Ρέει άφθονο το…δολάριο: Ξεκινά και η αναβάθμιση του Στόλου του ΠΝ – Η Τουρκία μας πάει φουλ για εμπλοκή επαναφέροντας 220 πιλότους στην ενεργό υπηρεσία – Γερμανικό «στοπ» στα υποβρύχια

Δημοσίευση: 14 Φεβρουαρίου 2017, 2:50 μμ | Ανανέωση: Φεβρουάριος 14, 2017 στις 3:03 μμ

Φαίνεται πως ρέει άφθονο το…δολάριο και ξεκινάει σταδιακά και ο εκσυγχρονισμός του ΠΝ με την Γερμανία να  αντιδρά και να δείχνει τις προθέσεις της. Το Βερολίνο δείχνει διατεθειμένο να τραβήξει στα άκρα το θέμα και να ξεκινήσει ανελέητο πόλεμο κατά της χώρας μας αντιλαμβανόμενη πως υπάρχει αμερικανικό σχέδιο υπονόμευσης της όπως σας έχουμε ήδη αναφέρει. 

Στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού μελετούν το σχέδιο έναρξης σταδιακής αναβάθμισης των μονάδων στου Στόλου και συγκεκριμένα την περίπτωση να γίνουν προμήθειες με την απόκτηση μεταχειρισμένων συστημάτων.

Σε ότι αφορά δε πιο συγκεκριμένα την περίπτωση των αντιτορπιλικών Arleigh Burke που θα αποδεσμεύσουν οι ΗΠΑ μετά το 2020 αυτά έτσι και αλλιώς δεν απασχολούν τώρα αφου η Ελλάδα δεν ανήκει στον πρώτο γκρούπ των χωρών που θα διατεθούν


Πάντως να πούμε πως οι επόμενοι μήνες είναι πολύ κρίσιμοι για ελληνοτουρκικό επεισόδιο καθώς η Τουρκία επανέφερε 180 πιλότους-άλλες πηγές αναφέρουν μεγαλύτερο νούμερο γύρω στους 220- στην ενεργό υπηρεσία ενώ αναμένονται να επανέλθουν και οι υπόλοιποι.

Πριν λίγες ημέρες, όπως σας είχαμε αποκαλύψει, υπήρξε η πρώτη αντίδραση από το Βερολίνο, μέσω της γερμανικής εφημερίδας Bild, που έγραψε ότι «εμείς (σ.σ. εννοώντας τους Ευρωπαίους) δίνουμε λεφτά στην Ελλάδα και αυτοί αγοράζουν αεροσκάφη».

Πηγή του ΠΝ σύμφωνα με το militaire.gr αναφέρει πως οι Γερμανοί κατασκευαστές κάνουν τα πάντα για να καθυστερήσουν την τυπική ολοκλήρωση των δύο τελευταίων υποβρυχίων του Στόλου, από τα οποία λείπουν κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές.

“Φαίνεται ότι τώρα έχουν άλλες προτεραιότητες”, λέει πηγή του ΠΝ, “δείχνοντας” προς τη Τουρκία όπου οι Γερμανοί “χτίζουν” έξι υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ για το ναυτικό του Ερντογάν.

Στα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού επικεντρώνονται οι Νορβηγοί με δυο προτάσεις για τις μονάδες του στόλου.

Δυο συναντήσεις με νορβηγικές αντιπροσωπείες έγιναν τις τελευταίες ημέρες στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) προκειμένου να υπάρξει αφενός ενημέρωση των Νορβηγών για την πιθανή ενεργοποίηση του υποπρογράμματος προμήθειας από το Πολεμικο Ναυτικό Συστοιχιών Κατευθυνομένων Βλημάτων (Naval Strike Missiles) και αφετέρου ενημέρωση για θέματα κατευθυνόμενων βλημάτων (K/B Penguin) αναφέρει δημοσίευμα.

Τα βλήματα της «οικογενείας» Penguin υπάρχουν εδώ και χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό. Τα ελικόπτερα S-70 του ΠΝ, που αποτελούν ειδική έκδοση των Ε/Π SH-60 SeaHawk του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και έχουν λάβει την ονομασία AegeanHawk, φέρουν μέχρι 3 τορπίλες MK46 mod 1/2/5, 1 K/B Penguin και 4 K/B Hellfire. Επίσης οι Πυραυλάκατοι (ΤΠΚ) τύπου LA COMBATTANTE IIIb φέρουν 6 Κ/Β Penguin Mk2

Σε ότι αφορά την περίπτωση των Συστοιχιών Κατευθυνομένων Βλημάτων (Naval Strike Missiles) οι Νορβηγοί τονίζουν πως είναι το μοναδικό πέμπτης γενιάς, μακράς εμβέλειας, υψηλής ακρίβειας σύστημα πυραύλων σήμερα. Το σύστημα παρουσιάζει υψηλή επιβιωσιμότητα απέναντι σε αμυντικά αντίμετρα χάρη στην ικανότητα ελιγμών του.

