Αρχείο

Επίθεση των τζιχαντιστών σε κομβόι λεωφορείων κατά την έξοδο από το Χαλέπι –Προσπάθησαν να πάρουν αιχμαλώτους

Διακόπηκε η εκκένωση των μαχητών και των οικογενειών τους από το ανατολικό Χαλέπι , όταν ισλαμιστές μαχητές του ISIS παραβίασαν την συμφωνία και προσπάθησαν να πάρουν ομήρους, σύμφωνα με το συριακό τηλεοπτικό κανάλι Al-Ikhbariya.

Σύμφωνα με το κανάλι, οι τρομοκρατικές ομάδες εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση , όταν η φάλαγγα των λεωφορείων ήταν έτοιμη να αναχωρήσει . Την ίδια στιγμή συριακές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή και επιτέθηκαν στους τρομοκράτες.Ταυτόχρονα, ένοπλοι άνοιξαν πυρ στις πόλεις Foix και Kefrayya.

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο μάρτυρες ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν αρκετές εκρήξεις, οι οποίες ακούστηκαν στο χώρο όπου βρίσκονταν  λεωφορεία με εκτοπισμένους.

w925
Με τη σειρά του, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανακοίνωσε ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά την προετοιμασία για την εκκένωση αμάχων με λεωφορεία και ότι οι τζιχαντιστές προσπάθησαν με την χρήση βαρέων όπλων να πάρουν ομήρους στο νότιο-δυτικό τμήμα της πόλης.

Οι ισλαμιστές ανατίναξαν επίσης και τα κεντρικά γραφεία και τις αποθήκες με τρόφιμα και ρουχισμό στην περιοχή  για να μην δοθούν στους δυστυχισμένους αμάχους  του Χαλεπίου.

Μια πηγή στην έδρα της συριακής στρατιωτικής επιχείρησης επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον της αυτοκινητοπομπής και προσπάθησαν να πάρουν ομήρους. Σημείωσε ότι τώρα οι διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες μέσω μεσαζόντων έχουν ανασταλεί.

Η απομάκρυνση των αμάχων και των μαχητών από το ανατολικό Χαλέπι μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους διήρκεσε συνεχώς για δύο ημέρες.

Νωρίτερα, το ρωσικό κέντρο για την συμφιλίωση των αντιμαχόμενων μερών στη Συρία ανέφερε ότι εννέα συνοδείες ολοκληρώθηκαν και εξήλθαν από την πόλη σχεδόν 6.500 ατόμων συμπεριλαμβανομένων και 3.000 ισλαμιστών μαχητών .

 

https://youtu.be/p4ak9F3LDL0

 

https://youtu.be/ksqlPHEraT8?t=3

https://youtu.be/7SoWE8SLIfQ?t=2

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...