Αρχείο

Το σχέδιο του «δόκτωρ» Χένρι Κίσινγκερ: Ρωσία και ΗΠΑ εναντίον Κίνας- Στόχος πλέον το Πεκίνο και η στρατηγική συμμαχία με τη Μόσχα

Νεό «κόλπο γκρόσο» του γνωστού «ιέρακα» της νέας τάξης πραγμάτων και πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος  έδωσε τις «κατευθύνσεις του» στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για το πώς θα «ενώσει Ρωσία και  Ηνωμένες Πολιτείες» ώστε να σαμποτάρουν την στρατιωτική ενίσχυση της Κίνας που αποτελεί απειλή και για τις δύο υπερδυνάμεις.

Ο Κίσινγκερ, «ένας παλιός, αδίστακτος  πολεμιστής», σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον Τραμπ και την Ρωσία προκειμένου καταστρέψει την στρατηγική συμμαχία μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας, αναφέρει ο Paul Craig Roberts.

Η ενίσχυση της αμυντικής ισχύος  της Κίνας οφείλεται στην αμερικανική πρόκληση στην  Νότια Θάλασσα της Κίνας, η οποία αποτελεί περιοχή πολλών και μεγάλων συμφερόντων των ΗΠΑ. Η Κίνα δεν είχε σχέδια για να επιτεθεί  στις Ηνωμένες Πολιτείες και σίγουρα δεν είναι  Ρωσία.

Ο Κίσινγκερ γνωρίζει ότι υπάρχει μια  φιλο-αμερικανική ελίτ στη Ρωσία που εργάζεται  για τη δημιουργία και την ανάδειξη της «κινεζικής απειλής», η οποία  θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την Δύση.

Αν αυτή η στρατηγική έβαινε καλώς, η δύναμη της Ρωσίας θα κατέρρεε, όπως ακριβώς οι δυνάμεις  κάθε χώρας η οποία συνεργάζονταν  με τις ΗΠΑ.

Στην τελευταία συνέντευξη τύπου του Πούτιν, ένας δημοσιογράφος με το όνομα Marat Sagadatov ρώτησε αν η Ρωσία αποτελεί ήδη παγκόσμια υπερδύναμη.

Η απάντηση του Πούτιν ήταν:

«Η οικονομία, η βιομηχανία, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι οργανισμοί μας συχνά ακολουθούν τους κανόνες που καθορίζονται από τους διεθνείς οργανισμούς και τους συμβούλους μας. Δεν είναι καιρός όμως για την εισαγωγή ξένων συμβούλων και για την αμυντική  δραστηριότητα;».

Κάθε Ρώσος πρόεδρος γνωρίζει ότι το να είσαι μέρος της Δύσης σημαίνει να ζεις με τους κανόνες της Ουάσιγκτον. Η μόνη χώρα της Δυτικής συμμαχίας που έχει ανεξάρτητη οικονομική και διεθνή πολιτική είναι ακριβώς οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό που είναι κατανοητό είναι ότι, παρά την εκλογή Τραμπ στην προεδρία, η πραγματική κυβέρνηση των ΗΠΑ κυριαρχείται από νεοσυντηρητικούς σε όλους τομείς…και στην  εξωτερική πολιτική.

Οι  Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν υπερδύναμη ισχυρή όπως πάντα, και η  ιδεολογία του νεοσυντηρητισμού κυριαρχεί de facto σε ορισμένες υπηρεσίες όπως  την  CIA, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο .

Οι νεοσυντηρητικοί διατηρούν την επιρροή τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, χάρη στα πανεπιστήμια , τα ιδρύματα και το υπουργείο διεθνών σχέσεων.

Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Τραμπ  καταλαβαίνει το ρόλο του, αλλά οι δηλώσεις  συχνά ερμηνεύονται λανθασμένα.

Δεν είναι γνωστό αν θα κερδίσει τελικά η πολιτική Τραμπ σε σχέση με την Ρωσία καθώς τουλάχιστον φαίνεται να έχει ο ίδιος  σοβαρές προθέσεις για την ελαχιστοποίηση των εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά οι αντιθέσεις ανάμεσα τους θα παραμείνουν εφόσον είναι γεωστρατηγικού χαρακτήρα .

Όπως εξηγεί και ο καθηγητής Michel Chossudovsky, υπάρχουν διαφορετικά συμφέροντα που αφορούν την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το συγκρότημα στρατιωτικών / ασφαλείας των ΗΠΑ χρειάζεται ΠΑΝΤΑ μια ισχυρή απειλή, όπως η πρώην «σοβιετική απειλή» η οποία έχει εξελιχθεί σε  «ρωσική απειλή»,  για να δικαιολογήσει την ιδιοκτησία του περίπου ενός  τρισεκατομμυρίου  δολαρίων του κρατικού προϋπολογισμού. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση οι Αμερικανοί πολίτες θα ξεσηκώνονταν .

poutin-tramp-620x400

Προφανώς το αμυντικό  συγκρότημα ασφαλείας και οι νεο-συντηρητικοί θεωρούν τον Τραμπ  ως απειλή, αλλά υπάρχουν και όρια που καθορίζονται από την Γερουσία .

Όπως και να το δούμε όμως ο πόλεμος ανάμεσα σε αυτές  τις δύο  παρατάξεις θα είναι τρομερός και μπορεί να πληγώσει την ίδια την Αμερική τόσο πολύ που η εμφάνιση της Κίνας στο διεθνές προσκήνιο  να «πλασαριστεί» ως σωτηρία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...