Το σύστημα θεωρείται κατάλληλο για φρεγάτες και κορβέτες και αναπτύχθηκε απο το Νορβηγικό Ναυτικό για την ικανοποίηση αρχικά των δικών του αναγκών. Θα είναι πλήρως επιχειρησιακό στα νέα πλοία του νορβηγικού πολεμικού ναυτικού.

Επίσης έχει γίνει επίδειξη των ικανοτήτων του απο τους Νορβηγούς και στο αμερικανικό ναυτικό στο πλοίο USS CORONADO. Το νορβηγικό σύστημα έχει ήδη επιλεγεί και απο τους Πολωνούς για τα νέα πλοία του δικού τους Πολεμικού Ναυτικού.

Στις συναντήσεις στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού παρόντες πέρα απο τους Επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού και τους εκπροσώπους της Νορβηγικής εταιρείας ήταν και του Νορβηγικού Υπουργείου Άμυνας.

 • Assurbanibal

  1oς

 • Assurbanibal

  Φέρτε δολάρια!

 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ

  3os xanamataferte dolaria.

 • ασβκικλουοβ

  μια ζωη περιμενω μα δεν γινονται θαυματα

 • 3arth

  με αγαπη απο ΟΥΣΑ …λογω της ημερας . Απο αυριο ….Μετα βολη !!!

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  «Έχουν διαλυθεί όλα» – Γέροντας Παΐσιος

  Ή αδιαφορία για τον Θεό φέρνει την αδιαφορία και για όλα τα άλλα

  Σήμερα μπήκε και σ’ εμάς το πνεύμα πού συναντάει κανείς στα κομμουνιστικά κράτη.

  Στην Ρωσία, παρόλο πού φέτος είχαν σοδειά, ξέρετε τι πείνα θα έχουν; Δεν θέρισαν το σιτάρι στον καιρό του· πήγαν το φθινόπωρο να θερίσουν. Θερίζουν το φθινόπωρο; Αν δεν είναι δικό τους, πώς να το πονέσουν και να πάνε να το θερίσουν;
  Ή ζωή τους είναι μία αγγαρεία.
  Δεν έχουν τον ζήλο να δημιουργήσουν κάτι, γιατί τόσα χρόνια δεν δημιουρ­γούσαν. Με αυτό το ρέμπελο πνεύμα πού μπήκε, με αυτήν την αδιαφορία, πάει, βούλιαξε όλο το κράτος. Βρέχει και είναι απλωμένο το σιτάρι; Δεν τους νοιάζει. Ήρθε ή ώρα να φύγουν; Φεύγουν. Το παίρνει το σιτάρι ή βροχή. Την άλλη μέρα θα πάνε στην ώρα τους να μαζέψουν όσο έμει­νε!

  Όταν όμως είναι δικό σου το σιτάρι και το έχεις απλω­μένο στο αλώνι, αν βρέξει, το αφήνεις να χαθεί; Δεν θα κοιμηθείς, για να το σώσεις. Και νιώθεις χαρά, αγαλλία­ση από την κούραση.

  http://hggiken.pblogs.gr/2011/08/ehoyn-dialythei-ola-gerontas-pa-sios.html

 • Ο Σύντεκνος

  Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλουδικα

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  «Είναι πολλοί τώρα εκείνοι πού επιδιώκουν να τα διαλύσουν όλα» – Γ. Παΐσιος

  Ορκίστηκαν να τα …διαλύσουν όλα… 

  . Γιατί τότε αυτοί πού κυβερνούσαν είχαν  Θεό μέσα τους, ενώ σήμερα πολλοί από αυτούς πού κυβερνούν δεν πιστεύουν.

  Είναι πολλοί τώρα εκείνοι πού επιδιώκουν να τα διαλύσουν όλα, οικογένεια, νεολαία, Εκκλησία.Το να ενδιαφέρεται κανείς τώρα και να ανησυχή για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έθνος μας είναι ομολογία, γιατί ή Πολιτεία τα βάζει με τον θείο νόμο.

  Ψηφίζει νόμους ενάντιους στον νόμο τού Θεού.

  http://hggiken.pblogs.gr/2011/08/einai-polloi-twra-ekeinoi-poy-epidiwkoyn-na-ta-dialysoyn-ola-g-p.html

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  EIMAΣΤΕ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΠΠ…

  • Δωριεύς

   Μεγάλο λάθος ἡ συμμετοχὴ μας στὸν Β! Π.Π….

