικές «εξελίξεις» στην χώρα αυτή με «μυστικούς εκβιασμούς» από Άγκυρα και Ερντογάν.

Στο παρελθόν υπήρχαν σαφείς πληροφορίες και αποδείξεις ύπαρξης «εθνικιστικών τρομοκρατικών ομάδων» μέσα στην τουρκική μειονότητα της Βουλγαρίας οι οποίες εκβίαζαν και τρομοκρατούσαν Βούλγαρους πολίτες που έμεναν στις περιοχές αυτές.  

Αυτές οι οργανώσεις χρηματοδοτούνταν από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών  (ΜΙΤ) με σκοπό την πρόκληση αναστάτωσης στην χώρα όποτε αυτό βόλευε την Τουρκία.

Ως πρώην οθωμανική επικράτεια, η Βουλγαρία έχει μια σημαντική τουρκική μειονότητα στην χώρα,  της τάξης του 10 τοις εκατό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της απογραφής, ενώ πολλοί Τούρκοι με βουλγαρική υπηκοότητα  ζουν στην Τουρκία, και θα έρθουν να ψηφίσουν .

Ο Τούρκος εκπρόσωπος συνεχίζοντες το κρεσέντο των προκλήσεων είπε ότι η Τουρκία, σε αντίθεση με τη Βουλγαρία, θα «συνεχίσει να παρέχει τις πιο ιδανικές συνθήκες για όλους τους πολίτες της Βουλγαρίας» που ζουν στην Τουρκία για να ψηφίσουν στις βουλγαρικές εκλογές αυτού του μήνα.

Ο Muftuoglu απέρριψε ως αβάσιμους επίσης τους ισχυρισμούς του βουλγαρικού υπουργείου εξωτερικών ότι η Τουρκία προσέφερε στους «Βούλγαρους υπηκόους»  που ζουν στην Τουρκία «οικονομικά  κίνητρα » για να ψηφίσουν .

Την ίδια στιγμή Βουλγαρική παραστρατιωτική οργάνωση αναπτύχθηκε και περιπολεί στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα.

Μεταμφιεσμένοι με ειδικές κουκούλες και καμουφλάζ οι Βούλγαροι είναι εξοπλισμένοι και οργανωμένοι σε παραστρατιωτικές ομάδες που περιπολούν στην οροσειρά Στράντζα Μάσσιφ, μια δασώδη οροσειρά στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα .

Φορούν ειδικές στολές με δικά τους εμβλήματα που εμφανίζουν το κεφάλι ενός λύκου μια μια βροντή το οποίο  πλαισιώνεται από κυριλλικό κείμενο  που αναφέρει ότι είναι μέλη του βουλγαρικού Εθνικού Κινήματος Σίπκα, σύντμηση «BNO Σίπκα».

Η ομάδα με επικεφαλής τον Βλαντιμίρ Ρούσεβ, έναν πρώην συνταγματάρχη του βουλγαρικού στρατού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι πολέμησε στην Τσετσενία ως εθελοντής μαζί με τους Ρώσους, είναι ο φόβος και τρόμος των μεταναστών.

Ο  58χρονος συνταγματάρχης ε.α. αναφέρει ότι στις τάξεις τους υπάρχουν  50.000 μέλη ωστόσο, το ποσοστό αυτό είναι ανεξέλεγκτο διότι έρχονται συνεχώς και νέοι  και εγγράφονται.

Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή, είμαστε η μόνη άμυνα της Ευρώπης. Είμαστε οι μόνοι που κάνουμε κάτι. Δεν είμαστε εδώ μόνο για την προστασία της Βουλγαρίας, είμαστε για την προστασία των συνόρων της Νότιας Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Νικολάι Ιβάνοφ, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, δήλωσε: «Δεν είμαι εθνικιστικής ή κάτι τέτοιο. Είμαι απλά ένας πατριώτης. Πολλοί από αυτούς τους μετανάστες δεν είναι μόνο μερικοί απλοί άνθρωποι  που προσπαθούν να φύγουν  μακριά από τον πόλεμο. Είναι ηλικίας από  17 έως 35, με καλή σωματική διάπλαση  και κατάρτιση»….

