Πολιτική

Η ΝΔ επανέρχεται στο θέμα με τα συμφωνητικά του Κατρούγκαλου

Ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς ρωτά αν έχει υπάρξει ποινική διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τα ιδιωτικά συμφωνητικά που υπέγραφε ως δικηγόρος με εργαζόμενους ο Γιώργος Κατρούγκαλος για υποθέσεις τις οποίες τελικώς επέλυσε με νομοθετική του πρωτοβουλία

Το θέμα με τα ιδιωτικά συμφωνητικά που υπέγραφε με εργαζόμενους ο Γιώργος Κατρούγκαλοςως δικηγόρος, αναλαμβάνοντας τον χειρισμό υποθέσεων τις οποίες τελικώς επέλυσε με νομοθετική του πρωτοβουλία ως υπουργός επαναφέρει η ΝΔ.

Ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης αν έχει υπάρξει ποινική διερεύνηση της υπόθεσης αυτής από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, είτε αυτεπαγγέλτως, είτε όχι.

Ο κ. Γεωργαντάς θυμίζει ότι ο κ. Κατρούγκαλος υπέγραφε τέτοια ιδιωτικά συμφωνητικά ακόμη και στις 27 Ιανουαρίου του 2015, την ημέρα δηλαδή που ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που είναι και η ημέρα αναστολής του δικηγορικού του λειτουργήματος.

Επισημαίνοντας ότι υπάρχει μείζον θέμα σύγκρουσης συμφερόντων ανάμεσα στην προγενέστερη ιδιότητα του δικηγόρου και του υπουργού, ο βουλευτής της ΝΔ σημειώνει ότι από τα 22 ιδιωτικά συμφωνητικά του κ. Κατρούγκαλου που προσκομίστηκαν από τον Δικηγορικό Σύλλογο, τρία υπεγράφησαν πράγματι στις 27 Ιανουαρίου του 2015 (την ημέρα δηλαδή που ο Γιώργος Κατρούγκαλος ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης) και τονίζει ότι όλα τα συμφωνητικά (και τα 19 που υπεγράφησαν προτού ορκιστεί αναπληρωτής υπουργός) κατατέθηκαν στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στις 30 Ιανουαρίου του 2015.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