Ένοπλες Συρράξεις

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρωσία: "Αποτρέψαμε αιματοκύλισμα μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ στην Ιεράπολη - Ερντογάν: "Έδωσα τελεσίγραφο στις ΗΠΑ και ενημέρωσα τον Πούτιν" - Απόλυτη επιβεβαίωση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ


Aπόλυτη επιβεβαίωση του pentapostagma.gr: Πριν λίγο η Τουρκία διέρρευσε και η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι απέτρεψε αιματοκύλισμα μεταξύ των δυνάμεων Τουρκίας και ΗΠΑ στην Ιεράπολη! Παρόλ αυτά ο Ρ.Τ.Ερντογάν επανέρχεται δριμύτερος με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις και τονίζει σε συνέντευξη του ότι "Μίλησα στον πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν, οι δυνάμεις μας FSA-τουρκικές δυνάμεις κτλ θα προχωρήσουν προς την Ιεράπολη. Ήδη έχουν καταλάβει κάποια χωριά. Το τελεσίγραφο ισχύει". Δείτε εδώ το βίντεο
https://twitter.com/A_Ozkok/status/841757562773094400

Υπενθυμίζουμε τις αποκλειστικές πληροφορίες του Β.Καπούλα πριν λίγα 24ωρα στα άρθρα Ραγδαίες εξελίξεις: Τουρκικές δυνάμεις εναντίον των Αμερικανικών στην Ιεράπολη – Αντιμέτωποι δύο νατοϊκοί στρατοί ενώ όσα περιγράφει στην συνέντευξη του ο Ρ.Τ.Ερντογάν τα είχαμε ήδη αναφέρει στο άρθρο «Τα έσπασαν» Τουρκία-ΗΠΑ: Τελεσίγραφο να αποσυρθούν σε 48 ώρες οι Αμερικανικές δυνάμεις από την Ιεράπολη – Αν η Μόσχα δώσει πράσινο φως θα συγκρουστούν μεταξύ τους – Ψήφισαν Κουρδικό κράτος οι ΗΠΑ (εικόνες, βίντεο)

Πριν λίγο, η Τουρκία ανέφερε πως η Ρωσία απέτρεψε σύγκρουση των αμερικανικών δυνάμεων με τις τουρκικές δυνάμεις που προχωρούσαν προς την Ιεράπολη.

Σύμφωνα με τη Ρωσία, υπάρχουν δύο προβληματικές εδαφικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της Συρίας, η αλ-Μπαμπ και η Ιεράπολη οι οποίες απαιτούν μακρά στρατιωτικο-διπλωματική προσέγγιση και διαπραγματεύσεις καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να αναπτυχθεί μια ανεξέλεγκτη σειρά στρατιωτικών αντιπαραθέσεων, βάσει της αρχής «όλοι εναντίον όλων».

Γι αυτό και συναντήθηκαν εσπευσμένα οι στρατιωτικοί αρχηγοί Ρωσίας-Τουρκίας-ΗΠΑ στην Αττάλεια προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανή σύγκρουση στο έδαφος της Ιεράπολης».

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κάτω από πολύ σημαντικές εξελίξεις στο συριακό έδαφος. Η επιτυχής προώθηση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων προς την Ιεράπολη αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη. Η Ρωσία διευκολύνοντας τη μεταφορά τμημάτων του συριακού Στρατού προς την Ιεράπολη, απέτρεψε σύγκρουση μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ», αναφέρει τουρκική πηγή.

Η ανακοίνωση της στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ ότι «έχουν ενημερωθεί από τη ρωσική πλευρά» υποδηλώνει ότι υπήρξε μια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, κατέληξε η ίδια πηγή.

Ποια είναι αυτή όμως;

Σύμφωνα με πληροφορίες η τουρκική επιχείρηση θα ξεκινήσει από εδώ.

H Τουρκία αφαιρεί τρία τμήματα του ύψους 3μ τείχους.Μεγάλη ένταση υπάρχει δημιουργηθεί στην πόλη Αλ Μπαμπ διότι τουρκικές και συριακές δυνάμεις ευρίσκονται δίπλα –δίπλα  «μια ανάσα» από το να ξεκινήσουν πολεμικές συγκρούσεις, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την όλη κατάσταση.   

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet  είχε δημοσιεύσει έκθεση πληροφοριών προς το ρωσικό υπουργείο άμυνας, η οποία είχε το χαρακτήρα του κατεπείγοντος τονίζοντας  ότι ο συριακός στρατός «εισήλθε στην γραμμή της συμφωνίας  με την Τουρκία», αποτρέποντας περαιτέρω κίνηση των Τούρκων.

Η συριακή "αντιπολίτευση"  που υποστηρίζεται από την Τουρκία, και οι τουρκικές δυνάμεις εισήλθαν στην στρατηγικής σημασίας πόλη αλ-Μπαμπ από τα δυτικάενώ ο συριακός στρατός σταμάτησε ένα χιλιόμετρο  νότια της πόλης στην περιοχή Tadif.

Σύμφωνα με την Hurriyet , οι Ρώσοι είχαν τονίσει ότι «ο συριακός στρατός εισήλθε στην γραμμή των προθεσμιών που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας», χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες της "συμφωνίας".

Μιλάμε για την  διαχωριστική γραμμή κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου  M4. Η εθνική οδός Μ4 συνδέει το Χαλέπι από το ανατολικό τμήμα της Αλ Μπαμπ και αποτελεί  στρατηγικό  σημείο στην όλη περιοχή .

Το ρωσικό έγγραφο  δείχνει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι αν οι τουρκικές δυνάμεις και ο συριακός στρατός είχαν εισέλθει στην πόλη ταυτόχρονα,τότε  θα υπήρχε σύγκρουση.

Υποτίθεται ότι ο Άσαντ είχε υποσχεθεί στη Μόσχα ότι δεν θα μετακινηθεί  βορειότερα ενώ ο τουρκικός στρατός  από την πλευρά του  δεν θα κινηθεί προς τα νότια.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στα κοινωνικά δίκτυα, οι Τούρκοι δημιουργούν βιαστικά αρκετές στρατιωτικές βάσεις ανεφοδιασμού στις πόλεις  Azaz, αλ-Μπαμπ και στο διάδρομο της Dzharablus.

Τονίζεται σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας ότι στην  Tadif σκοτώθηκαν 650 μαχητές καταστράφηκαν δύο άρματα μάχης , τέσσερα οχήματα μάχης πεζικού, 18 οχήματα  με βαρέα όπλα,  έξι αυτοκίνητα γεμάτα με εκρηκτικά.

https://www.youtube.com/watch?v=zVApFJ9_pAkhttps://www.youtube.com/watch?v=h3hIuutKI3Ahttps://twitter.com/AfarinMamosta/status/840969692030337027

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