Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διάβημα στο Λονδίνο απέστειλε η Μόσχα -«Υβριδικό πόλεμο» ξεκίνησαν οι Βρετανοί κατά της Ρωσίας

Η ρωσική πρεσβεία απέστειλε διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο εξωτερικών της Βρετανίας λόγω επικίνδυνης κλιμάκωσης διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της πρεσβείας από Βρετανούς διαδηλωτές.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι « η ρωσική ομοσπονδία επισείει την προσοχή λόγω της απροθυμίας των βρετανικών αρχών να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία και την ασφάλεια των διπλωματικών αποστολών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μπροστά από την πρεσβεία. Ανησυχούμε έντονα για αυτήν  την απροθυμία των βρετανικών αρχών να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία και την ασφάλεια της Πρεσβείας μας».

 Μια ομάδα διαδηλωτών στο πλαίσιο «δράσεων» διαμαρτυρίας μπλόκαρε την είσοδο  της Πρεσβείας. Η είσοδος ήταν υπερφορτωμένη από  κούκλες-«διαδηλωτές» που ήταν τοποθετημένες και  δεμένες μαζί  απαγορεύοντας την διέλευση των υπαλλήλων , τονίζουν Ρώσοι διπλωματικοί υπάλληλοι .

«Η βρετανική αστυνομία παρακολουθούσε εντελώς παθητικά τις  προκλητικές ενέργειες των Χούλιγκαν διαδηλωτών . Την ίδια στιγμή είχαν απενεργοποιηθεί όλες οι  τηλεφωνικές γραμμές του κτιρίου με το εξωτερικό. Η πρεσβεία δέχθηκε επίθεση από κύμα «κενών» τηλεφωνημάτων», αναφέρει ο Ρώσος πρέσβης .

Διπλωμάτες αναφέρουν  ότι έχει κανείς την εντύπωση ότι η διαμαρτυρία, ήταν πολύ  «προσεκτικά σχεδιασμένη», και δεν αποτελεί έκπληξη, λόγω της  πρόσφατης επίσημης πρόσκλησης του  Βρετανού  υπουργού  Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον για  διαμαρτυρίες μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σημερινή δράση μπροστά από την πρεσβεία ακολουθεί μια  συνεχιζόμενη και φρενήρη «ρωσοφοβία»  στο βρετανικό Τύπο, η οποία έχει ενορχηστρωθεί από Βρετανούς  αξιωματούχους .

Η Βρετανία από ότι φαίνεται ξεκινά ένα κύμα προπαγάνδας κατά την Ρωσίας το οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες στο πλαίσιο του σχεδίου κατασυκοφάντησης και στοχοποιήσης του ρωσικού καθεστώτος του Πούτιν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...