Κόσμος

Κατώτερη των περιστάσεων η Χίλαρι

Η Αμερική ψήφισε και πάγωσε το αίμα του πλανήτη!

U.S. President-elect Donald Trump, his wife Melania, daughter Ivanka, son Barron and other family members greet supporters during his election night rally in Manhattan, New York, U.S., November 9, 2016. REUTERS/Mike Segar

- Εξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ με μέχρι στιγμής 289 εκλέκτορες έναντι 218 της Κλίντον
- Ο πλανήτης κοιμήθηκε με φαβορί την Χίλαρι και ξύπνησε με τον Ντόναλντ Τραμπ Πρόεδρο των ΗΠΑ
- Κατώτερη των περιστάσεων η Χίλαρι Κλίντον "εξαφανίστηκε" από προσώπου γης
- Τηλεφώνησε μόνο στον Τραμπ για να παραδεχτεί την ήττα της
- Τρόμος στις χρηματαγορές όλου του κόσμου - Πανηγυρίζουν οι ακροδεξιοί όλου του πλανήτη
Κι εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε ζήσει όλα τα γεγονότα έρχονται για ακόμα μια φορά να μας διαψεύσουν. Η ιστορία επαναλαμβάνεται λένε ενίοτε ως φάρσα. Όπως οι περισσότεροι κοιμήθηκαν με
Bremain και ξύπνησαν με Brexit έτσι και τώρα κοιμήθηκαν με την Χίλαρι φαβορί και ξύπνησαν με τον Τραμπ Πρόεδρο των ΗΠΑ. Σήμερα λοιπόν γράφτηκε άλλη μια σελίδα στην παγκόσμια ιστορία με
την ολική ανατροπή και την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Οι αμερικανοί μίλησαν και η ψήφος τους άφησε τον πλανήτη με το στόμα ανοικτό και την Χίλαρι Κλίντον και τους Δημοκρατικούς να μην μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους και τα αυτιά τους. Οι αναλύσεις θα περισσέψουν για τη νίκη του ρατσιστή, ξενοφοβικού, μισαλλόδοξου και εθνικιστή Τράμπ. Οι δημοσκόποι θα ψάχνουν και πάλι να βρούν τι έφταιξε και έπεσαν τόσο έξω στις προβλέψεις τους.

Η ντροπή των Δημοκρατικών
Ο περίπατος της Χίλαρι έγινε εφιάλτης για εκείνη και για τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων της και ο Μπέρνι Σαντερς είναι σε μια γωνιά και τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Η μεγάλη χαμένη των εκλογών, δεν κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν κατάφερε να περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου θριαμβεύοντας και πλήρωσε ακριβά όπως και όλος ο πλανήτης το γεγονός ότι έκρυψε τα σοβαρά προβλήματα υγείας της. Την στήριξε τόσο πολύ το κατεστημένο των ΗΠΑ που αυτό της γύρισε μπούμερανγκ.

Πόσο ακριβά θα το πληρώσουμε αυτό δεν είναι ακόμα γνωστό. Και είναι ίσως πολύ νωρίς για να το πει κανείς. Όμως, το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών στις ΗΠΑ θα συζητιέται για πολλά χρόνια. Και θα γίνει μάθημα για τους επόμενους προεδρικούς υποψήφιους αλλά και για τον αμερικανικό λαό ο οποίος με την ψήφο του άλλαξε τον ρου της ιστορίας με ένα τεράστιο ερωτηματικό να αιωρείται.

Με το που έκλεισαν οι κάλπες κανείς δεν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε. Η αναμέτρηση ξεκίνησε ως θρίλερ και εξελίχθηκε σε περίπατο για τον Ντόναλντ Τράμπ. Και ήταν τόσο μεγάλο το σοκ για την αντίπαλό του που εξαφανίστηκε! Δεν πήγε ούτε να ευχαριστήσει τον κόσμο που την περίμενε και έκλαιγε με μαύρο δάκρυ βλέποντας όλη τη νύχτα την ήττα να πλησιάζει.  Αντ’ αυτού, έστειλε τον επικεφαλής της καμπάνιας της Τζον Ποντέστα να ψελλίσει ένα ευχαριστώ και να πει ότι δεν κρίθηκε τίποτα ακόμα...

Και όλα είχαν κριθεί. Ακόμα και εκείνη την στιγμή. Η Χίλαρι Κλίντον, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την ήττα. Λίγο πριν τη νικητήρια ομιλία του Ντόναλντ Τράμπ, του τηλεφώνησε και παραδέχθηκε την ήττα της.
Μόνο σ’ εκείνον όμως. Και γι’ αυτό θα κριθεί από την ιστορία.

