Κόσμος

Ξαφνική αποχώρηση αμφιλεγόμενου συνεργάτη του Τραμπ - Γιατί τον «παραίτησαν»;

Ο γιος του Μάικλ Τ. Φλιν, του απόστρατου αντιστράτηγου στον οποίο έχει προταθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει τον ρόλο του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, υπέβαλε την παραίτησή του από την ομάδα μετάβασης του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ την Τρίτη, σύμφωνα με το CBS News.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου, ο Μάικλ Φλιν Τζούνιορ, ο οποίος έχει απασχολήσει εκτενώς τα αμερικανικά μέσα λόγω της προθυμίας του να... μεταδίδει ψευδείς ειδήσεις για την Χίλαρι Κλίντον και για τον σύζυγό της, Μπιλ, με αναδημοσιεύσεις και αναρτήσεις του στο Twitter, δεν θα βρίσκεται πλέον στο team του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.

Κι αυτό γιατί η «εκστρατεία λάσπης» που διεξάγει τόσο καιρό στα social media κοντεύει να γυρίσει «μπούμερανγκ» για την ομάδα μετάβασης του Τραμπ, η οποία δεν έχει καμία πρόθεση να δαπανήσει ούτε ενέργεια ούτε πολιτικό κεφάλαιο για να τον υπερασπιστεί.

Σύμφωνα με το CBS News, μεταξύ των αρμοδιοτήτων του Μάικλ Φλιν Τζούνιορ ήταν να προγραμματίζει τις συναντήσεις του πατέρα του, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποια επρόκειτο ακριβώς να είναι τα καθήκοντά του μετά την ανάληψη της θέσης του Συμβούλου Ασφαλείας από τον απόστρατο αντιστράτηγο.

Το σίγουρο πάντως είναι πως, εάν δεν είχε υποβάλει την παραίτησή του, μετά από λίγες μέρες θα του είχε ανακοινωθεί η απόλυση, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.

Ο Μάικλ Φλιν Τζούνιορ είχε παρευρεθεί σε αρκετές συσκέψεις που έλαβαν χώρα στον «Πύργο του Τραμπ» μετεκλογικά, συνοδεύοντας τον πατέρα του. Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να τον δείτε να στέκεται στο πίσω μέρος:

Ο Φλιν Τζούνιορ, ο οποίος κατέχει υψηλή θέση στην εταιρεία Flynn Intel Group του πατέρα του, είχε προσελκύσει εξαιρετικά αρνητικά σχόλια από τον Τύπο εξαιτίας ενός πρόσφατου tweet του για το #Pizzagate, μια κατασκευασμένη ιστορία σχετικά με δήθεν συμμετοχή της Κλίντον σε κύκλωμα πορνείας παιδιών που εδρεύει στο εστιατόριο Comet Pizza στην Ουάσινγκτον.

Το επίμαχο tweet αναρτήθηκε προχθές, όταν ένας άνδρας ονόματι Έντγκαρ Γουέλτς εμφανίστηκε στην εν λόγω πιτσαρία οπλισμένος με ένα τουφέκι, ισχυριζόμενος ότι θέλει να ερευνήσει ο ίδιος την υπόθεση.

Μετά το περιστατικό, ο Μάικλ Φλιν Τζούνιορ έγραψε σε tweet του ότι το #Pizzagate παραμένει ένα ανοιχτό ζήτημα, αφού δεν έχει αποδειχθεί ακόμα ότι δεν ισχύει!

Στο παρελθόν, ο Φλιν είχε διαδώσει με αναδημοσιεύσεις και αναρτήσεις και άλλες ψευδείς ειδήσεις για το ζεύγος Κλίντον, (όπως ότι ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είχε βιάσει ένα 13χρονο κορίτσι) αλλά και για γερουσιαστές, όπως π.χ. τον Μάρκο Ρούμπιο, για τον οποίο είχε γράψει ότι είναι «γκέι κοκαϊνομανής».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