 «Δεν είναι ακριβώς  πρόβλημα που είναι μουσουλμάνοι. Το πρόβλημα είναι ότι είναι από έναν διαφορετικό πολιτισμό. Δεν σκέφτονται σαν κι εμάς, έχουν μια εντελώς διαφορετική άποψη για τη ζωή, για τα πάντα», δηλώνει ο ίδιος.

Ο 34χρονος διακηρύσσει τις πεποιθήσεις του για την ευρωπαϊκή μεταναστευτική κρίση, εκτιμώντας ότι αυτή είναι  μέρος ενός σχεδίου για να επιτρέψει στους μαχητές του ISIS  να «γλιστρήσουν»  μέσα στην ευρωπαϊκή ήπειρο και να τους επιτρέψει να επιτεθούν στις πόλεις της ΕΕ.

Το μέλος της βουλγαρικής εθνικιστικής οργάνωσης «BNO Σίπκα» προσθέτει ότι η κρίση επιτρέπει επίσης στα τουρκικά στρατεύματα να αναπτυχθούν κοντά στα βουλγαρικά σύνορα , με πρόσχημα την σημαία του ΝΑΤΟ, με στόχο την ανάκτηση  μέρους της χαμένης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και εδάφους της Βουλγαρίας.

Πρόκειται για έγκυρες πληροφορίες από Βούλγαρους πρώην στρατιωτικούς που δρουν στην περιοχή και των οποίων το μάτι «κόβει» στο τι ετοιμάζουν απέναντι οι νεο-οθωμανοί με αυτούς που μετακινούν.

Η βουλγαρική οργάνωση που αντιμετωπίζει σθεναρή αντίσταση από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  που ισχυρίζονται ότι ενεργούν στα πλαίσια του νόμου, ενώ φέρεται να έχει  ανεπίσημη υποστήριξη για τις  περιπολίες στα σύνορα της Βουλγαρίας από τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία.

Παρόλα αυτά εκατοντάδες μετανάστες συνεχίζουν να φθάνουν στην Ευρώπη, καθώς εγκαταλείπουν τις σκηνές χάους και την βαρβαρότητα του ισλαμικού κράτους στη Μέση Ανατολή.

Η γειτνίαση των Τούρκων της Βουλγαρίας  με τους μουσουλμάνους της δυτικής Θράκης οι οποίοι έχουν «ξεσαλώσει» εντελώς τα τελευταία χρόνια , αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά.

Το μόνο ορθό σχέδιο παρόλα τα προβλήματα μπροστά την τουρκική «λαίλαπα» είναι η αναβίωση της Βαλκανικής συμμαχίας και η προετοιμασία ακόμα και για πολεμικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Άλλωστε εδώ και καιρό βιώνουμε ένα παρόμοιο σκηνικό στην περιοχή μας με την αναβίωση της «Μεγάλης Αλβανίας» και την «επέλαση της Τουρκίας» με ταυτόχρονη έγερση των μουσουλμάνων μαζί με την κόντρα Ρωσίας και ΗΠΑ στην περιοχή .

Τα ίδια και χειρότερα ετοιμάζονται να κάνουν οι Τούρκοι και στην Ελλάδα αλώνοντας τους Έλληνες μουσουλμάνους στην δυτική Θράκη και εκβιάζοντας την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση . Αυτό είναι το σχέδιο της δημιουργίας  της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια από τον Ερντογάν .

Τονίζουμε ότι με πρόσχημα τους μετανάστες η Άγκυρα έχει μετακινήσει επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Βουλγαρία με στόχο κάποια στιγμή και με πρόφαση την τουρκική μειονότητα, την επέμβαση και την δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων…

 • ЭЄXRHSTOSЭЄ

  ΠΡΩΤΟΣ!!!!!!!!!!!!🎖🏅🏆🏅🎖

 • Ταξίαρχος

  2ος…

 • Γιώργος fs.

  3ος και χάλκινο

 • Ταξίαρχος

  πρωτοι μεταξυ ισων

  • Γιώργος fs.

   Άξιοι όλοι !!!

   • Aναξ

    το ποιο καλο σχολιο.

 • LuckyLuke

  Ειναι μπουμπουνοκεφαλοι οι κομιτατζηδες δεν χαμπαριαζουν αμα τους πατησεις τον καλο …

 • Ελληνας Ορθοδοξος

  Ενα μεγαλο μπραβο σε ολα τα τσαμπιονια μας !!!

