Κόσμος

Οι τεχνικές αποπροσανατολισμού που χρησιμοποιεί το ISIS απέναντι στον ιρακινό στρατό

Τακτικές αντιπερισπασμού με όσα μέσα διαθέτουν χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κύμα επίθεσης που δέχονται από τον ιρακινό στρατό στη Μοσούλη. Σύμφωνα με νεώτερα ευρήματα, οι τζιχαντιστές έχουν κατασκευάσει ξύλινα τανκ και ανθρώπινα ομοιώματα, τα οποία τοποθετούν σε καίρια σημεία, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τόσο το πυροβολικό της Βαγδάτης, όσο και τις αεροπορικές επιχειρήσεις των συμμαχικών δυνάμεων.

Ο αξιωματικός του ιρακινού στρατού, Αμπάς αλ Αζαγί παραδέχθηκε ότι «οι τζιχαντιστές τοποθετούν ξύλινα τανκ και οχήματα στο δρόμο μας, ώστε να παρασύρουν σε άστοχους βομβαρδισμούς την αεροπορία». Δίπλα στα οχήματα αυτά, υπάρχουν κούκλες, συνήθως... μαύρες, οι οποίες παίζουν το ρόλο των στρατιωτών υποστήριξης.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν και κατά πόσο είναι αποδοτικό το συγκεκριμένο σύστημα. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, πάντως, επιμένουν στις τακτικές τους, παρ' ότι έχουν γίνει αντιληπτές από τον κυβερνητικό στρατό και τους συμμάχους τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...