Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ - Επίθεση ισραηλινών αεροσκαφών σε αεροδρόμιο στην Δαμασκό – Στόχος η επίλεκτη συριακή προεδρική φρουρά

Αιφνιδιαστική επίθεση του Ισραήλ με την χρήση μοίρας COMAO από αεροσκάφη F-16ISUFA και F-15I Ma’an σε αεροδρόμιο κοντά στην Δαμασκό χθες τα μεσάνυχτα προκάλεσε και πάλι την συριακή και ρωσική αποστολή  στην χώρα.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε επίσης τις πολλές εκρήξεις και ανακοίνωσε ότι δεκάδες ασθενοφόρα  έσπευσαν  στην περιοχή για να περισυλλέξουν τους τραυματίες .

Το αεροδρόμιο που βομβάρδισαν οι Ισραηλινοί περιγράφεται ως μια σημαντική στρατηγική βάση για τις δυνάμεις της Συρίας στον πόλεμο κατά του ISIS.

Τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη κτύπησαν αεροδρόμιο που χρησιμοποιείται  από τις επίλεκτες δυνάμεις του Άσαντ στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό, οδηγώντας σε νέα κλιμάκωση   και «συνέπειες» κατά της συριακής ηγεσίας και προσωπικά κατά του Μ.Άσαντ .

Εντωμεταξύ Σύροι αξιωματούχοι του στρατού υποστήριξαν ότι αρκετοί πύραυλοι  εκτοξεύτηκαν από το  βόρειο Ισραήλ κατά του συριακού εδάφους σε μια γενικευμένη επίθεση κατά της Συρίας.

Η ανώτατη ηγεσία του συριακού στρατού  προειδοποίησε για τις συνέπειες μετά από αυτό το ύπουλο κτύπημα όπως το χαρακτήρισε ,  το οποίο αποτελεί  «κατάφωρη» προσβολή του συριακού κράτους.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι επιπροσθέτως δεκάδες πύραυλοι  εκτοξεύτηκαν στο αεροδρόμιο Mazzeh από μια περιοχή κοντά στη λίμνη Τιβεριάδα στο βόρειο Ισραήλ λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Στόχος του Ισραήλ ήταν μια σημαντική στρατηγική βάση που χρησιμοποιείται από την επίλεκτη  Δημοκρατική Φρουρά της Συρίας, η οποία έχει εξοπλιστεί αποκλειστικά από την Ρωσία με οπλικά συστήματα νέας τεχνολογίας.

Φωτιές γέμισαν την περιοχή και εκρήξεις ακούγονταν σε πολλά τμήματα της πρωτεύουσας αποτέλεσμα των ισραηλινών επιθέσεων των αεροσκαφών του Ισραήλ.

Το Τελ Αβίβ αψηφώντας όλα όσα διαδραματίζονται στην Συρία, ακόμα και την ισχυρή ρωσική παρουσία προέβη σε μια κίνηση η οποία από την ρωσική πλευρά εκτιμάται ως άκρως προκλητική, ειδικά μετά την ανακοίνωση της Μόσχας για απόσυρση των δυνάμεων της.

Το σκηνικό στην χώρα αυτή «φορτώνεται» επικίνδυνα και μετά την αποκάλυψη  κονβόι πυρομαχικών με τουρκική προέλευση για την Αλ Νούσρα από Ρώσους και Σύρους,  περιπλέκοντας  ακόμα πιο πολύ το ήδη "δύσκολο" σκηνικό ενώ  Ισραήλ, Τουρκία, Σ.Αραβία και ΗΠΑ ,  Ρωσία , Ιράν και Συρία στήνουν ένα «θέατρο του παραλόγου» το οποίο μπορεί να πυροδοτήσει κάτι ακόμα πολύ χειρότερο.

Βίντεο εδώ

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...