 • Αθηνά

  Όλα τα θέματα είναι καλά και άξια σχολιασμού,αλλά δεν σχολιάζονται.
  Η τουρκία αν δεν εισάγει πιλότους,όσους και να επαναφέρει άτολμοι είναι και άπειροι μπροστά στους δικούς μας πιλότους.

 • isonymoi

  «εμείς (σ.σ. εννοώντας τους Ευρωπαίους) δίνουμε λεφτά στην Ελλάδα και αυτοί αγοράζουν αεροσκάφη».
  Αφου εσεις ειστε κοτες και λαμογια και σκατοψυχοι και δεν τολματε και δεν θελετε να τα βαλετε με τους Αγαρινους!!! Γιατι ρε Ευρωπαιοι-Βαρβαροι δεν κανατε εμπαργκο στον Αγαρινο Ερντογαν που σας στελνει τους τζιχαντιστες του;; Γιατι ρε σκατοψυχοι δεν στειλατε πλοια να μπαινουν μεσα οι λαθρο κατευθειαν και να τους γυρνατε πισω στο Αγαρισταν;;;Αι σιχτιρ λοιπον κοπροσκυλα εσεις και η Βαρβαρωπη σας!!Παντα εισασταν εναντιον μας!!

  • Νησιωτης

   Σωστος!

 • Ελληνας Ορθοδοξος

  χαχαχχαχαχαχχαχαχχαχαχ απο δω το πανε απο κει το φερνουν ΚΑΠΟΙΟΙ
  θα παρουν ΠΑΛΙ χοντρη ΜΙΖΑ με τα εξοπλιστικα ….
  ΠΟΙΟΙ ειναι αυτοι αραγε ???

  • Αθηνά

   Κόντευε να με πάρει ο ύπνος!

   • Ελληνας Ορθοδοξος

    χαχχαχαχαχχαχαχ με αυτο που εγραψα Αθηνουλα ?
    Ετσι ειναι δυστυχως καλη μου ….

    • Αθηνά

     δεν έγραφε κανένας!

     • Ελληνας Ορθοδοξος

      Απαραδεκτοι να αφηνουν ασυνοδευτη μια κυρια, θα τους κραξω ασχημα !!!

     • Αθηνά

      αχαχαχαχα

     • Αθηνά

      Είναι ώρα που ξεκουράζονται οι περισσότεροι.

  • Αθηνά

   όποιοι ασχολούνται με τα εξοπλιστικά

 • Visitor

  Γερμανοί και τούρκοι, πάντα ήταν σύμαχοι μεταξύ τους και δικοί μας εχθροί αντίστοιχα, και για όσο υπάρχουν πάντα θα είναι εχθροί μας.

 • JOHN SYROS

  ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ οι τουρκο-μογγόλοι, ΑΧΡΗΣΤΟΑΝΙΚΑΝΟΙ μογγόλοι, ΚΑΛΟΙ ΕΚΔΩΡΟΣΦΑΓΕΙΣ & ΜΟΝΟΝ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ……

  ΕΙΤΕ ΝΕΟΙ, ΕΙΤΕ ΠΑΛΗΟΙ τουρκο-ΠΙΛΟΤΟΙ, Ή τουρκο-ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΑ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΚΟΘΩΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ & ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΩΣ-ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΤΟΜΙΩΝ τους, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ τους ΠΑΝΕ «ΑΓΑΠΙΩΝΤΑΣ» τους, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΕΤΟΙ & ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΠΟΛΕΜΟΙ ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΙ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ……

  ΑΚΟΜΑ & F-35 ΝΑ τους ΔΩΣΟΥΝ, ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΕΙΝΑΙ & ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΕΚΤΟΣ ΚΙ΄ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ, ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ…..
  ΣΤΗΝ ΔΕ ΘΑΛΑΣΣΑ, τους ΠΙΑΝΕΙ «ΕΜΕΤΟΥΛΗΣ» ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΡΙΚΥΜΙΑ & ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΝΤόΣΘΙΙά τους…..
  ΚΑΙ ΜΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ τουρκο-ΖΑΓάΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ τουρκο-μαγκιές ΣΤΗΝ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ Δ Ε Ν ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ……

  ΤΡΙΣΤΡΟΜΑΑΑΡΑ τους……

 • Aναξ

  αυτο μονο ιδιωτης μπορει να το κανει [για να κανει και εξαγωγες], ολοι οσοι ειναι υπουργοι τα ‘παιρνουν.

  και καλο θα ειναι οι μοναδες του να μπορουν να μεταφερθουν στο εξωτερικο αν χρειαστει, διοτι ειναι τοσο λαμογια και προδοτες που μπορει να τον κλεισουν για να εισαγουν και να περνουν τη μιζα τους.

  Θενε οχι σκοτωμα με τουφεκισμα, αλλα ποιο αγρια πραγματα, μεχρι να μαθουν να σεβονται τον πολιτη και το κρατος που υποτιθεται υπηρετουν.