Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σύγκρουση ΗΠΑ-Τουρκίας εκτός ορίων: Εσπευσμένα υπό άκρα μυστικότητα ο Τούρκος ΑΓΕΕΔ στις ΗΠΑ - Ο Ερντογάν απειλεί με σχέδιο «Β» για την Μοσούλη

Ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου, στρατηγός Hulusi Akar, μετέβη εσπευσμένα και κάτω από  άκρα μυστικότητα στις ΗΠΑ,  για να παραστεί σε άκρως απόρρητη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών με την αμερικανική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου.

Ο Akar μετέβη πριν την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης και ενώ τουλάχιστον μια  τουρκική τεθωρακισμένη μεραρχία είναι σε ύψιστη ετοιμότητα να εισβάλει στο Ιράκ, σύμφωνα με  άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο (Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν στο σύνορα με το Ιράκ- Επίκειται νέα εισβολή- Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα).

Από ότι διαφαίνεται και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πολύ μεγάλος «καυγάς» έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ με τους Αμερικανούς προς το παρόν να απαγορεύουν στους Τούρκους να κάνουν «βήμα» στο ιρακινό έδαφος. 

Την ίδια στιγμή όμως ο Τούρκος Σουλτάνος Ερντογάν «φωνασκεί» ότι έχει έτοιμο σχέδιο  Β  εάν η χώρα του εξαιρεθεί από την Ουάσιγκτον από τη επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης.

Το ερώτημα που τίθεται για μια ακόμη φορά είναι το εάν οι ΗΠΑ θα κάνουν «πίσω» και θα ικανοποιήσουν τις παράλογες απαιτήσεις του Τούρκου προέδρου,  ή θα του βάλουν επιτέλους ένα «φρένο» σε αυτά που παρανόμως απαιτεί.

«Η Τουρκία έχει σχέδια έκτακτης ανάγκης εάν η διεθνή συμμαχία δεν επιθυμεί να συμπεριληφθεί σε μια επερχόμενη επιχείρηση ανακατάληψης της  Μοσούλης στο Ιράκ από τους τζιχαντιστές», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε την θέση μας στις δυνάμεις του συνασπισμού για χάρη της ενότητας και της αλληλεγγύης του Ιράκ . Εάν οι συμμαχικές δυνάμεις δεν θέλουν την Τουρκία, τότε θα θέσουμε σε εφαρμογή το σχέδιο μας Β  », δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην επαρχία του  Ικονίου στις 14 Οκτωβρίου.

«Αν και αυτό το σχέδιο επίσης δεν γίνει αποδεκτό , τότε θα πάμε στο σχέδιο μας C και πάει λέγοντας . Το τουρκικό κράτος δεν είναι τριζωνικό κράτος . Ο καθένας πρέπει να το γνωρίζει αυτό », πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Πρόκειται για ωμό εκβιασμό του Ερντογάν στις ΗΠΑ οι οποίες είναι τρομερά έξαλλες μαζί του ότι και να αποφασιστεί, ενώ ο ίδιος υπέγραψε συμφωνία με τον Πούτιν πριν λίγες ημέρες, δίνοντας ακόμη μια «σφαλιάρα»  στην Ουάσιγκτον.

Το τι ακριβώς θα λάβει χώρα στα υπόγεια του Πενταγώνου με τον Τούρκο και τον Αμερικανό ΓΕΕΔ θα το μάθουμε λίαν συντόμως.

danford-akar-agkira

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