Όμως, όλοι οι προβολείς είναι πλέον στραμμένοι στο νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Τον Ντόναλντ Τζ. Τράμπ. Ο οποίος υπό τις ζητωκραυγές του πλήθους βγήκε και εμφανίσθηκε πιο θεσμικός από ποτέ.

Και αποθεωτικός για την αντίπαλό του. Ένας πραγματικός τζέντλεμαν. Ο Ντόναλντ Τράμπ συνέχισε να εκπλήσσει αφού φόρεσε το προσωπείο του Προέδρου. Και με αυτό το προσωπείο και σχεδόν όλη του την οικογένεια στο πλευρό του άφησε και πάλι τους πάντες άφωνους.

Η ενωτική ομιλία
«Θα είμαι Πρόεδρος όλων των αμερικανών», είπε φανερά συγκινημένος και αποθεώθηκε από τους ψηφοφόρους του. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που στο άκουσμα του ονόματος της Χίλαρι Κλίντον την
γιούχαραν.
«Μόλις έλαβα ένα τηλεφώνημα από την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Μας συνεχάρη», δήλωσε ο Τραμπ, ο οποίος πρόσθεσε ότι με τη σειρά του έδωσε συγχαρητήρια στην αντίπαλό του για τη σκληρή μάχη που έδωσε και συνέχισε την αποθέωση. Είπε, ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών εργάστηκε πολύ σκληρά και για μακρό χρονικό διάστημα και η Αμερική της οφείλει μεγάλη ευγνωμοσύνη για τις υπηρεσίες της.

Ο Τραμπ, τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα να αναχαιτιστούν οι διχαστικοί άνεμοι και οι Αμερικανοί να ενωθούν ως έθνος. Παράλληλα δεσμεύθηκε σε κάθε πολίτη ότι θα είναι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς. Εξάλλου επεσήμανε απευθυνόμενος σε όσους δεν τον υποστήριξαν ότι τους τείνει το χέρι για να τον καθοδηγήσουν, να συνεργαστούν μαζί του και να ενώσουν τις ΗΠΑ. Χαρακτήρισε την προεκλογική του εκστρατεία κίνημα, η δουλειά στο οποίο ξεκινά μόλις τώρα που τελείωσε η προεκλογική εκστρατεία, και υπογράμμισε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του στις επιχειρήσεις για να βοηθήσει τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, οι ξεχασμένοι άνδρες και γυναίκες των ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον ξεχασμένοι, ενώ πρόσθεσε ότι θα ανοικοδομήσει τα κέντρα των πόλεων, τους αυτοκινητόδρομους
και τις υποδομές. Με αυτόν τον τρόπο ο Τραμπ εκτιμά ότι θα δοθεί δουλειά στους ανθρώπους. Επιτέλους θα φροντίσουμε τους βετεράνους μας, τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα ξεκινήσει ένα σχέδιο εθνικής ανάπτυξης και ανανέωσης, καθώς διαθέτει, όπως είπε, ένα πολύ καλό οικονομικό πλάνο, ώστε να διπλασιάσει την ανάπτυξη της χώρας και να ενισχύσει την οικονομία της.

Η Αμερική δεν θα συμβιβάζεται πλέον με τίποτα λιγότερο από το καλύτερο, τόνισε, εξηγώντας ότι οι ΗΠΑ θα τα πηγαίνουν καλά με τις χώρες που επιθυμούν να τα πηγαίνουν καλά με αυτές.

Θα αντιμετωπίσουμε δίκαια τους πάντες, είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα και προσθέτοντας ότι θα επιζητήσει να βρεθεί κοινός τόπος και όχι εχθρότητα.

Καταλήγοντας, ο Τραμπ είπε ότι ανυπομονεί να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ και τόνισε ότι για να μείνει στην Ιστορία θα πρέπει να κάνει πραγματικά καλή δουλειά. Επίσης εξέφρασε την ελπίδα ότι έπειτα από 2,3,4 ή 8 χρόνια οι υποστηρικτές του θα είναι περήφανοι για αυτόν.

Παρόλα αυτά στην επινίκια ομιλία του ο Τραμπ δεν αναφέρθηκε καθόλου στο διαβόητο τείχος που θέλει να σηκώσει στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Και δεν πρέπει αυτό να θεωρηθεί τυχαίο.

Τους τα πήρε όλα
Οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν έλεγχο της Γερουσίας και θα συνεχίσουν έτσι να ελέγχουν το Κονγκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, παρέχοντας κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Έχοντας τον έλεγχο του Κονγκρέσου και του Λευκού Οίκου, οι Ρεπουμπλικανοί θα έχουν τη δυνατότητα να αποξηλώσουν τις μεταρρυθμίσεις του Μπαράκ Ομπάμα και κυρίως την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, που έμεινε στην ιστορία ως Obamacare.

https://www.youtube.com/watch?v=Y5P6FUwXGyQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...