Αρχείο

Σκηνικό Γ' Παγκοσμίου Πολέμου στήθηκε στον πλανήτη - Όλα έτοιμα για την γενική ανάφλεξη - Δείτε βίντεο και εικόνες


Του Βασίλη Καπούλα

Σκηνικό Γ' Παγκοσμίου Πολέμου στήθηκε στον πλανήτη καθώς Ρωσία, Κίνα και ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ετοιμάζονται πυρετωδώς για την γενική ανάφλεξη. Απομένει μόνο μια αφορμή και όλα έχουν στηθεί, Βαλτική, Νότια Σινική Θάλασσα ή Μέση Ανατολή; Πριν λίγο δημοσιεύτηκαν οι πρώτες εικόνες και βίντεο τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω με εκατοντάδες αμερικανικά άρματα μάχης να καταφτάνουν, στο λιμάνι του Μπρεμερχάβεν, στη βόρεια Γερμανία.

Το πλοίο Resolution έφθασε την Τετάρτη ενώ δύο ακόμη πλοία, το Freedom και το Endurance, αναμένονται στη Γερμανία την Κυριακή.

Η εκφόρτωση των πλοίων άρχισε την Παρασκευή, με το βαρύ εξοπλισμό για να μεταφέρεται στην Πολωνία μέσω του σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου.

Στη Γερμανία θα φτάσουν εντός των επόμενων ημερών συνολικά 87 άρματα μάχης Μ1Α1 Abrams και περισσότερα από 130 ΤΟΜΑ τύπου Bradley.

Αυτή αποτελεί και μια από τις μεγαλύτερες αποβάσεις αμερικανικού οπλισμού στην ανατολική Ευρώπη μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Περίπου 4.000 αμερικανικοί στρατιώτες θα επανδρώσουν τα οχήματα και αναμένεται να φτάσουν μέσα στον Ιανουάριο.

Αρχικά θα γίνει μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση στην Πολωνία και στη συνέχεια οι δυνάμεις θα διαμοιραστούν σε επτά ανατολικοευρωπαϊκές και νοτιοευρωπαϊκές χώρες.

Το αρχηγείο τους θα βρίσκεται στη Γερμανία.

Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία θα φιλοξενήσουν στρατεύματα από τη Γερμανία, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, με κάθε έθνος να δέχεται έως και 1.000 στρατιώτες.

Το Πεντάγωνο έχει αρχίσει την μεταφορά του βαρέως εξοπλισμού του σε τέσσερα σημεία στην Ευρώπη, η οποία ορίζεται ως μέρος της γιγαντιαίας επιχείρησης του ΝΑΤΟ με την ονομασία «Atlantic Reserve», με σκοπό να «καθησυχάσει τους συμμάχους από την «επιθετικότητα» της Ρωσίας.

Τα 1.600 M1 Abrams A2 μεταφέρονται σε τεράστιο στρατόπεδο στην περιοχή Eygelskhoven, που αποτελεί ένα συγκρότημα 500 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με εννέα τεράστιες αποθήκες με ελεγχόμενη θερμοκρασία για την υγρασία, ως μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη .

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει άρματα μάχης M1A2 Abrams, ΤΟΜΑ Bradley και αυτοκινούμενα οβιδοβόλα M109 Paladin.

Το ολλανδικό στρατόπεδο βρίσκεται στην πρώην στρατιωτική βάση κοντά στην περιοχή Eygelskhoven Kerkrade. Κατασκευάστηκε το 1985, ως μέρος αμερικανικής στρατιωτικής βάσης σε περίπτωση πιθανής εισβολής της Σοβιετικής Ένωσης στην Ευρώπη ενώ διαλύθηκε το 2006.

Από το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, το Πεντάγωνο έχει επισήμως και πάλι στη διάθεσή την βάση αυτή. Τέσσερις εγκαταστάσεις αποθήκευσης εξασφαλίζουν την ταχύτατη επάνδρωση του στρατοπέδου με 6.000 μονάδες βαρέως εξοπλισμού.

Το ίδιο ακριβώς πραγματοποιείται σε Γερμανία και Βέλγιο και Πολωνία . Επί του παρόντος, οι ΗΠΑ διαθέτουν στην Ευρώπη, δύο μονάδες, την 173η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και το δεύτερο σύνταγμα ιππικού.

Μια πλήρως Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία με επτά τάγματα θα μεταφερθεί στην Πολωνία τον Ιανουάριο του 2017 . Το πρώτο τάγμα αποτελείται από άρματα μάχης M1 Abrams , τα οποία έχουν αποστολή να καλύψουν την περιοχή της Βαλτικής μεταξύ της Εσθονίας και της Λετονίας.

Το δεύτερο τάγμα M1 Abrams θα ευρίσκεται στη Γερμανία. Δύο τάγματα του μηχανοκίνητου πεζικού, που θα είναι εξοπλισμένα με Μ-2 Bradley και Abrams θα επιχειρούν σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

Η διοίκηση της ταξιαρχίας θα βρίσκεται στην Πολωνία, μαζί με τα άλλα δύο τάγματα, ένα τεθωρακισμένων και ένα αυτοκινούμενου πυροβολικού που θα είναι εξοπλισμένα με αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Μ-109 Paladin.

Η έδρα της ταξιαρχίας των ΗΠΑ θα βρίσκεται στην πολωνική πόλη Orzysz, κοντά στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Συνολικά, περίπου 6.000 στρατιώτες των ΗΠΑ θα μεταφερθούν στην Ευρώπη τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Επίσης η Γαλλία θα αποστείλει στην Εσθονία 300 στρατιώτες και πέντε άρματα μάχης Leclerc, μαζί με απροσδιόριστο αριθμό VBCI. Γάλλοι στρατιώτες θα υπάγονται στο βρετανικό τάγμα που θα μεταφερθεί στην Εσθονία, την άνοιξη του επόμενου έτους.

Το Λονδίνο αποστέλλει 800 στρατιώτες, τέσσερα άρματα μάχης Challenger 2 και απροσδιόριστο αριθμό των οχημάτων μάχης πεζικού, κατά πάσα πιθανότητα αφορά την έκδοση των 30 τόνων.

Η Γερμανία θα αποστέλλει στη Λιθουανία μονάδα αρμάτων μάχης Leopard 2. Το τάγμα θα αποτελείται από 450 στρατιώτες από τη Γερμανία. Επίσης 300-500 στρατιώτες θα αποσταλούν από Βέλγιο και Κροατία .

Το ΝΑΤΟ δείχνει την παρακάτω φωτογραφία...

https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/817736360689864706

https://twitter.com/Bill_Leasure/status/817735671125262342

https://twitter.com/ABC/status/817392796990480384

https://twitter.com/NATO/status/817351441450930178

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...