Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Συριακή Αεροπορία βομβάρδισε Τούρκους στρατιώτες - Μαζεύουν ακόμα πτώματα οι Τούρκοι - Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Άσαντ για τον θάνατο τους (Βίντεο, εικόνες)

Το τουρκικό γενικό επιτελείο επίσημα πριν λίγο ανακοίνωσε ότι  οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ευθύνονται για την επίθεση η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο  τριών Τούρκων  στρατιωτών,  και τον τραυματισμό άλλων 10 στη βόρεια Συρία νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Υπενθυμίζουμε ότι αναβαθμισμένα συριακά Su-24 μαζί με MiG-29 προχώρησαν σε βομβαρδισμό θέσεων των Τούρκων στην Al-Bab. Ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα έχουν λοκάρει τουρκικά μαχητικά που προσπάθησαν να εισέλθουν στον συριακό εναέριο χώρο για να καταρρίψουν τα συριακά.

Oι νεκροί Τούρκοι είναι οι Erdal Bolat, Zafer Er, Melih Özcan.

«Έχει εκτιμηθεί ότι η αεροπορική επίθεση που πραγματοποιήθηκε  από την  συριακή αεροπορία περίπου στις 3.30 τοπική ώρα στις 24 Νοεμβρίου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο  των τριών ηρωικών συντρόφων μας και τον τραυματισμό  10 άλλων ηρωικών  συντρόφων με τον έναν να είναι σοβαρά», αναφέρει η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν είναι ορκισμένοι εχθροί της συριακής κυβέρνησης και έχουν επανειλημμένα ζητήσει την απομάκρυνση του Bashar Al-Assad, κατηγορώντας τον για σφαγή του ίδιου του λαού του.

Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη άμεση αντιπαράθεση μεταξύ τουρκικών και συριακών κυβερνητικών δυνάμεων δεδομένου ότι η Τουρκία ξεκίνησε μια στρατιωτική εισβολή στο βόρειο Συρία, αυξάνοντας τους φόβους για κλιμάκωση σε μια ήδη σφοδρή σύγκρουση.

Άλλωστε η «ανεύρεση» ενός πολεμικού επεισοδίου στην Συρία από τους Τούρκους δεν είναι δύσκολη δουλεία για να ξεκινήσουν έναν πόλεμο με τον Άσαντ.   

Η δηλωμένη πρόθεση της Τουρκίας αυθαίρετα να «καθαρίσει»  παραμεθόριες περιοχές στη συριακή πλευρά που αποτελούν απειλή , την φέρνει σε άμεση αντιπαράθεση με την Συρία και τον Άσαντ .

Oι νεκροί Τούρκοι

cybpuxbxcaeswpt

Αναφορές κατά την τελευταία εβδομάδα δείχνουν ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση προχωρούσε  προς την πόλη  Al-Μπαμπ, που αποτελεί την περιοχή της σημερινής επίθεσης .

Αυθαίρετα και χωρίς να ρωτήσει κανέναν ο Τούρκος Σουλτάνος  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύθηκε ότι μετά την  κατάληψη της Αλ-Μπαμπ, θα προωθήσει τα τουρκικά άρματα μάχης  στην Ιεράπολη  όπου πιστεύει ότι οι μονάδες λαϊκής προστασίας (YPG), και η δύναμη της Ένωσης Δημοκρατικού Κόμματος (PYD) έχουν την έδρα τους .

Πρόκειται για μια ξεκάθαρη δράση κατά των Κούρδων σε μια προσπάθεια να τους διαλύσει και να τους εκδιώξει από την περιοχή.   

Η Τουρκία όμως έρχεται σε ευθεία αντίδραση με τις  ΗΠΑ και την Ρωσία σε σχέση με την  τακτική της στη Συρία. Η «φωτιά» εξαπλώνεται επικίνδυνα και κυρίως ανεξέλεγκτα στην Συρία.

https://youtu.be/hFVLu1RmbNU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...