 • Genesis

  Οι Βουλγαροι ενεργοποιουν παρακρατικες οργανωσεις….εμεις λεμε απλα ναι επειδη yolo

 • Ελληνας Ορθοδοξος

  Θα ειμαστε ολοι μας εκει !!!
  Κυριακή στις 19 Μαρτίου 4 μμ στην Θεσσαλονίκη: ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!

  http://ierosloxos2012.blogspot.gr/2017/03/19.html

  • τριβέλι Πάνος

   Μακάρι να είμασταν κι εμείς εκεί καρντάσια….

 • Θεσσαλονικιός

  Ωραία εξέλιξη … τα πολλά μέτωπα έχουν γέλιο, θα τα χάσουν οι επιτελείς που απέμειναν στον Τουρκικό στρατό !!

 • Ο Σύντεκνος

  αρχιζω να τον λυπαμαι τον ερντι…λεμε τωρα!

  • Spyros Spyropoulos

   Το χανουμε το παλουκαρι Συντεκνε………….

  • Aναξ

   ρητορικα παντα.

   Ας τον λυπηθουν οι ψυχες που οι Τουρκοι εχουν δολοφονησει πρωτα και μετα εμεις.

  • SPARTIATIS301

   ΑΔΕΛΦΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΥΠΑΜΑΙ…

   • Spyros Spyropoulos

    Γιατι….πιστεψες οτι τον λυπηθηκε ο Συντεκνος????????????

    • SPARTIATIS301

     ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ..

     • Spyros Spyropoulos

      Ετσι!!! Εισαι ωραιος!

   • Ο Σύντεκνος

    δεν πιστευω αλλος ηγετης στην ιστορια να εχει καταφερει οτι καταφερε αυτος…

    • SPARTIATIS301

     ΥΠΟΥΛΟΣ…

     • Ο Σύντεκνος

      ακομα και οι γερμανοι στραβωσαν μαζι του…δλδ μπραβο του!

     • SPARTIATIS301

      ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!!!

   • τριβέλι Πάνος

    Γεια σου κοντοχωριανέ… Γυφτιάκι εδώ..

    • Spyros Spyropoulos

     Κοντοχωριανος και ο Σπαρτιατης?

     • τριβέλι Πάνος

      Το επίνειο της Σπάρτης είναι το Γύθειο. Από εδώ μας έκλεψε ο Παρούλης την Ελενίτσα μας…

     • θα`λεγα για την Ελενιτσα 2-3 πραγματα αλλα δεν ειναι του παροντος.

     • τριβέλι Πάνος

      Γιατί, νομίζεις πως εμείς δεν λέμε;;;

  • GLOCK 20

   ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ!

 • Genesis

  Mας ξεφτιλισαν οι Βουλγαροι και δεν εχουμε καν μειονοτητα.Βαλτε μια θηλεια στο λαιμο σας μπας συνεισφερετε καπου

 • DisqussioneR

  Είπαμε, θα τρώει «πιέσεις» από παντού… Και με κάθε τρόπο!….

  • ασχετο.. τωρα ειδα τον λογαριασμο.

   • Bmw m5

    Για λεγε??

   • DisqussioneR

    Της ΔΕΗ? χαχαχα
    Με πέταξε από τον άλλο …μήπως ξέρεις τίποτα?
    (εχω 2 ίδιοιυς από τότε που έφαγα μπαν στο προ…)

