Κύπρος

Η Κυπριακή κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια «ενόχλησης» από τον Νίκο Κοτζιά

«Δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Κυπριακή Δημοκρατία»

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για χάσμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο στο Κυπριακό και ειδικά για ενόχληση της Λευκωσίας με τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, προέβη μέσω του ΣΚΑΪ ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Απέδωσε τα δημοσιεύματα σχετικά με τον κ. Κοτζιά σε «σκοπιμότητες» που υπονομεύουν τις διαπραγματεύσεις σε μία κρίσιμη φάση, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι φήμες άρχισαν μετά από τοποθετήσεις της τουρκικής πλευράς.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σχολίασε ότι υπάρχει στρατηγική ταύτιση ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία, προσθέτοντας με νόημα ότι πρέπει να «προβληματιστούμε» από την προέλευση τέτοιων σεναρίων περί διχόνοιας και αντιπαραθέσεων.

Αποσαφήνισε ότι η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους τουρκοκύπριους στην Ελβετία δεν ήταν «σε καμία περίπτωση» αποτέλεσμα της στάσης της Αθήνας, αλλά συνέπεια της απόφασης της Τουρκίας να συνδέσει το εδαφικό με τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...