Πολιτική

Κουμουτσάκος: «Ανησυχία και προβληματισμός από τις δηλώσεις Ρ. Τ. Ερντογάν για την συνθήκη της Λωζάνης»

Για επαναλαμβανόμενες δηλώσεις αμφισβήτησης από την Άγκυρα του διεθνούς νομικού πλαισίου της Συνθήκης της Λωζάνης κάνει λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.
Σε δήλωσή του μετά τα όσα είπε νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος, ο κ.Κουμουτσάκος σημείωσε: «Πρόσθετη ανησυχία και ακόμα πιο έντονο προβληματισμό προκαλούν οι νέες δηλώσεις ευθείας αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι επαναλαμβανόμενες, από την Άγκυρα, δηλώσεις αμφισβήτησης του διεθνούς νομικού πλαισίου, που - εδώ και σχεδόν έναν αιώνα - έχει καθορίσει τις ισορροπίες και τη σταθερότητα στην περιοχή, συνιστούν ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη.

Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις αυτές διατυπώνονται λίγο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο και λίγο πριν τη σχεδιαζόμενη διμερή συνάντησή τους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...