Αρχείο

Τζιχαντιστές του ISIS/DAESH καταστρέφουν ρωσικό ελικόπτερο Mi-35 με αντιαρματικό βλήμα μετά από αναγκαστική προσγείωση στη Χομς (Βίντεο)

Μαχητές του ισλαμικού κράτους (ISIS) «ισχυρίζονται» ότι  χθες  εξουδετέρωσαν ένα ρωσικό πολεμικό ελικόπτερο στη Συρία. Επίσημη ανακοίνωση για το θέμα από το ρωσικό γενικό επιτελείο δεν υπάρχει ακόμη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ελικόπτερο καταστράφηκε στο έδαφος  με την εκτόξευση ενός  κατευθυνόμενου αντιαεροπορικού  βλήματος από φορητό σύστημα (MANPADS) , στην περιοχή Huwaysis στα ανατολικά της κατεστραμμένης από τον πόλεμο πόλης Χομς. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή θανάτους.

Οι ισλαμιστές ανέφεραν στα κοινωνικά δίκτυα ότι «ένα ρωσικό ελικόπτερο  εξουδετερώθηκε  από ένα κατευθυνόμενο βλήμα κοντά στην περιοχή Huwaysis στην ανατολική επαρχία της Χομς».

Οι ανεπιβεβαίωτοι  ισχυρισμοί δεν έχουν πιστοποιηθεί  ακόμα, αναφέρει μεγάλης κυκλοφορίας βρετανική εφημερίδα, αν και υπάρχει το βίντεο  .

Ρωσικά αεροσκάφη και ελικόπτερα δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή την εβδομάδα μετά την επίθεση των τζιχαντιστών σε θέσεις του συριακού στρατού,  κοντά στην πετρελαιοπηγή Al-Mahr στα ανατολικά της Χομς τη Δευτέρα.

Επίσης περισσότεροι από 12 Σύροι  στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί  άλλοι τραυματίστηκαν σε  επίθεση που πραγματοποιήθηκε για να εκκαθαριστούν κρησφύγετα  ισλαμιστών μαχητών  σε παρακείμενη  περιοχή.

Η Ρωσία έχει εξαπολύσει μια τρομερή επίθεση στους  αντάρτες της  περιοχής  του  ανατολικού  Χαλεπίου 115 μίλια βόρεια της Χομς.

Σύμφωνα με το βίντεο το ελικόπτερο καταστράφηκε στο έδαφος και ενδεχομένως ήταν κενό ανθρώπινου «φορτίου», ή πρόλαβαν και διέφυγαν οι στρατιωτικοί  που ήταν δίπλα  . Επίσης δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν τυχόν το ελικόπτερο  ήταν συριακό.

Το Βίντεο με την «καταστροφή» ρωσικού  ελικοπτέρου από μαχητές του ISIS  με κατευθυνόμενο αντιαεροπορικό βλήμα στη Συρία

https://youtu.be/Swfvpp6dUxA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...