Αρχείο

Δεν έχει όρια το Θράσος των Αλβανών: «Υποδείξεις» μας κάνει ο Αλβανός πρέσβης, κατηγορώντας την Ελλάδα για ανάμειξη στα εσωτερικά της Αλβανίας

Ανεβαίνει πάρα πολύ επικίνδυνα η ένταση μεταξύ Τιράνων και Αθήνας, μετά την εσπευσμένη κλήση του Αλβανού πρέσβη στο ελληνικό ΥΠΕΞ , για την παροχή  διευκρινίσεων , τόσο για τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού , όσο και για την κατεδάφιση σπιτιών Ελλήνων Ηπειρωτών στην Χειμάρα, θυμίζοντας εποχές Ε. Χότζα.

Μετά το θόρυβο που ξέσπασε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης , ο οποίος  δημιουργήθηκε από το κείμενο που ανέβασε ο Έντι Ράμα σε κοινωνικό δίκτυο και αναφέρονταν στην  Ακρόπολη, η διαμάχη μεταφέρθηκε τώρα στην κατάσταση στη Χειμάρρα , με  το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών να ζητά  διευκρινίσεις από την αλβανική πλευρά.

Ο Αλβανός πρεσβευτής στην Αθήνα Κ. Ντερβίς, κοινοποίησε την κλήση του στο ελληνικό ΥΠΕΞ στην αλβανική κυβέρνηση "ζητώντας και τα ρέστα¨, για την ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας του.

Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι  αναμένονται και άλλα επεισόδια αυτού του σήριαλ ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Αλβανικός τύπος πριν λίγο  αναφέρει ότι,  είναι άγνωστες οι συνομιλίες, αλλά πηγές του υπουργείου εξωτερικών τονίζουν ότι η Ελλάδα έχει  εγείρει ανησυχίες όχι μόνο για τα αναγραφόμενα από τον Πρωθυπουργό Ε. Ράμα, αλλά για την Χειμάρα και το σύνολο των σχέσεων των δύο  χωρών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών της Αλβανίας, αποσαφηνίζει ότι η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι επιθετική και  δεν εξυπηρετεί την ύφεση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Πηγές στον τύπο τονίζουν επίσης ότι ο Αλβανός  πρέσβης στην Αθήνα, έχει επιστήσει την προσοχή στην ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ , χαρακτηρίζοντας  ως  κατάφωρη ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας την χθεσινή ελληνική ανακοίνωση .

Ωστόσο, τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι το «χαμήλωμα των τόνων»  σε μια τέτοια  κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωση και την  αρνητική κατεύθυνση των διμερών σχέσεων.

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα όλα τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την έκτακτη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ράμα, επισημαίνοντας την επαναχάραξη  νέας εθνικής πολιτικής για την προστασία της ελληνικής μειονότητας της Χιμάρας.

Ορισμένοι βουλευτές , με επικεφαλής την πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, έχουν ζητήσει δραστικά μέτρα, όπως είναι η  διακοπή των  σχέσεων με την κυβέρνηση Ράμα.

Η Αλβανία είναι απόλυτα εξαρτώμενη από την Τουρκία και τις ΗΠΑ και έχει ξεκινήσει εδώ και μεγάλο διάστημα να "τρέχει" σχέδιο για την υφαρπαγή εδαφών στα Βαλκάνια στα πλαίσια του σχεδίου με την ονομασία «Μεγάλη Αλβανία», με σκοπό να  ελέγξει η δύση την περιοχή.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα απολύτως δεν γίνεται χωρίς λόγο.

Οι Αμερικανοί αναμένουν σύντομα εξεγέρσεις και ταραχές  σε πολλές βαλκανικές χώρες από τους Σλάβους κατοίκους ( Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο) διότι πλέον οι λαοί δεν συμπλέουν με τις κυβερνήσεις τους που υπακούουν στα άνομα κελεύσματα της δύσης, και προσβλέπουν στον ομόδοξο ρωσικό παράγοντα που έχει κάνει έντονη πλέον την παρουσία του .

Η ύπαρξη μιας  «Μεγάλης Αλβανίας» τώρα θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της δύσης πολύ καλύτερα όπως τα εξυπηρέτησε και επί οθωμανικής αυτοκρατορίας, για να μην ξεχνιόμαστε .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

Το επεισόδιο έγινε όταν τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής αντέδρασαν επειδή στο θεωρείο που έχει ορίσει το...