Εθνικά θέματα

Ντοκουμέντο: Αλωνίζουν οι Τούρκοι στη Λαδόξερα - Ξέσπασμα Έλληνα καπετάνιου: «Το λιμενικό κάνει απλές συστάσεις γιατί... εκτελεί εντολές»!


Χώρα μπανανία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την Ελλάδα. Οι καταγγελίες Eλλήνων ψαράδων για την συνεχόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στη Λαδόξερα, σε συνδυασμό με την προκλητική αδιαφορία του ελληνικής κυβέρνησης, εξοργίζουν και προκαλούν το αίσθημα των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες ψαράδων, στη Λαδόξερα παραβιάζονται καθημερινά τα θαλάσσια σύνορα της χώρας από τουρκικά αλιευτικά.

Το εξοργιστικό σύμφωνα με την καταγγελία Έλληνα καπετάνιου είναι όταν οι αλιείς μας καλούν μέσω ασυρμάτου το λιμενικό για να καταγγείλουν τις προκλήσεις, αυτό απαντά απλά πως έκαναν συστάσεις, δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο, γιατί πολύ απλά εκτελούν εντολές!

Δηλαδή οι πολιτικοί προϊστάμενοι δίνουν εντολές στους λιμενικούς -οι οποίοι βέβαια δεν φέρουν ευθύνη για τα γεγονότα- απλά να κάνουν συστάσεις; Έχουμε απωλέσει την εθνική μας κυριαρχία και δεν το γνωρίζουμε;

Οι Τούρκοι αλιείς αλωνίζουν ανενόχλητοι στο Θρακικό πέλαγος, δημιουργώντας αμέτρητα προβλήματα στους Έλληνες αλιείς ενώ δεν λείπουν και οι φωνές που επισημαίνουν ότι με τέτοια “χαλαρή” αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή, είναι πολύ πιο εύκολο να δούμε θερμό επεισόδιο καθώς τους επιτρέπουμε να κάνουν βόλτες στην πόρτα μας…

Μάλιστα η προκλητικότητα των Τούρκων έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που όταν δέχονται τις τυπικές παρατηρήσεις του λιμενικού… φωνάζουν το δικό τους για βοήθεια …γιατί “παρενοχλούνται”.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο από alexopoli.gr με τις καταγγελίες του Ελληνα καπετάνιου: 

http://www.alexpoli.gr/wp-content/uploads/2016/12/kapetanios.mp3

Η αδιαφορία της χώρας μας δημιουργεί τετελεσμένα, με αποτέλεσμα να εγείρεται θέμα «γκρίζων ζωνών», με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις για τους Έλληνες ψαράδες.

Πολλές είναι οι καταγγελίες όλο αυτό το διάστημα πολλών ψαράδων μας σε πολλές περιοχές του Αιγαίου.

Δεν φτάνει ότι ψαρεύουν παράνομα στα ελληνικά νερά, βγαίνουν και διαμαρτύρονται – ο Τουρκικός τύπος- ότι η Ελλάδα κάνει παραβίαση , για να εδραιώσουν τη θεωρία περί δήθεν ”γκρίζων ζωνών”.

Ελληνες στρατιωτικοί μάλιστα εκτιμούν ότι οι Τούρκοι ψαράδες δεν επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους τυχαία γύρω από συγκεκριμένα νησιά. Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο, όπως αναφέρουν κάποιοι αξιωματούχοι.

Έβρος: Έπαρση σημαίας στο φυλάκιο Γέφυρας Κήπων παρουσία ΥΕΘΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Την ίδια στιγμή που κορυφώνεται η τουρκική προκλητικότητα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, διανυκτέρευσε μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΣ Βασίλη Τελλίδη στο φυλάκιο Γέφυρας Κήπων Έβρου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του είχε την ευκαιρία να συζητήσει με στρατιώτες και να αφουγραστεί τις ανάγκες των στελεχών που ζουν στην παραμεθόριο.

Το βράδυ διανυκτέρευσε στο φυλάκιο και στις 7 σήμερα το πρωί, έγινε η τελετή ύψωσης της σημαίας για πρώτη φορά παρουσία υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Το φυλάκιο Γέφυρας είναι αυτό που βρίσκεται πάνω στην γέφυρα που ενώνει την χώρα μας με την Τουρκία.

Δείτε το σχετικό βίντεο όπως το δημοσίευσε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
https://twitter.com/V_Siriopoulos/status/807097964607012864

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...