Οικονομία

Β' Αξιολόγηση: Ξεκινούν οι συναντήσεις με τους θεσμούς

Στην Αθήνα επιστρέφουν οι εκπρόσωποι των θεσμών και από αύριο, Τρίτη, ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η β' αξιολόγηση του Μνημονίου., η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 5 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να είναι σκληρές, με «αντάλλαγμα» να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

Στο τέλος της διαδρομής της δεύτερης αξιολόγησης περιμένει, εξάλλου, η κορυφαία απόφαση για τη ρύθμιση του χρέους από την οποία θα εξαρτηθεί η επιστροφή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, η επιστροφή θεωρείται πλέον ως το πιθανότερο σενάριο.

Τα ζητήματα που θα βάλουν δύσκολα στους διαπραγματευτές είναι τα εργασιακά, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ο προϋπολογισμός του 2017, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2016-2019, η εξωδικαστική ρύθμιση των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, η απαλλαγή νομοθετικά από ευθύνες των τραπεζικών στελεχών που θα αναλάβουν τις ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...