Αρχείο

Β. Πούτιν προς αρχηγούς μυστικών υπηρεσιών: «Βρείτε ποιοι όπλισαν τον δολοφόνο του πρέσβη, καμία ανοχή στους εγκληματίες» - Η «ρωσική αρκούδα» δείχνει τα δόντια της

του Ανδρέα Μουντζουρούλια Λίγες ώρες μετά την είδηση της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στη Τουρκία, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Β. Πούτιν συγκάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του για θέματα εξωτερικής πολιτικής και συμβούλους των μυστικών υπηρεσιών.

Η συνάντηση έλαβε χώρα με την συμμετοχή των Σ. Λαβρόφ, Sergey Naryshkin, ο οποίος είναι επικεφαλής της SVR και του Alexander Bortinkov, ο οποίος είναι επικεφαλής της FSB.

Συνοπτικά και με βάση τα λεγόμενα του Β. Πούτιν η απάντηση θα είναι σκληρή, με την Ρωσική πλευρά να μην δείχνει καμία ανοχή προς όλους όσοι κρύβονται πίσω από την δολοφονία του πρέσβη.

Σύμφωνα με τον Β. Πούτιν, το έγκλημα είναι αναμφισβήτητα μία πρόκληση, η οποία αποσκοπεί να εκτροχιάσει τις συνομιλίες γύρω από το Συριακό. Ορισμένες από τις εμπλεκόμενες χώρες όχι μόνο δεν θέλουν να επιλυθεί η κρίση, αλλά να οξυνθεί περαιτέρω.

Η απάντηση σύμφωνα με τον Β. Πούτιν πρέπει να είναι μία και ξεκάθαρη, πρέπει να ενισχθυθεί η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, πρέπει να μάθουν από πρώτο χέρι πως απαντά η Ρωσία όταν την προκαλούν.

Ήδη έχει δημιουργηθεί μια Επιτροπή για να εξετάσει τα αίτια και το ποιοι βρίσκονται πίσω από τον δολοφόνο, ενώ τις επόμενες ώρες, ειδικό κλιμάκιο θα μεταφερθεί στην Άγκυρα για να συνεργαστεί με τις τουρκικές Αρχές.

Ο Β. Πούτιν είναι αρκετά προσεκτικός στις λέξεις που χρησιμοποιεί, καθώς αναφέρεται συνέχεια στην λέξη ''προβοκάτσια''. Δεν θέλει να προβεί σε βιαστικά βήματα, καθώς το γεωπολιτικό σκηνικό είναι ''καυτό''.

Η πρόσκληση των επικεφαλής των μυστικών του υπηρεσιών, επίσης δεν είναι τυχαία. Σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να διασφαλίσει την ακεραιότητα των διπλωματών που βρίσκονται στην Τουρκία, καθώς ανησυχεί και για άλλα αντίστοιχα περιστατικά.

Επίσης, η δραστηριοποίηση των υπηρεσιών δηλώνει ξεκάθαρα πως πίσω από την δολοφονική ενέργεια δεν κρύβεται μόνο ο τούρκος αστυνομικός, αλλά όπως όλα δείχνουν κάποιοι τον όπλισαν για να ανατρέψει το γεωπολιτικό status quo της περιοχής.

Η απάντηση της Μόσχας θα είναι άμεση και σκληρή και ίσως σύντομα μάθουμε τι πραγματικά έλαβε χώρα με την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...