Κοινωνία

Η Μάγδα Φύσσα στο Ευρωκοινοβούλιο

Εντός της εβδομάδας η πολιτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τις εξελίξεις στη δίκη της ΧΑ. Η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσα, Μάγδα Φύσσα, ο δικηγόρος της οικογένειας και η εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου της Δίκης Ελευθερία Κουμάντου επισκέπτονται το Στρασβούργο για να ενημερώσουν την GUE για την πορεία της δίκης, ενώ αργότερα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και επίσκεψη αντιπροσωπείας της GUE πάλι για το ίδιο θέμα.

 

Πριν ένα μήνα περίπου η ευρωβουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα είχε ενημερώσει την Ευρωομάδα της Αριστεράς για τη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης ενώ είχε παραστεί και στο Εφετείο για να παρακολουθήσει την διαδικασία.

Μιλώντας Στο Κόκκινο η κα Κούνεβα δίνει έμφαση στη σημασία που έχει η δίκη για όλη την Ευρώπη μετά και την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων, φασιστικών κομμάτων. Η Αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να αναλάβουν δράση ενάντια σε αυτά τα φαινόμενα, συμπυκνώνει η κα Κούνεβα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...