Αρχείο

EKTAKTO: Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν στο σύνορα με το Ιράκ- Επίκειται νέα εισβολή- Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα

Από ώρα σε ώρα επίκειται χερσαία εισβολή ισχυρών τουρκικών δυνάμεων στο έδαφος του Ιράκ με όλα τα ενδεχόμενα από πλευράς ΗΠΑ  και ιρακινής κυβέρνησης να είναι εντελώς ανοικτά. Ακόμα και το σενάριο τουρκο-ιρακινής πολεμικής διένεξης σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Τουλάχιστον δύο τεθωρακισμένες μεραρχίες των τουρκικών ενόπλων  δυνάμεων (TSK) συγκεντρώθηκαν στα σύνορα με το Ιράκ για την επερχόμενη νέα εισβολή στο Ιράκ, με πρόσχημα "επιχειρήσεις" εναντίον του  Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) , στην ουσία όμως έχουν στόχο το βόρειο Ιράκ,  σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Δεκάδες στρατιωτικά  θωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης που προέρχονται από την  στρατιωτική   βάση  Μαρντίν,  συγκεντρώθηκαν  κοντά σε  πλαγιά του βουνού απέναντι από την τουρκο-ιρακινά σύνορα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Σύμφωνα με άρθρο μας ( Ο Ιρακινός πρωθυπουργός απείλησε με πόλεμο τον Τούρκο πρόεδρο-Η μάχη για την Μοσούλη θα κρίνει τα πάντα), προειδοποιήσαμε ότι επίκειται μια εκτός  όλων διεθνών νόμων  προκλητική και βίαιη νέα «εισβολή» των  τουρκικών δυνάμεων ( που για κάποιους είναι σε αποσύνθεση μετά το πραξικόπημα) , σε ένα γειτονικό κράτος , ενεργώντας κατά το δοκούν, χωρίς κανένας να ασχολείται με την Τουρκία και τις αυτοκρατορικές επιδιώξεις της στην περιοχή.

hqdefault

Ο ΟΗΕ και το ΣΑ στην ουσία δεν βγάζουν «τσιμουδιά» για την τουρκική προκλητικότητα χωρίς  να  ζητούν επιτακτικά την πλήρη και ολοκληρωτική αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από την χώρα.

Εν τω μεταξύ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Hulusi Akar, συνοδευόμενος  από ανωτάτους αξιωματικούς , πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη σε τρεις νοτιοανατολικές επαρχίες για να κάνει  ελέγχους  στην περιοχή όπου λαμβάνουν χώρα οι επιχειρήσεις εναντίον μαχητών του ΡΚΚ .

Ο Akar  επισκέφθηκε το  Şırnak όπου και συναντήθηκε με  τοπικούς αξιωματούχους  στο γραφείο του κυβερνήτη, ενώ επισκέφθηκε  τα στρατεύματα στην περιοχή για να κάνει επιθεωρήσεις, μετά την εκατόμβη των θυμάτων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων από την δράση των Κούρδων.

n_104900_1

Οι τωρινές κινήσεις της Τουρκίας του Σουλτάνου Ερντογάν , πιστοποιούν ότι τα έρχονται τα ίδια και χειρότερα   και στο Αιγαίο και την  Κύπρο , όταν και εφόσον κρίνουν οι Τούρκοι ότι τα συμφέροντα τους «απειλούνται».

Την Άγκυρα την έχει καταλάβει μια νέο-οθωμανικού τύπου μανία και είναι σίγουρο ότι η συνέχεια τουλάχιστον για την Ελλάδα θα είναι ακόμη χειρότερη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...