    • Αθηνά

     ισχυει το θυμάμαι εγω

   • Αθηνά

    Είχε ξαναμπει με άλλο νικ κι έφαγε κι ΄αλλο μπαν οταν έβαλε το κανονικό του νικ

 • AthanRules

  «Ακούσατε Έθνη και λαοί της Οικουμένης πάσης και εσύ αναγνώστα πρόσεχε σ’ αυτό που θα διαβάσης. Είναι σκληρά και λυπηρά, αλλά είναι πεπρωμένα να γίνουν όσα στας Γραφάς ευρίσκονται γραμμένα. Τάγραψαν οι Πατέρες μας ο κόσμος για να μάθη από αυτόν τον πόλεμο τι μέλλεται να πάθη. Για να προσφύγη στον Θεόν και να μετανοήση αν θέλη για να σωθή και ευτυχής να ζήση. Με μιας θα ανάψη η φωτιά από μικρή αιτία κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία. Η δε Ρωσία ξαφνικά εισβάλλει στην Τουρκία και ως χείμαρρος ορμητικός σαρώνει την Περσία. Και προχωρεί ακάθεκτη φθάνει στην Παλαιστίνη ο Θεός θέλει ο Αντίχριστος του Κόσμου για να γίνη. Τότε κατέρχονται ομού της Δύσεως τα κράτη ουαί στα Έθνη του Βορρά γίνονται όλα στάχτη. Με λύσσα αμύνεται σκληρά η Αρκτος (Ρωσία) στην Τουρκία που αδίκησε την Ελλάδα και όλη αναφλέγεται και καίει σα λαμπάδα. Ματαίως αγωνίζεται η Άρκτος να κράτηση τα περιβόητα Στενά (Σουέζ) στο τέλος θ” απηυδήσει. Γιατί από την Ανατολή, Κορέα, Μαντζουρία εισβάλλει η Αμερική με την Ιαπωνία και προχωρεί ολοταχώς γραμμή στη Σιβηρία ενώ στη Δυτική πλευρά νικά η Γερμανία και τότε είναι αδύνατον να κρατηθή η Ρωσία και εγκαταλείπει τα Στενά, Αίγυπτον και Τουρκία. Κτυπιέται η Άρκτος πανταχού και φεύγει προτροπάδην όπως διασκορπίζεται ένα άτακτο κοπάδι. Τότε ομού θα ητηθή και η δόλιος Τουρκία γιατί θα πράξη πονηρά μεγάλη προδοσία. Γιατί αφού καταβληθή όλη από τη Ρωσία Θα συμμαχήσει μετ’αυτής και με την Βουλγαρία. Για τούτο όσοι χριστιανοί ευρίσκονται στην Πόλη και στα περίχωρα αυτής,πρέπει να φύγουν όλοι. Γιατί η Πόλις θα καή και ουδείς θα απομείνη κάτοικος ζων εντός αυτής. Μον” ο Ναός θα μείνη”

 • GLOCK 20

  ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ(ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ) ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!

 • Time Traveller

  Φαινεται οτι τρελαθηκε ο Σουλτανος αλλα δεν ειναι ετσι τα πραγματα.
  Ολα αυτη η παγκοσμια νευρικοτητα οφειλεται στην ανησυχια της Νεας Ταξης για την αφυπνιση και την αντιδραση των λαων καθως αυτη προσπαθει να μεταβει στο τελικο
  της σχεδιο για Παγκοσμια Κυβερνηση …. η τρομοκρατία του κοσμου ειναι μερος του
  σχεδιου της ….

  • και ποιον εχουν καταφερει να τρομοκρατησουν ;
   αφρικανος πρακτορας εισαι; δεν βλεπεις οτι δεν μασσαμε;

   • Time Traveller

    Σε πληροφορω οτι ο κόσμος ειναι πολυ μεγαλυτερος απο τον στενο σου
    κυκλο και φιλικο περιβαλλον αλλα και απο το γενικοτερο ορατο οπτικο σου πεδιο …

    • εγω πιστευω οτι προσπαθεις να κοροϊδεψεις κοσμο και δεν μ`αρεσει.

     • Time Traveller

      Πιστευε και μη, ερευνα …

     • SPARTIATIS301

      «Πίστευε και μη Ερεύνα»: Πως προέκυψε η φράση; Τι
      λέει το Ευαγγέλιο;

      Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε
      ανθρώπους να λένε γύρω μας «Το Ευαγγέλιο λέει: πίστευε και μη ερεύνα».

      Ωστόσο έχετε λάβει ποτέ απάντηση στο
      ερώτημα (όσοι έχετε ρωτήσει) «σε ποιό σημείο το αναφέρει αυτό το Ευγγέλιο;».

      Δεν χρειάζεται να μπείτε στη διαδικασία
      να σκεφτείτε ή να ψάξετε να δείτε αν υπάρχει στο Ευαγγέλιο. Η απάντηση είναι
      απλή και γρήγορη. Στο Ευαγγέλιο η συγκεκριμένη έκφραση δεν υπάρχει.

