Πνευματικά ωφέλιμα

«Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως»

Η ιστορία της ανθρωπότητας χωρίζεται σε δύο περιόδους. Στην προ και μετά Χριστόν εποχή. Η πρώτη είναι η σκοτεινή περίοδος ενώ η δεύτερη είναι η περίοδος της χάριτος, όπου όλοι οι άνθρωποι σε κάποια στιγμή της ζωής τους, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Χριστό, επιλέγοντας αν θα Τον ακολουθήσουν, ώστε να πορευτούν μαζί Του, από το σκοτάδι στο Φως.

Αδιαμφισβήτητα, ιδιαίτερα για τους φίλους της μελέτης, για εκείνους που αγαπούν τα βιβλία, η ζωή τους θα χωριστεί αντίστοιχα σε δυο περιόδους εάν αξιωθούν την μεγάλη ευλογία να γνωρίσουν και να μελετήσουν τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τον Ουράνιο άνθρωπο, τον Τρισμακάριστο, τον εγγυητή της μετανοίας των αμαρτωλών.

Δεύτε πάντες οι εραστές των λόγων του Ιερού Χρυσοστόμου, να αναπέμψουμε θυμίαμα ευωδιαστό και αγιορείτικο, στο καύχημα της Ορθοδοξίας, στον Πατήρ των Πατέρων, στον κήρυκα της μετανοίας, στον υμνητή της ελεημοσύνης, σε εκείνον που έχει άσβεστο πόθο για τη Σωτηρία μας.

Αξίωσε μας Άγιε Ιωάννη Χρυσόστομε, εσύ που του στόματος σου η Χάρη σαν πυρσός φώτισε την Οικουμένη και οι θησαυροί που μας άφησες δεν είναι υλικοί αλλά πνευματικοί, να διδαχτούμε μέσα από τους παιδευτικούς λόγους σου την αξία της ταπεινοφροσύνης και πρέσβευε στον Χριστό τον Θεό μας, να μας χαρίσει το Μέγα του Έλεος.

Α.Δ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