Κόσμος

Ο ιρακινός Στρατός ανακοίνωσε ότι «ο υπουργός Τύπου» του ISIS είναι νεκρός

Ο ιρακινός Στρατός ανακοίνωσες ότι «ο υπουργός Τύπου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο βιλαέτι [επαρχία] της Νινευή» σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή στη Μοσούλη.

Ο Ζιάντ Χαρούφα, υπουργός Τύπου και προπαγάνδας των τζιχαντιστών στη Μοσούλη, υπεύθυνος και για τις παραγωγές βίντεο και ταινιών της οργάνωσης, σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό της ιρακινής πολεμικής αεροπορίας.

«Η εξτρεμιστική οργάνωση τέλεσε την κηδεία του σημαντικού ηγέτη της στην περιοχή Χαγί Αλ Αράμπι, στην ανατολική ακτή της Μοσούλης» σύμφωνα με το ιρακινό υπουργείο Άμυνας.

Η επιχείριση για την απελευθέρωση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου 2016.

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014. Πριν αλωθεί είχε περισσότερους από 2 εκ. κατοίκους. Υπολογίζεται ότι στην πολιορκημένη πόλη πρέπει να παραμένουν ακόμα 1,2 εκ. άμαχοι, το 1/3 λέγεται ότι είναι παιδιά.

Ο ιρακινός στρατός έχει εισέλθει στη Μοσούλη από τις ανατολικές συνοικίες της, έχει θέσει υπό τον έλεγχό του αρκετές και διεξάγει σκληρές οδομαχίες με τους τζιχαντιστές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...