      Για την ακρίβεια αναφέρετε πως
      στο Ευαγγέλιο αναφέρεται «Ερευνάτε τας γραφάς». Πιο συγκεκριμένα στο κατά
      Ιωάννη Ευαγγέλιο, κεφάλαιο πέμπτο, στίχο 39.: «Ερευνάτε τας γραφάς, ότι υμείς
      δοκείτε εν αυταίς ζωήν αιώνιον έχειν∙ και εκείναι εισίν αι μαρτυρούσαι περί
      εμού». Δηλαδή, εξετάζετε, με προσκόλληση στο εξωτερικό γράμμα τις Ἀγιες Γραφές,
      διότι νομίζετε ότι με μόνη την ανάγνωση και την εξέταση αυτή θα έχετε ζωή
      αιώνια. Και εκείνες είναι που μαρτυρούν για Μένα.

      Αυτή είναι η προσταγή του Κυρίου.
      Καθώς η Αγία Γραφή μαρτυρεί περί του Χριστού και με αυτή ο Θεός δίδει μαρτυρία
      περί Αυτού. Πρέπει, λοιπόν, να ερευνά ο κάθε πιστός χριστιανός τις «Γραφές»,
      διότι με την έρευνα θα επιτύχει την αιώνια ζωή. «Και η ζωή αυτή υπάρχει στον
      Υιό Του και με την ένωση μετά του Υιού Του μεταδίδεται στους πιστούς. Εκείνος,
      που είναι ενωμένος διά της πίστεως με τον Υιό και έχει Αυτόν ως δικό Του, έχει
      την αληθινή και αιώνια ζωή». (Α’ Ιω. Ε’ 11-12). Η προτροπή του Κυρίου «ερευνάτε
      τας γραφάς» αναφέρεται και στην υμνολογία της Εκκλησίας μας. Το δοξαστικό της
      Λιτής στη γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου λέει τα εξής: «Ερευνάτε τις Γραφές,
      καθώς είπε ο Χριστός ο Θεός μας στα ιερά Ευαγγέλια, διότι σ’ αυτές βρίσκουμε
      τον Χριστό να γεννάται και να σπαργανούται, να θηλάζει και να γαλουχείται, να
      δέχεται περιτομή και να βαστάζεται από τον Συμεών∙ όχι κατά δοξασία, ούτε κατά
      φαντασία, αλλά αληθινά έχει φανερωθεί στον κόσμο∙ προς Αυτόν ας βοήσουμε∙ ο προ
      αιώνων Θεός, δόξα σοι».

      Στην εύλογη, λοιπόν, απορία, πως
      προέκυψε η φράση «πίστευε και μη ερεύνα», η απάντηση είναι ότι χρησιμοποιούνται
      από τους Ιησουίτες. Οι Ιησουίτες, τάγμα μοναχών της δυτικής παπικής εκκλησίας,
      είχαν τη φράση αυτή, ως αρχή τους.

     • Time Traveller

      Ωραίο σχόλιο. Ευχαριστώ.

     • SPARTIATIS301

      ΑΠΛΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ…ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

    • ЭЄXRHSTOSЭЄ

     ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!!!ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!!!!

     • τον καλυπτεις;

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΕΧΕΙ ΕΝ ΜΕΡΗ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!!Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑ!!!!!!!!!ΑΝ ΕΛΕΝΧΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ!!!!!!!!!

    • DisqussioneR

     Είσαι και ο «κόκκινος χμερ»? Βλέπω τα ίδια λέτε…

     • αυτος ριχνει αδειες για να πιασει γεματες.

     • Αθηνά

      μαλλον τον ειρωνευτηκε

     • Κοκκινος Χμερ

      Σωστη.

     • DisqussioneR

      Εσένα ειρωνεύτηκε λέει…

     • Κοκκινος Χμερ

      Χανεις επεισοδια.

     • Bmw m5

      Αιιι υστερα.

     • DisqussioneR

      Λάδια πάντως όχι ;-)

     • Αθηνά

      τον αλλον που ειπε αυτο στον Λαλάκη ειρωνευτηκε

     • DisqussioneR

      Μα νομίζω ότι ο ίδιος είναι και ο άλλος… δεν ξερω κιολας ;-)

     • Αθηνά

      αδιαφορω δεν βγαινει ακρη!

     • DisqussioneR

      Ναι, το καλύτερο!!!

     • τον βρηκα ποιος ειναι, το κακο ειναι οτι τον εχω σταμπαρει με αλλους 4 λογαριασμους.

