Εκκλησία

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για τον Πανάγιο Τάφο (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τις εργασίες που πραγματοποιούνται στον Πανάγιο Τάφο μίλησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ' στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό των Σερρών, ΤΗΛΕ - Επιλογές.

''Πράγματι είναι ένα μεγάλο και ιστορικό γεγονός, διότι την αναστήλωση ανέλαβε το Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών υπό την καθοδήγηση και πρωτοβουλία της Καθηγήτριας κ. Τόνιας Μοροπούλου, και ο τρόπος με τον οποίο γίνονται σήμερα οι εργασίες είναι πρωτότυπος'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

''Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι με τις εργασίες αυτές αποκαθίσταται το Ιερό Κουβούκλιο, το οποίο περιλαμβάνει και προστατεύει το εναπομείναν μέρος του σπηλαίου'' συμπλήρωσε ο Μακαριώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Θεόφιλος τόνισε: ''Στην β' φάση, όταν έχουν πλέον προχωρήσει οι εργασίες και έχουν καθαρίσει τον βράχο και έχουν αποκαταστήσει αρκετά μέρη του Ιερού Κουβουκλίου, έρχονται αντιμέτωποι με αυτό τον βράχο τον ίδιο. Προσπαθούν πάλι να εφαρμόσουν τα όργανα τα οποία ξαφνικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν, διότι απεδείχθει ότι από τον βράχο προήρχετο μαγνητική ενέργεια.''

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων υπογράμμισε: ''Εκείνο το οποίο συγκλόνισε τους πάντες όταν προσπάθησαν να κάνουν μία εφαρμογή με τα ίδια μηχανήματα επί του Τάφου του Χριστού, εκεί πλέον καταστράφηκαν όλα τα όργανα, τα οποία πρέπει να φέρουμε πάλι πίσω στην Αθήνα.''

 

https://youtu.be/tnDrlm_KJsI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