Κοινωνία

Σήμερα η απόφαση για Energa - Hellas Power

Εκτός απροόπτου θα εκδοθεί σήμερα η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτωνγια την υπόθεση της Energa- Hellas Power.

Η δίκη για την υπόθεση διεξάγεται εδώ και δύο χρόνια με 19 κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Άρης Φλώρος και ο Βασίλης Μηλιώνης. Σημειώνεται πως η εισαγγελέας στην πρόταση της ζήτησε την αθώωση του Βασίλη Μηλιώνη από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ενώ αντίθετα εισηγήθηκε την ενοχή του Άρη Φλώρου καθώς και άλλων έντεκα κατηγορουμένων.

Κατά περίπτωση στους κατηγορούμενους αποδίδονται , κατά περίπτωση, τα αδικήματα της υπεξαίρεσης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/1950), της λαθρεμπορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Μάλιστα, εκτιμάται – σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα- ότι από την συγκεκριμένη υπόθεση το δημόσιο υπέστη ζημία ύψους 152 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση στις απολογίες τους αρνήθηκαν ότι διέπραξαν οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και με έγγραφες δηλώσεις τους στο δικαστήριο και στις αρμόδιες αρχές γνωστοποίησαν ότι δεσμεύονται να επιστρέψουν στο Δημόσιο 83 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 103 εκατ. ευρώ, που όπως υποστηρίζουν είναι διαθέσιμα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Μένει η κρίση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σχετικά με την ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...