     • DisqussioneR

      Επεσα μέσα δλδ?

     • δεν ξερω και για τον αλλον ακομα, δεν ειναι ευκολο.
      τεσπα, εννοειται δεν θα πω.

     • DisqussioneR

      Οκ δε με νοιάζει και ιδιαιτερα…. Κάνε δουλειά σου ;-)

     • Bmw m5

      Λαλακι, μην επαναλιφθη τετιο λαθος, για καθαρισε πολλα ( εγραψε)

     • DisqussioneR

      Ποιος σε πείραξε εσένα νεράιδα μου?

     • Bmw m5

      Τσουκ, δεν σε λεω μαρι.

     • DisqussioneR

      Μου κάνεις μουτράκια?

     • Bmw m5

      Ναζιαραααα.

     • Bmw m5

      Θα το κανεις νταντα??

     • Κοκκινος Χμερ

      Εισαι λαλακις τελικα.

     • Time Traveller

      Ποιος αλλος θα ηθελες να ειμαι ;
      Βάλε ότι κακό κυκλοφορει στο διαδικτυο αν αυτο σε βολευει ……

     • DisqussioneR

      Λεβέντη δε με βολεύει τίποτα εμένα, έκανα μια ευθεία ερώτηση και αν θες απαντάς… ,Αν δε θες πέστο…

     • δεν θα πει…

     • DisqussioneR

      Σίγουρα! ΑΝ ήταν θα είχε πει ήδη, ευθέως τον ρώτησα ;-)

     • Time Traveller

      Μην με ταυτιζεις με ιδεολογιες και προφιλ του παροντος.
      Εγω ερχομαι απο το μελλον …

     • SPARTIATIS301

      ΡΕ ΦΙΛΕ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕ ΑΒΑΤΑΡ ΦΛΟΥΦΛΗ;

     • Time Traveller

      Στον κόκκινο Χμερ πεστα αυτα … οχι σε μενα …

     • SPARTIATIS301

      ΚΑΛΑ ΕΝΤΑΞΗ…

     • Αθηνά

      δεν υπάρχει χρόνος για να κανει καποιος χρονοταξίδι,ο χρονος ειναι παρανοηση γιατί φυτευτηκε στον γενετικο μας κωδικα ενω στην ουσία ειναι ανύπαρκτος.

     • Time Traveller

      Καλη η θεωρία αλλά εγώ έχω την μηχανή που την
      μετατρέπει σε πράξη …

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΡΩΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΙΝΔΙΑΣ.

   • ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ

    Η ΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ

    • ЭЄXRHSTOSЭЄ

     ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΑΔΕΡΦΕ!!!!!!!!!!!!!!ΠΕΝΤΕ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ.

  • SPARTIATIS301

   ΣΩΣΤΟΣ…!!!

  • LuckyLuke

   Το ηθικο και το δικαιο ομως εκ΄φυσεως ειναι παντα ποιο ισχυρα απο τα ανηθικο και το αδικο …

 • Κοκκινος Χμερ

  Ολόκληρη η «ανοιχτή επιστολή» του Μίκη Θεοδωράκη προς τον πρωθυπουργό:

  «Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Τσίπρα

  Σύντροφε Αλέξη, σε παραδέχομαι, γιατί είσαι μάγκας. Ο πιο μεγάλος μάγκας στην Ελλάδα από το 450 π.Χ. έως σήμερα. Γιατί κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς να λογαριάσεις κανένα. Παίρνεις το προσωπικό σου αεροπλάνο, το γεμίζεις με φίλους και φίλες και πας στην Κούβα και αφήνεις τον λογαριασμό, 300.000 δολλάρια να τον πληρώσουν τα κορόιδα με τα 300 ευρώ το μήνα στην καλλίτερη περίπτωση. Κάνεις το κέφι σου. Μιλάς στην πλατεία της Επανάστασης όπου μιλούσε και ο Φιντέλ σαν ένας γνήσιος και σκληρός επαναστάτης. Υψώνεις το πελώριο ανάστημά σου ενάντια στον Καπιταλισμό-Ιμπεριαλισμό. Τρως τον αγλέορα (600 ευρώ για ένα γεύμα πληρωμένο από το Υπουργείο των Εξωτερικών, δηλαδή τα τσιράκια σου). Το διασκεδάζεις, το γλεντάς, την ώρα που τα κορόιδα οι Έλληνες κάθονται στις ουρές για σύνταξη, ΔΕΗ, τράπεζες, νοσοκομεία και προ παντός λιτότητα στη λιτότητα. Το παίζεις επαναστάτης κι όταν γυρίσεις, ξαναγίνεσαι αυτό που ήσουν, το παιδί που κάνει τα θελήματα της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνγκερ που κατακεραύνωσες στην Αβάνα και πάλι σε βάρος του έξυπνου ελληνικού λαού, γιατί αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση.

  Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα».

  • οι σπιθες λαμπαδιασαν.

   • Κοκκινος Χμερ

    Διαβασε το αξιζει. Ειναι μεγαλο το εργο του στην ζωη μας.

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

    • Time Traveller

     Ενας ακομα ξενόδουλος προδοτης ειναι ο Μικης Μαους …

     • Κοκκινος Χμερ

      Σε πληροφορω οτι ο κόσμος ειναι πολυ μεγαλυτερος απο τον στενο σου
      κυκλο και φιλικο περιβαλλον αλλα και απο το γενικοτερο ορατο οπτικο σου πεδιο …

     • DisqussioneR

      Ναι… και το σύμπαν είναι άπειρο….

     • Bmw m5

      Αιιιι υστερα.

     • DisqussioneR

      Αιιιι τώρα.

     • Bmw m5

      Τωρα δεν παει.

     • DisqussioneR

      πάει τώρα….

     • Bmw m5

      Αιι υστερα.

     • Bmw m5

      Τη λει ρε παιδι???

     • Free People Against Antifa.
     • Time Traveller

      χαχαχα .. ολο κοπυ πειστ ειστε εσεις οι κομμουνιστες ….

     • Bmw m5

      Κομουνι το παλικαρι??

     • Time Traveller

      Κοκκινος Χμερ = Σταλινικος μεχρι το κοκαλο …. χαχαχ

     • Bmw m5

      Ψωφος.

     • Bmw m5

      Εισθε κομουνοστης???

    • Bmw m5

     Στην ζωη σου, ψωφος τον κυναιδο

    • τριβέλι Πάνος

     Ναι, να μην ξεχάσουμε και το «Καραμανλής ή τάνκς» οι μεγαλύτεροι εδώ μέσα….

 • Aναξ

  https://twitter.com/CNNTURK_ENG/status/841383898718318592?ref_src=twsrc%5Etfw

  Διακοπη διπλωματικων σχεσεων Τουρκιας Ολλανδιας, αντε και στα δικα μας.
  ————————————————

  • Ταξίαρχος

   Η διακοπή της βραδιάς.

   • LuckyLuke

    Αυτοι τρολαρουν χειροτερα απο εμας Ταξιαρχη

 • Κοκκινος Χμερ

  Τρολλακια ενωμενα παντα νικημενα.

  • Ταξίαρχος

   τι γινεται γιαννη, που χάθηκες;

   • Bmw m5

    Γιανης με ν??

    • Ταξίαρχος

     κανονικος

     • Bmw m5

      Ααααααα.

 • Proud to be Greek

  Ο Ερντογάν και ο κύκλος του κάνουν το ένα λάθος πίσω απο το άλλο, έχουν καταφέρει να τους ξενερώσουν όλους, και να κλείσουν τον κύκλο 360 μοιρών γύρω απο τα σύνορα τους -τώρα με την Βουλγαρία- με….»μηδενικά πρόβλήματα».
  Συν των άλλων έχουν καταφέρει να ξενερώσουν την Ε.Ε που εξαρτώνται οικονομικά, και τις ΗΠΑ που εξαρτώνται για την ασφάλεια τους.
  Η Τουρκία αυτοαπομονώνεται και δημιουργεί απέχθεια – παράδειγμα προς αποφυγή, που προ λιγότερο της δεκαετίας ήταν παράδειγμα προς μίμηση.

  Οταν λέω οτι σε ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής συγκρουσης θα κάνουν ουρά οι χώρες που θα θέλουν να την υπονομεύσουν κυριολεκτώ.

 • Bmw m5

  Τα παιξε παλι το ντισκας??

  • DisqussioneR

   Ρε μπας και σε σαμποτάρει η πεθερά?

  • Ίυγξ Δρυς

   εμ δεν το προσέχεις