Κόσμος

Εντυπωσιακό: Αυτό είναι το νέο ρωσικό σύστημα ασφαλείας για τις βάσεις στα σιλό εκτόξευσης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων ICBM (βίντεο)

Οι στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις της Ρωσίας έβαλαν σε υπηρεσία ένα νέο σύστημα ασφαλείας για τις βάσεις στα σιλό εκτόξευσης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων ICBM. Είναι τηλεχειριζόμενος σταθμός οπλισμού που όταν βρίσκεται εκτός χρήσης παραμένει στο εσωτερικό θωρακισμένου διαμερίσματος.

Ο χειρισμός γίνεται από ειδικά χειριστήρια από άνθρωπο σε ειδικό θωρακισμένο δωμάτιο με την επικοινωνία να γίνεται τόσο ασύρματα όσο και με εφεδρική ενσύρματη ζεύξη.

Η ενεργοποίηση του συστήματος γίνεται εντός 30 δευτερολέπτων όταν και εμφανίζεται στην επιφάνεια ο σταθμός οπλισμού και με βάση την αρχική μορφή του μπορεί να εξουδετερώνει στόχους με την χρήση πολυβόλων και βομβίδων σε αποστάσεις μέχρι και τα 400μ.

Κάνει χρήση του πολύκανου πυροβόλου των 30mm τύπου OA-18 που χρησιμοποιείται και στο AK-630 CIWS καθώς και 8 αντιαρματικούς πυραύλους τύπου RPG-30. επίσης μπορεί να εφοδιαστεί και με μεγαλύτερης φονικότητας και εμβέλειας αντιαρματικά όπως οι Kornet.

Το σύστημα κάνει χρήση αισθητήρων EO/IR με σύστημα προειδοποίησης κα εντοπισμού στόχων.

Η ρωσική πρόταση προστασία έρχεται σε αντιδιαστολή με το αμερικανικό σύστημα προστασία των Minuteman σε Βόρεια Ντακότα, Γουαιομινγκ και Μοντάνα που κάνει χρήση αεροκίνητων στρατευμάτων με ελικόπτερα AB-212(σε στάδιο αντικατάστασης με τα UH-60 να είναι ο πιο πιθανός επιλαχόν) σε συνεργασία με ραντάρ εντοπισμού που όμως είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν τα drone.

https://www.youtube.com/watch?v=iiw1LHJGLeE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...